Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.10 zajímavostí z Bokovky, které jste možná (ne)tušili
VínoOsobnosti gastronomieRoman Novotný: Vína mám pod zámkemRozhovor s Romanem Novotným, sommelierem nově otevřené Bokovky v Dlouhé 37. Hospodská historieCo všechno zažil dům, kde sídlí Bokovka?Dům U Zeleného stromu je místem, jež bylo doslova křižovatkou mnoha zajímavých profesí a životů místních obyvatel.Co se děje v gastruVínoOsobnosti gastronomieJan Hřebejk: Bokovka by měla být synonymem pro vinný barJan Hřebejk a Darina Křivánková. Oba žijí filmem i jídlem. VínoSurovinyZrají jako víno. Se sommeliérkou Lindou Piaskowskou o sýrech z BokovkyKdyž popíjíte víno, brzy dostanete chuť i na něco k zakousnutí. Co takhle kousek dobře vybraného sýra? Tady je úvod do …ZákulisíDo Bokovky přinesli světlo z vesmírného korábuSeznamte se s mužem, který je spoluautorem originálních lustrů v Bokovce – designérem Michalem Froňkem. ZákulisíMedvídek a spol aneb Umělecká díla, která zdobí BokovkuPrůvodce „Bokovkou uměleckou“ přímo od zdroje: v podání Aleše Najbrta, jednoho z Bokovkářů-zakladatelů. VínoOsobnosti gastronomie„Pravdiví jsme jen střízliví. Alkohol dělá s člověkem přesný opak.“Rozhovor nejen o pravdě ve víně.Pro inspiraciVíno4 tipy na filmy, ve kterých hraje hlavní roli vínoDoplňte zásoby v domácí vinotéce – a pak už se jen pohodlně usaďte!VínoKvalitní vína ze zapomenutého dvorku. Jaká je Bokovka v Dlouhé ulici?Vinný klub Bokovka otevírá dnes v 18 hodin. Kde? Ve dvoře domu U Zeleného stromu v Dlouhé ulici 37. caretcaret
VínoOsobnosti gastronomieRoman Novotný: Vína mám pod zámkemRozhovor s Romanem Novotným, sommelierem nově otevřené Bokovky v Dlouhé 37.
Hospodská historieCo všechno zažil dům, kde sídlí Bokovka?Dům U Zeleného stromu je místem, jež bylo doslova křižovatkou mnoha zajímavých profesí a životů místních obyvatel.
Co se děje v gastruVínoOsobnosti gastronomieJan Hřebejk: Bokovka by měla být synonymem pro vinný barJan Hřebejk a Darina Křivánková. Oba žijí filmem i jídlem.
VínoSurovinyZrají jako víno. Se sommeliérkou Lindou Piaskowskou o sýrech z BokovkyKdyž popíjíte víno, brzy dostanete chuť i na něco k zakousnutí. Co takhle kousek dobře vybraného sýra? Tady je úvod do …
ZákulisíDo Bokovky přinesli světlo z vesmírného korábuSeznamte se s mužem, který je spoluautorem originálních lustrů v Bokovce – designérem Michalem Froňkem.
ZákulisíMedvídek a spol aneb Umělecká díla, která zdobí BokovkuPrůvodce „Bokovkou uměleckou“ přímo od zdroje: v podání Aleše Najbrta, jednoho z Bokovkářů-zakladatelů.
VínoOsobnosti gastronomie„Pravdiví jsme jen střízliví. Alkohol dělá s člověkem přesný opak.“Rozhovor nejen o pravdě ve víně.
Pro inspiraciVíno4 tipy na filmy, ve kterých hraje hlavní roli vínoDoplňte zásoby v domácí vinotéce – a pak už se jen pohodlně usaďte!
VínoKvalitní vína ze zapomenutého dvorku. Jaká je Bokovka v Dlouhé ulici?Vinný klub Bokovka otevírá dnes v 18 hodin. Kde? Ve dvoře domu U Zeleného stromu v Dlouhé ulici 37.
VínoJak vzniká šampaňské na míru? Pražská Bokovka ho má!Ve vinárně Bokovka se chladí limitovaná edice šampaňského, které vzešlo z dlouholeté spolupráce s vinařstvím R&L …VínoTeorie, tipy a trikyPárování vín a sýrů. Naučte se jednoduchá pravidlaTipy sommelierů z Bokovky, jak chytře kombinovat vína a sýry.VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoTipy na vína na léto: svěží Champagne, Riesling a naturální vína, která vás osvěží.VínoOsobnosti gastronomieVína od Nepraše. Proč je zdobí mamutí kel? Už jste pili víno s klem? A co na té etiketě vlastně dělá? O jejím vzniku i o vínech pana Nepraše jsme si povídali s …Víno8 vín k vánočnímu stoluCo otevřít ke štědrovečerní večeři? Tady jsou doporučení sommelierů z Bokovky! VínoKam v PrazeNa sklenku i pro lahev. Kam v Praze zajít na naturální víno?Vinná procházka pražskými čtvrtěmi.caretcaret
VínoJak vzniká šampaňské na míru? Pražská Bokovka ho má!Ve vinárně Bokovka se chladí limitovaná edice šampaňského, které vzešlo z dlouholeté spolupráce s vinařstvím R&L …
VínoTeorie, tipy a trikyPárování vín a sýrů. Naučte se jednoduchá pravidlaTipy sommelierů z Bokovky, jak chytře kombinovat vína a sýry.
VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoTipy na vína na léto: svěží Champagne, Riesling a naturální vína, která vás osvěží.
VínoOsobnosti gastronomieVína od Nepraše. Proč je zdobí mamutí kel? Už jste pili víno s klem? A co na té etiketě vlastně dělá? O jejím vzniku i o vínech pana Nepraše jsme si povídali s …
Víno8 vín k vánočnímu stoluCo otevřít ke štědrovečerní večeři? Tady jsou doporučení sommelierů z Bokovky!
VínoKam v PrazeNa sklenku i pro lahev. Kam v Praze zajít na naturální víno?Vinná procházka pražskými čtvrtěmi.
Co se děje v gastruAmbiente má novou ilustraci kapra od Michala BačákaOd 15. listopadu navíc koupíte dárkové karty do Ambiente s bonusem. MMVaření s masemMedailonky z vepřové panenky podle kuchařů z LokáluUvařte si doma rychlovku z jemné vepřové partie. Na přípravu vám stačí pár minut. Osobnosti gastronomieJak se za osm let proměnila Kuchyň? Rozhovor s šéfkuchařem Markem JanouchemŠéfkuchař Marek Janouch vede restauraci Kuchyň od prvního dne. Rozhovor o české kuchyni, hostech i posunu restaurace. ReceptyBrazilský dezert creme de papaya. Osvěžující, krémový a mezi hosty oblíbenýVanilková zmrzlina, čerstvá papája a crème de cassis – tři ingredience, jeden dokonalý dezert. MMSurovinyVaření s masemHovězí morek jako lahůdka i dochucovadlo. Jak s ním pracují kuchaři a řezníci?Jakub Hlávka z Kantýny radí, jak v kuchyni pracovat s hovězím morkem a morkovou kostí. Co se děje v gastruEska slaví 10. narozeniny. Jak změnila Ambiente?Jak změnila pekárna Eska pohled kuchařů i strávníků na gastronomii? Osobnosti gastronomieŠéfpekař Jarda Kozdělka o Esce: Každý den mě na pekařině něco překvapíJak se změnila pekárna Eska za 10 let fungování a čím je lákavá práce pekaře? Pro inspiraciDárky z Ambiente: Vezměte blízké na slavnostní oběd, pořiďte jedlé dárky nebo poukázky na kurzy vaření Jedlé dárky i lahodné zážitky nakoupíte v restauracích Ambiente.
Co se děje v gastruAmbiente má novou ilustraci kapra od Michala BačákaOd 15. listopadu navíc koupíte dárkové karty do Ambiente s bonusem.
MMVaření s masemMedailonky z vepřové panenky podle kuchařů z LokáluUvařte si doma rychlovku z jemné vepřové partie. Na přípravu vám stačí pár minut.
Osobnosti gastronomieJak se za osm let proměnila Kuchyň? Rozhovor s šéfkuchařem Markem JanouchemŠéfkuchař Marek Janouch vede restauraci Kuchyň od prvního dne. Rozhovor o české kuchyni, hostech i posunu restaurace.
ReceptyBrazilský dezert creme de papaya. Osvěžující, krémový a mezi hosty oblíbenýVanilková zmrzlina, čerstvá papája a crème de cassis – tři ingredience, jeden dokonalý dezert.
MMSurovinyVaření s masemHovězí morek jako lahůdka i dochucovadlo. Jak s ním pracují kuchaři a řezníci?Jakub Hlávka z Kantýny radí, jak v kuchyni pracovat s hovězím morkem a morkovou kostí.
Co se děje v gastruEska slaví 10. narozeniny. Jak změnila Ambiente?Jak změnila pekárna Eska pohled kuchařů i strávníků na gastronomii?
Osobnosti gastronomieŠéfpekař Jarda Kozdělka o Esce: Každý den mě na pekařině něco překvapíJak se změnila pekárna Eska za 10 let fungování a čím je lákavá práce pekaře?
Pro inspiraciDárky z Ambiente: Vezměte blízké na slavnostní oběd, pořiďte jedlé dárky nebo poukázky na kurzy vaření Jedlé dárky i lahodné zážitky nakoupíte v restauracích Ambiente.