Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Marie B – uvolněná restaurace bez menu
Co se děje v gastruKdo bude Marie B? Michelinská restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise dostane sourozence! O budoucí hospodě v Dlouhé, fine diningu a …Co se děje v gastruOsobnosti gastronomieŠéfkuchař Jirka Šoura: Marie B bude oprsklá ségra La DegustationRozhovor s šéfkuchařem Jirkou Šourou z La Degustation Bohême Bourgeoise – o novém podniku Marie B a menu ve stylu carte …Co se děje v gastruDegustační menu ve stylu carte blanche – plusy a minusyKoncept a gastronomická hra, která nemusí být pro každého.Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru …Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii. Práce v gastruVínoV práci se sommelierkou: Jak vypadá běžný den odbornice na víno v degustační restauraci?Reportáž plná skleniček a vína!Osobnosti gastronomiePříběh kuchařky Marie B. Svobodové je velká záhada. Napínavé pátrání pokračujeDruhý díl seriálu o spisovatelce Marii B. Svobodové. Její osobní život je opředen záhadou – historik Lukáš Berný se ji …caretcaret
Co se děje v gastruKdo bude Marie B? Michelinská restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise dostane sourozence! O budoucí hospodě v Dlouhé, fine diningu a …
Co se děje v gastruOsobnosti gastronomieŠéfkuchař Jirka Šoura: Marie B bude oprsklá ségra La DegustationRozhovor s šéfkuchařem Jirkou Šourou z La Degustation Bohême Bourgeoise – o novém podniku Marie B a menu ve stylu carte …
Co se děje v gastruDegustační menu ve stylu carte blanche – plusy a minusyKoncept a gastronomická hra, která nemusí být pro každého.
Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru …
Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii.
Práce v gastruVínoV práci se sommelierkou: Jak vypadá běžný den odbornice na víno v degustační restauraci?Reportáž plná skleniček a vína!
Osobnosti gastronomiePříběh kuchařky Marie B. Svobodové je velká záhada. Napínavé pátrání pokračujeDruhý díl seriálu o spisovatelce Marii B. Svobodové. Její osobní život je opředen záhadou – historik Lukáš Berný se ji …
ZákulisíJakub Pollág: Lustr ve Vin de Marie odkazuje na jídlo a Nobelovu cenu5 otázek pro Jakuba Pollága, autora nevšedních svítidel ve Vin de Marie.ZákulisíDesignér Michal Froněk: Restaurace potřebuje mít genius lociKdo zvítězí? Designér, nebo historie prostoru? O interiéru v podniku Marie B a proteinovém lustru, o patině v Praze 1 a …ZákulisíRozhovor s umělcem Anselmem Reyle: Mojí uměleckou řečí jsou materiályRozhovor s malířem Anselmem Reylem – o dogmatech a (ne)vkusu, o barevnosti, disonanci a harmonii, ale také o komunikaci …ZákulisíNeony z Berlína v Marii BNeony, punk a estetická omšelost. Interiér podniku Marie B doplňuje tvorba berlínského umělce Anselma Reyleho. Seznamte …caretcaret
ZákulisíJakub Pollág: Lustr ve Vin de Marie odkazuje na jídlo a Nobelovu cenu5 otázek pro Jakuba Pollága, autora nevšedních svítidel ve Vin de Marie.
ZákulisíDesignér Michal Froněk: Restaurace potřebuje mít genius lociKdo zvítězí? Designér, nebo historie prostoru? O interiéru v podniku Marie B a proteinovém lustru, o patině v Praze 1 a …
ZákulisíRozhovor s umělcem Anselmem Reyle: Mojí uměleckou řečí jsou materiályRozhovor s malířem Anselmem Reylem – o dogmatech a (ne)vkusu, o barevnosti, disonanci a harmonii, ale také o komunikaci …
ZákulisíNeony z Berlína v Marii BNeony, punk a estetická omšelost. Interiér podniku Marie B doplňuje tvorba berlínského umělce Anselma Reyleho. Seznamte …
Co se děje v gastruVínoVedle restaurace Marie B otevřela vinotéka Vin de MarieVína, která se podávají v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise, nově koupíte ve vinotéce Vin de Marie. Co …VínoVinotéka Vin de Marie: Jsme jen banda týpků, co má ráda dobré vínoLa Degustation Bohême Bourgeoise brzy otevře vinotéku Vin de Marie. Jaké lahve zaplní její regály a proč právě obchod s …VínoKam v PrazeOchutnat a nasát informace. Kam v Praze na degustaci vínaVíte, čí víno pijete?VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoVýběr someliérů AmbienteMilujeme dobré masoVínoTeorie, tipy a trikyGrilováníJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy.caretcaret
Co se děje v gastruVínoVedle restaurace Marie B otevřela vinotéka Vin de MarieVína, která se podávají v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise, nově koupíte ve vinotéce Vin de Marie. Co …
VínoVinotéka Vin de Marie: Jsme jen banda týpků, co má ráda dobré vínoLa Degustation Bohême Bourgeoise brzy otevře vinotéku Vin de Marie. Jaké lahve zaplní její regály a proč právě obchod s …
Milujeme dobré masoVínoTeorie, tipy a trikyGrilováníJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy.
ReceptyItalské tiramisu podle Pasty FrescaChcete si doma připravit pravé italské tiramisu? Šéfkuchař Pasty Fresca nám prozradil recept na mistrovské dílo s mascarpone. Recepty17 receptů na lehká a výživná jídla nejen na létoCo vařit, když je horko? Recepty na lehká jídla plná chuti, zeleniny a sezonních surovin. MMHovězíGrilováníGrilování hovězího masa: jak na steaky a burgeryJak na hovězí maso, aby bylo perfektně propečené, šťavnaté a plné chuti? Objevte tipy od řezníků z Našeho masa a vychutnejte si doma ty nejlepší steaky a speciality z grilu. MMReceptyRecepty s masemVyzkoušejte osvěžující a jednoduché letní předkrmy z Pizzy NuovyLetní předkrmy z Pizzy Nuovy: recept na rajčatovou bruschettu se stracciatellou a hovězí carpaccio s majonézou. MPMPPivní průvodceRecepty s masemPivo v kuchyni. Jakou roli hraje a do kterých pokrmů se hodí?Recept na buřty na pivu i na kotletu s pivní omáčkou a k tomu tipy, jak vařit s pivem – sladká i slaná jídla. KávaGastro výlety13 českých pražíren a místa, kde jejich kávu ochutnatČeské pražírny a jejich káva v kavárnách. Kde ochutnat kávu Chroast a kam pro zrnka od Father’s? ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem? NNReceptySladké pečeníStředoevropská kuchyněVláčný a nadýchaný třešňovec podle kreativního šéfkuchaře Daniela Juráše Bublaninu už znáte. Vyzkoušejte třešňovec – jednodušší a rychlejší tradiční český moučník
ReceptyItalské tiramisu podle Pasty FrescaChcete si doma připravit pravé italské tiramisu? Šéfkuchař Pasty Fresca nám prozradil recept na mistrovské dílo s mascarpone.
Recepty17 receptů na lehká a výživná jídla nejen na létoCo vařit, když je horko? Recepty na lehká jídla plná chuti, zeleniny a sezonních surovin.
MMHovězíGrilováníGrilování hovězího masa: jak na steaky a burgeryJak na hovězí maso, aby bylo perfektně propečené, šťavnaté a plné chuti? Objevte tipy od řezníků z Našeho masa a vychutnejte si doma ty nejlepší steaky a speciality z grilu.
MMReceptyRecepty s masemVyzkoušejte osvěžující a jednoduché letní předkrmy z Pizzy NuovyLetní předkrmy z Pizzy Nuovy: recept na rajčatovou bruschettu se stracciatellou a hovězí carpaccio s majonézou.
MPMPPivní průvodceRecepty s masemPivo v kuchyni. Jakou roli hraje a do kterých pokrmů se hodí?Recept na buřty na pivu i na kotletu s pivní omáčkou a k tomu tipy, jak vařit s pivem – sladká i slaná jídla.
KávaGastro výlety13 českých pražíren a místa, kde jejich kávu ochutnatČeské pražírny a jejich káva v kavárnách. Kde ochutnat kávu Chroast a kam pro zrnka od Father’s?
ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem?
NNReceptySladké pečeníStředoevropská kuchyněVláčný a nadýchaný třešňovec podle kreativního šéfkuchaře Daniela Juráše Bublaninu už znáte. Vyzkoušejte třešňovec – jednodušší a rychlejší tradiční český moučník