facebook
instagram

Recept na rigatoni alla tagliata podle kuchařů z Pastacaffé

29. října 2025
Foto: Aneta Zima
Podobně jako hovězí svíčková s rozmarýnem, i verze s rigatoni – rigatoni alla tagliata – patří v Pastacaffé mezi oblíbená jídla. Na lístku italské restaurace vedle ní najdete hvězdu, která značí, že hosté s věrnostní kartou za její objednávku dostávají dvojnásobný počet bodů. Lety prověřený recept vám provoní kuchyni a za hvězdu bude i na vašem stole.

Rychlé jídlo a kávu? Pastacaffé!

Kuchaři Pastacaffé ve Vězeňské ulici připravují pestrou nabídku snídaní, moderní domácí těstoviny z čerstvých surovin, typické italské předkrmy a domácí dezerty.
Prohlédněte si menu

Suroviny na 2 porce:

  • 140 g hovězí svíčkové 
  • 320 g těstovin rigatoni 
  • trocha olivového oleje
  • hrstka cherry rajčat 
  • snítka rozmarýnu 
  • pár kuliček zeleného pepře 
  • sůl
  • hrst rukoly 
  • 20 g + 20 g parmazánu 

Postup

  1. Svíčkovou si nakrájejte na centimetrové plátky a pak je překrojte napůl – tak, aby vznikly kousky tak akorát na vidličku. 
  2. Uvařte těstoviny. 
  3. Rozehřejte litinovou pánev. Vlijte na ni kapku olivového oleje a opečte maso dorůžova. Přidejte snítku rozmarýnu a pepř. 
  4. Přihoďte na pánev hrst přepůlených cherry rajčátek, lehce orestujte a nakonec přisypte i uvařené těstoviny. Vyjměte rozmarýn. Osolte dle chuti a přimíchejte rukolu. 
  5. Servírujte v hlubokém talíři. Navrch nastrouhejte plátky parmazánu. 

Další recepty z Pastacaffé

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme