Silvestrovské pohoštění: pusťte se do tataráku, carpaccia nebo rostbífu

20. prosince 2023
Foto: Aneta Vrkotová
Na jednohubky už není na Silvestra nikdo zvědavý. Připravte letos svým hostům rafinovanější pohoštění, na které si okamžitě budou chtít vzít recept. Inspirujte se u kuchařů a řezníků Ambiente!

Tatarák

Sázka na jistotu! Můžete vsadit na klasický „hospodský“ recept z Lokálu s kečupem a hořčicí, nebo tatarák dochutit jen zlehka, jak to dělají v Kantýně nebo Našem mase. V Café Savoy podávají tatarák parisian s hranolkami jako hlavní jídlo a míchají ho přímo před hosty – taková show je na silvestra jako stvořená! V Brasileiru připravují tatarák z telecí květové špičky a servírují ho jako jednohubku na chipsu. Vyšší dívčí jsou pak tataráky z Čestru a od Kalendů, tam už si musíte trochu pohrát s přípravou a začít s předstihem.

Marinované hovězí z Čestru

Marinované plátky svíčkové s ginem patří k nabídce Čestru už několik let. Jemné maso naložené v ginu a zázvorové šťávě doplňuje houbová emulze, pepřový olej a tajná přísada – strouhané sušené hovězí žebro. To všechno zařídí doslova výbuch chutí na jazyku!

Carpaccio

Už dávno se ví, že když chcete připravit carpaccio, nemusíte utratit majlant za hovězí svíčkovou. Plnohodnotnou náhradou je malý nebo velký ořech. Carpaccio se tak vyplatí udělat i ve větším množství. Pustíte se do receptu z Pizzy Nuovy, nebo do vyhlášeného carpaccia z Kantýny s parmazánovou emulzí?

Rostbíf z Kuchyně

Vděčné jídlo, zvlášť když čekáte více hostů. Upečte ho z holubičky tak jako šéfkuchař Kuchyně Marek Janouch. K ruce si vezměte vpichový teploměr, bez něj se při přípravě rostbífu nepohnete. A dochucení? V Kuchyni ho v sezoně podávají s pestem z medvědího česneku, skvěle ovšem funguje i majonéza s nastrouhaným křenem nebo s křenovým olejem. Vždy ale k rostbífu servírujte nějaký druh nakládané kyselé zeleniny – pak teprve to bude ono!

Sušená masa a šunky z Amasa

Nechte veškerou práci na řeznících! Salámová mísa vůbec nemusí být nuda, pokud ji obložíte kvalitními uzeninami. V řeznictví Naše maso pořídíte poctivě vyrobené uzeniny z čestru a přeštika sušené vzduchem, Pražskou šunku, hovězí pastrami nebo třeba uzený jazyk. Zkrátka kousky s báječně výraznou chutí!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.