Recept na rigatoni alla tagliata podle kuchařů z Pastacaffé

Podobně jako hovězí svíčková s rozmarýnem, i verze s rigatoni – rigatoni alla tagliata – patří v Pastacaffé mezi oblíbená jídla. Na lístku italské restaurace vedle ní najdete hvězdu, která značí, že hosté s věrnostní kartou za její objednávku dostávají dvojnásobný počet bodů. Lety prověřený recept vám provoní kuchyni a za hvězdu bude i na vašem stole.
Rychlé jídlo a kávu? Pastacaffé!

Kuchaři Pastacaffé ve Vězeňské ulici připravují pestrou nabídku snídaní, moderní domácí těstoviny z čerstvých surovin, typické italské předkrmy a domácí dezerty.
Suroviny na 2 porce:
- 140 g hovězí svíčkové
- 320 g těstovin rigatoni
- trocha olivového oleje
- hrstka cherry rajčat
- snítka rozmarýnu
- pár kuliček zeleného pepře
- sůl
- hrst rukoly
- 20 g + 20 g parmazánu
Postup
- Svíčkovou si nakrájejte na centimetrové plátky a pak je překrojte napůl – tak, aby vznikly kousky tak akorát na vidličku.
- Uvařte těstoviny.
- Rozehřejte litinovou pánev. Vlijte na ni kapku olivového oleje a opečte maso dorůžova. Přidejte snítku rozmarýnu a pepř.
- Přihoďte na pánev hrst přepůlených cherry rajčátek, lehce orestujte a nakonec přisypte i uvařené těstoviny. Vyjměte rozmarýn. Osolte dle chuti a přimíchejte rukolu.
- Servírujte v hlubokém talíři. Navrch nastrouhejte plátky parmazánu.
Další recepty z Pastacaffé
- Rýžová kaše z Pastacaffé: sladká snídaně, která zasytí na celé dopoledne
- Svěží salát s uzeným lososem z Pastacaffé
- Recept na italské lasagne z Pastacaffé. Od jemného bešamelu po šťavnaté hovězí ragú
- Vyhlášený drobenkový koláč z Pastacaffé
- Tagliata s rozmarýnem. Jednoduchý, Itálií provoněný recept z Pastacaffé
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.


