Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Marie B – uvolněná restaurace bez menu
Co se děje v gastruKdo bude Marie B? Michelinská restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise dostane sourozence! O budoucí hospodě v Dlouhé, fine diningu a …Co se děje v gastruOsobnosti gastronomieŠéfkuchař Jirka Šoura: Marie B bude oprsklá ségra La DegustationRozhovor s šéfkuchařem Jirkou Šourou z La Degustation Bohême Bourgeoise – o novém podniku Marie B a menu ve stylu carte …Co se děje v gastruDegustační menu ve stylu carte blanche – plusy a minusyKoncept a gastronomická hra, která nemusí být pro každého.Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru …Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii. Práce v gastruVínoV práci se sommelierkou: Jak vypadá běžný den odbornice na víno v degustační restauraci?Reportáž plná skleniček a vína!Osobnosti gastronomiePříběh kuchařky Marie B. Svobodové je velká záhada. Napínavé pátrání pokračujeDruhý díl seriálu o spisovatelce Marii B. Svobodové. Její osobní život je opředen záhadou – historik Lukáš Berný se ji …caretcaret
Co se děje v gastruKdo bude Marie B? Michelinská restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise dostane sourozence! O budoucí hospodě v Dlouhé, fine diningu a …
Co se děje v gastruOsobnosti gastronomieŠéfkuchař Jirka Šoura: Marie B bude oprsklá ségra La DegustationRozhovor s šéfkuchařem Jirkou Šourou z La Degustation Bohême Bourgeoise – o novém podniku Marie B a menu ve stylu carte …
Co se děje v gastruDegustační menu ve stylu carte blanche – plusy a minusyKoncept a gastronomická hra, která nemusí být pro každého.
Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru …
Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii.
Práce v gastruVínoV práci se sommelierkou: Jak vypadá běžný den odbornice na víno v degustační restauraci?Reportáž plná skleniček a vína!
Osobnosti gastronomiePříběh kuchařky Marie B. Svobodové je velká záhada. Napínavé pátrání pokračujeDruhý díl seriálu o spisovatelce Marii B. Svobodové. Její osobní život je opředen záhadou – historik Lukáš Berný se ji …
ZákulisíJakub Pollág: Lustr ve Vin de Marie odkazuje na jídlo a Nobelovu cenu5 otázek pro Jakuba Pollága, autora nevšedních svítidel ve Vin de Marie.ZákulisíDesignér Michal Froněk: Restaurace potřebuje mít genius lociKdo zvítězí? Designér, nebo historie prostoru? O interiéru v podniku Marie B a proteinovém lustru, o patině v Praze 1 a …ZákulisíRozhovor s umělcem Anselmem Reyle: Mojí uměleckou řečí jsou materiályRozhovor s malířem Anselmem Reylem – o dogmatech a (ne)vkusu, o barevnosti, disonanci a harmonii, ale také o komunikaci …ZákulisíNeony z Berlína v Marii BNeony, punk a estetická omšelost. Interiér podniku Marie B doplňuje tvorba berlínského umělce Anselma Reyleho. Seznamte …caretcaret
ZákulisíJakub Pollág: Lustr ve Vin de Marie odkazuje na jídlo a Nobelovu cenu5 otázek pro Jakuba Pollága, autora nevšedních svítidel ve Vin de Marie.
ZákulisíDesignér Michal Froněk: Restaurace potřebuje mít genius lociKdo zvítězí? Designér, nebo historie prostoru? O interiéru v podniku Marie B a proteinovém lustru, o patině v Praze 1 a …
ZákulisíRozhovor s umělcem Anselmem Reyle: Mojí uměleckou řečí jsou materiályRozhovor s malířem Anselmem Reylem – o dogmatech a (ne)vkusu, o barevnosti, disonanci a harmonii, ale také o komunikaci …
ZákulisíNeony z Berlína v Marii BNeony, punk a estetická omšelost. Interiér podniku Marie B doplňuje tvorba berlínského umělce Anselma Reyleho. Seznamte …
Co se děje v gastruVínoVedle restaurace Marie B otevřela vinotéka Vin de MarieVína, která se podávají v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise, nově koupíte ve vinotéce Vin de Marie. Co …VínoVinotéka Vin de Marie: Jsme jen banda týpků, co má ráda dobré vínoLa Degustation Bohême Bourgeoise brzy otevře vinotéku Vin de Marie. Jaké lahve zaplní její regály a proč právě obchod s …VínoKam v PrazeOchutnat a nasát informace. Kam v Praze na degustaci vínaVíte, čí víno pijete? V těchto pražských vinotékách nalévají víno a vyprávějí příběhy. VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoTipy na vína na léto: svěží Champagne, Riesling a naturální vína, která vás osvěží.Milujeme dobré masoVínoTeorie, tipy a trikyGrilováníJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy.caretcaret
Co se děje v gastruVínoVedle restaurace Marie B otevřela vinotéka Vin de MarieVína, která se podávají v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise, nově koupíte ve vinotéce Vin de Marie. Co …
VínoVinotéka Vin de Marie: Jsme jen banda týpků, co má ráda dobré vínoLa Degustation Bohême Bourgeoise brzy otevře vinotéku Vin de Marie. Jaké lahve zaplní její regály a proč právě obchod s …
VínoKam v PrazeOchutnat a nasát informace. Kam v Praze na degustaci vínaVíte, čí víno pijete? V těchto pražských vinotékách nalévají víno a vyprávějí příběhy.
VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoTipy na vína na léto: svěží Champagne, Riesling a naturální vína, která vás osvěží.
Milujeme dobré masoVínoTeorie, tipy a trikyGrilováníJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy.
Kam v PrazeGastro výletyMichelinské restaurace v Česku: Adresy, které byste měli znátAktuální seznam michelinských restaurací v Česku – kde zažijete špičkovou gastronomii? MMRecepty s masemVaření s masemVelký průvodce vánočními řízkyVepřový, telecí, anebo kuřecí řízek? Poradíme, v jakém případě je lepší maso smažit než péct v troubě a jak na dokonalý trojobal. ReceptyPřipravte si jednoduchý bramborový salát s okurkami z Ambiente a hořčicí z LokáluRecept na tradiční bramborový salát. Připravte si klasiku podle kreativního šéfkuchaře. ReceptySladké pečeníRecept na křehké linecké cukroví z PastacafféMáslové linecké z Pastacaffé: ověřený recept na křehké vánoční cukroví, na kterém si pochutná celá rodina. ReceptySladké pečeníRecept na pistáciové rohlíčky z cukrárny MyšákVyzkoušíte recept na rohlíčky od základu, nebo si pořídíte hotové těsto v cukrárně Myšák? Co se děje v gastruRestaurace Ambiente bodovaly v průvodci Michelin 2025Michelin Česko 2025: známe nejlepší restaurace v republice. Jak dopadly restaurace Ambiente? Kam v PrazeKde v Praze spojit kulturní zážitek s tím gastronomickým?Kam v Praze za kulturou a jídlem? Vyrazte do centra města a dopřejte si dvojitý zážitek. ReceptyBarVaječňák podle cukráře Lukáše Pohla z cukrárny MyšákPřipravte si doma vaječňák podle cukrářů z centra Prahy.
Kam v PrazeGastro výletyMichelinské restaurace v Česku: Adresy, které byste měli znátAktuální seznam michelinských restaurací v Česku – kde zažijete špičkovou gastronomii?
MMRecepty s masemVaření s masemVelký průvodce vánočními řízkyVepřový, telecí, anebo kuřecí řízek? Poradíme, v jakém případě je lepší maso smažit než péct v troubě a jak na dokonalý trojobal.
ReceptyPřipravte si jednoduchý bramborový salát s okurkami z Ambiente a hořčicí z LokáluRecept na tradiční bramborový salát. Připravte si klasiku podle kreativního šéfkuchaře.
ReceptySladké pečeníRecept na křehké linecké cukroví z PastacafféMáslové linecké z Pastacaffé: ověřený recept na křehké vánoční cukroví, na kterém si pochutná celá rodina.
ReceptySladké pečeníRecept na pistáciové rohlíčky z cukrárny MyšákVyzkoušíte recept na rohlíčky od základu, nebo si pořídíte hotové těsto v cukrárně Myšák?
Co se děje v gastruRestaurace Ambiente bodovaly v průvodci Michelin 2025Michelin Česko 2025: známe nejlepší restaurace v republice. Jak dopadly restaurace Ambiente?
Kam v PrazeKde v Praze spojit kulturní zážitek s tím gastronomickým?Kam v Praze za kulturou a jídlem? Vyrazte do centra města a dopřejte si dvojitý zážitek.
ReceptyBarVaječňák podle cukráře Lukáše Pohla z cukrárny MyšákPřipravte si doma vaječňák podle cukrářů z centra Prahy.