Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.10 zajímavostí z Bokovky, které jste možná (ne)tušili
VínoOsobnosti gastronomieRoman Novotný: Vína mám pod zámkemRozhovor s Romanem Novotným, sommelierem nově otevřené Bokovky v Dlouhé 37. Hospodská historieCo všechno zažil dům, kde sídlí Bokovka?Dům U Zeleného stromu je místem, jež bylo doslova křižovatkou mnoha zajímavých profesí a životů místních obyvatel.Co se děje v gastruVínoOsobnosti gastronomieJan Hřebejk: Bokovka by měla být synonymem pro vinný barJan Hřebejk a Darina Křivánková. Oba žijí filmem i jídlem. VínoSurovinyZrají jako víno. Se sommeliérkou Lindou Piaskowskou o sýrech z BokovkyKdyž popíjíte víno, brzy dostanete chuť i na něco k zakousnutí. Co takhle kousek dobře vybraného sýra? Tady je úvod do …ZákulisíDo Bokovky přinesli světlo z vesmírného korábuSeznamte se s mužem, který je spoluautorem originálních lustrů v Bokovce – designérem Michalem Froňkem. ZákulisíMedvídek a spol aneb Umělecká díla, která zdobí BokovkuPrůvodce „Bokovkou uměleckou“ přímo od zdroje: v podání Aleše Najbrta, jednoho z Bokovkářů-zakladatelů. VínoOsobnosti gastronomie„Pravdiví jsme jen střízliví. Alkohol dělá s člověkem přesný opak.“Rozhovor nejen o pravdě ve víně.Pro inspiraciVíno4 tipy na filmy, ve kterých hraje hlavní roli vínoDoplňte zásoby v domácí vinotéce – a pak už se jen pohodlně usaďte!VínoKvalitní vína ze zapomenutého dvorku. Jaká je Bokovka v Dlouhé ulici?Vinný klub Bokovka otevírá dnes v 18 hodin. Kde? Ve dvoře domu U Zeleného stromu v Dlouhé ulici 37. caretcaret
VínoOsobnosti gastronomieRoman Novotný: Vína mám pod zámkemRozhovor s Romanem Novotným, sommelierem nově otevřené Bokovky v Dlouhé 37.
Hospodská historieCo všechno zažil dům, kde sídlí Bokovka?Dům U Zeleného stromu je místem, jež bylo doslova křižovatkou mnoha zajímavých profesí a životů místních obyvatel.
Co se děje v gastruVínoOsobnosti gastronomieJan Hřebejk: Bokovka by měla být synonymem pro vinný barJan Hřebejk a Darina Křivánková. Oba žijí filmem i jídlem.
VínoSurovinyZrají jako víno. Se sommeliérkou Lindou Piaskowskou o sýrech z BokovkyKdyž popíjíte víno, brzy dostanete chuť i na něco k zakousnutí. Co takhle kousek dobře vybraného sýra? Tady je úvod do …
ZákulisíDo Bokovky přinesli světlo z vesmírného korábuSeznamte se s mužem, který je spoluautorem originálních lustrů v Bokovce – designérem Michalem Froňkem.
ZákulisíMedvídek a spol aneb Umělecká díla, která zdobí BokovkuPrůvodce „Bokovkou uměleckou“ přímo od zdroje: v podání Aleše Najbrta, jednoho z Bokovkářů-zakladatelů.
VínoOsobnosti gastronomie„Pravdiví jsme jen střízliví. Alkohol dělá s člověkem přesný opak.“Rozhovor nejen o pravdě ve víně.
Pro inspiraciVíno4 tipy na filmy, ve kterých hraje hlavní roli vínoDoplňte zásoby v domácí vinotéce – a pak už se jen pohodlně usaďte!
VínoKvalitní vína ze zapomenutého dvorku. Jaká je Bokovka v Dlouhé ulici?Vinný klub Bokovka otevírá dnes v 18 hodin. Kde? Ve dvoře domu U Zeleného stromu v Dlouhé ulici 37.
VínoJak vzniká šampaňské na míru? Pražská Bokovka ho má!Ve vinárně Bokovka se chladí limitovaná edice šampaňského, které vzešlo z dlouholeté spolupráce s vinařstvím R&L …VínoTeorie, tipy a trikyPárování vín a sýrů. Naučte se jednoduchá pravidlaTipy sommelierů z Bokovky, jak chytře kombinovat vína a sýry.VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoTipy na vína na léto: svěží Champagne, Riesling a naturální vína, která vás osvěží.VínoOsobnosti gastronomieVína od Nepraše. Proč je zdobí mamutí kel? Už jste pili víno s klem? A co na té etiketě vlastně dělá? O jejím vzniku i o vínech pana Nepraše jsme si povídali s …Víno8 vín k vánočnímu stoluCo otevřít ke štědrovečerní večeři? Tady jsou doporučení sommelierů z Bokovky! VínoKam v PrazeNa sklenku i pro lahev. Kam v Praze zajít na naturální víno?Vinná procházka pražskými čtvrtěmi.caretcaret
VínoJak vzniká šampaňské na míru? Pražská Bokovka ho má!Ve vinárně Bokovka se chladí limitovaná edice šampaňského, které vzešlo z dlouholeté spolupráce s vinařstvím R&L …
VínoTeorie, tipy a trikyPárování vín a sýrů. Naučte se jednoduchá pravidlaTipy sommelierů z Bokovky, jak chytře kombinovat vína a sýry.
VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoTipy na vína na léto: svěží Champagne, Riesling a naturální vína, která vás osvěží.
VínoOsobnosti gastronomieVína od Nepraše. Proč je zdobí mamutí kel? Už jste pili víno s klem? A co na té etiketě vlastně dělá? O jejím vzniku i o vínech pana Nepraše jsme si povídali s …
Víno8 vín k vánočnímu stoluCo otevřít ke štědrovečerní večeři? Tady jsou doporučení sommelierů z Bokovky!
VínoKam v PrazeNa sklenku i pro lahev. Kam v Praze zajít na naturální víno?Vinná procházka pražskými čtvrtěmi.
NNVzděláváme seZ půdy až na talíř! Jaké myšlenky zněly na sympoziu Soil to Soul v Curychu?Poznatky z akce Soil to Soul ve švýcarském Curychu. Nejen o půdě, která ovlivňuje dějiny lidstva a stravování. MMCo se děje v gastruZe života řezníkůDen řezníků letos poprvé v Holešovické tržniciV neděli 30. listopadu se v Holešovické tržnici koná Den řezníků. NNVzděláváme seStředoevropská kuchyněKe kořenům české kuchyně: Brambory od předkrmu po dezertObjevte, jak chutná česká tradice! Degustační menu „Ke kořenům“ vzdává hold bramborám – od polévky po dezert. ReceptySurovinyHistorie bramborového salátu a tipy, jak ho vylepšitJak moc odvážní jsou šéfkuchaři, když jde o český bramborový salát? A jaký je ten tradiční? MMRecepty s masemVnitřnostiHovězí srdce: jak s ním v kuchyni pracovat?Jak v kuchyni správně připravit srdce a kde ho v Ambiente ochutnat? Jednoduchý recept na srdce na slanině. ZákulisíIlustrátor Michal Bačák je novým autorem kapra pro AmbienteIlustrátor Michal Bačák vytvořil pro Ambiente kapra v invertované perokresbě. Inspirovala ho asijská poetika i kinetismus. Co se děje v gastruAmbiente má novou ilustraci kapra od Michala BačákaOd 15. listopadu navíc koupíte dárkové karty do Ambiente s bonusem. MMVaření s masemMedailonky z vepřové panenky podle kuchařů z LokáluUvařte si doma rychlovku z jemné vepřové partie. Na přípravu vám stačí pár minut.
NNVzděláváme seZ půdy až na talíř! Jaké myšlenky zněly na sympoziu Soil to Soul v Curychu?Poznatky z akce Soil to Soul ve švýcarském Curychu. Nejen o půdě, která ovlivňuje dějiny lidstva a stravování.
MMCo se děje v gastruZe života řezníkůDen řezníků letos poprvé v Holešovické tržniciV neděli 30. listopadu se v Holešovické tržnici koná Den řezníků.
NNVzděláváme seStředoevropská kuchyněKe kořenům české kuchyně: Brambory od předkrmu po dezertObjevte, jak chutná česká tradice! Degustační menu „Ke kořenům“ vzdává hold bramborám – od polévky po dezert.
ReceptySurovinyHistorie bramborového salátu a tipy, jak ho vylepšitJak moc odvážní jsou šéfkuchaři, když jde o český bramborový salát? A jaký je ten tradiční?
MMRecepty s masemVnitřnostiHovězí srdce: jak s ním v kuchyni pracovat?Jak v kuchyni správně připravit srdce a kde ho v Ambiente ochutnat? Jednoduchý recept na srdce na slanině.
ZákulisíIlustrátor Michal Bačák je novým autorem kapra pro AmbienteIlustrátor Michal Bačák vytvořil pro Ambiente kapra v invertované perokresbě. Inspirovala ho asijská poetika i kinetismus.
Co se děje v gastruAmbiente má novou ilustraci kapra od Michala BačákaOd 15. listopadu navíc koupíte dárkové karty do Ambiente s bonusem.
MMVaření s masemMedailonky z vepřové panenky podle kuchařů z LokáluUvařte si doma rychlovku z jemné vepřové partie. Na přípravu vám stačí pár minut.