Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Marie B – uvolněná restaurace bez menu
Co se děje v gastruKdo bude Marie B? Michelinská restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise dostane sourozence! O budoucí hospodě v Dlouhé, fine diningu a …Co se děje v gastruOsobnosti gastronomieŠéfkuchař Jirka Šoura: Marie B bude oprsklá ségra La DegustationRozhovor s šéfkuchařem Jirkou Šourou z La Degustation Bohême Bourgeoise – o novém podniku Marie B a menu ve stylu carte …Co se děje v gastruDegustační menu ve stylu carte blanche – plusy a minusyKoncept a gastronomická hra, která nemusí být pro každého.Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru …Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii. Práce v gastruVínoV práci se sommelierkou: Jak vypadá běžný den odbornice na víno v degustační restauraci?Reportáž plná skleniček a vína!Osobnosti gastronomiePříběh kuchařky Marie B. Svobodové je velká záhada. Napínavé pátrání pokračujeDruhý díl seriálu o spisovatelce Marii B. Svobodové. Její osobní život je opředen záhadou – historik Lukáš Berný se ji …caretcaret
Co se děje v gastruKdo bude Marie B? Michelinská restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise dostane sourozence! O budoucí hospodě v Dlouhé, fine diningu a …
Co se děje v gastruOsobnosti gastronomieŠéfkuchař Jirka Šoura: Marie B bude oprsklá ségra La DegustationRozhovor s šéfkuchařem Jirkou Šourou z La Degustation Bohême Bourgeoise – o novém podniku Marie B a menu ve stylu carte …
Co se děje v gastruDegustační menu ve stylu carte blanche – plusy a minusyKoncept a gastronomická hra, která nemusí být pro každého.
Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru …
Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii.
Práce v gastruVínoV práci se sommelierkou: Jak vypadá běžný den odbornice na víno v degustační restauraci?Reportáž plná skleniček a vína!
Osobnosti gastronomiePříběh kuchařky Marie B. Svobodové je velká záhada. Napínavé pátrání pokračujeDruhý díl seriálu o spisovatelce Marii B. Svobodové. Její osobní život je opředen záhadou – historik Lukáš Berný se ji …
ZákulisíJakub Pollág: Lustr ve Vin de Marie odkazuje na jídlo a Nobelovu cenu5 otázek pro Jakuba Pollága, autora nevšedních svítidel ve Vin de Marie.ZákulisíDesignér Michal Froněk: Restaurace potřebuje mít genius lociKdo zvítězí? Designér, nebo historie prostoru? O interiéru v podniku Marie B a proteinovém lustru, o patině v Praze 1 a …ZákulisíRozhovor s umělcem Anselmem Reyle: Mojí uměleckou řečí jsou materiályRozhovor s malířem Anselmem Reylem – o dogmatech a (ne)vkusu, o barevnosti, disonanci a harmonii, ale také o komunikaci …ZákulisíNeony z Berlína v Marii BNeony, punk a estetická omšelost. Interiér podniku Marie B doplňuje tvorba berlínského umělce Anselma Reyleho. Seznamte …caretcaret
ZákulisíJakub Pollág: Lustr ve Vin de Marie odkazuje na jídlo a Nobelovu cenu5 otázek pro Jakuba Pollága, autora nevšedních svítidel ve Vin de Marie.
ZákulisíDesignér Michal Froněk: Restaurace potřebuje mít genius lociKdo zvítězí? Designér, nebo historie prostoru? O interiéru v podniku Marie B a proteinovém lustru, o patině v Praze 1 a …
ZákulisíRozhovor s umělcem Anselmem Reyle: Mojí uměleckou řečí jsou materiályRozhovor s malířem Anselmem Reylem – o dogmatech a (ne)vkusu, o barevnosti, disonanci a harmonii, ale také o komunikaci …
ZákulisíNeony z Berlína v Marii BNeony, punk a estetická omšelost. Interiér podniku Marie B doplňuje tvorba berlínského umělce Anselma Reyleho. Seznamte …
Co se děje v gastruVínoVedle restaurace Marie B otevřela vinotéka Vin de MarieVína, která se podávají v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise, nově koupíte ve vinotéce Vin de Marie. Co …VínoVinotéka Vin de Marie: Jsme jen banda týpků, co má ráda dobré vínoLa Degustation Bohême Bourgeoise brzy otevře vinotéku Vin de Marie. Jaké lahve zaplní její regály a proč právě obchod s …VínoKam v PrazeOchutnat a nasát informace. Kam v Praze na degustaci vínaVíte, čí víno pijete? V těchto pražských vinotékách nalévají víno a vyprávějí příběhy. VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoTipy na vína na léto: svěží Champagne, Riesling a naturální vína, která vás osvěží.Milujeme dobré masoVínoTeorie, tipy a trikyGrilováníJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy.caretcaret
Co se děje v gastruVínoVedle restaurace Marie B otevřela vinotéka Vin de MarieVína, která se podávají v michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise, nově koupíte ve vinotéce Vin de Marie. Co …
VínoVinotéka Vin de Marie: Jsme jen banda týpků, co má ráda dobré vínoLa Degustation Bohême Bourgeoise brzy otevře vinotéku Vin de Marie. Jaké lahve zaplní její regály a proč právě obchod s …
VínoKam v PrazeOchutnat a nasát informace. Kam v Praze na degustaci vínaVíte, čí víno pijete? V těchto pražských vinotékách nalévají víno a vyprávějí příběhy.
VínoSvěží a energická vína, se kterými si prodloužíte létoTipy na vína na léto: svěží Champagne, Riesling a naturální vína, která vás osvěží.
Milujeme dobré masoVínoTeorie, tipy a trikyGrilováníJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy.
Co se děje v gastruAmbiente novinky: Co jsme servírovali v říjnu?Říjen v Ambiente: nové ležáky v Pultu, Oktoberfest v Bufetu a Dvou kohoutech a křest knihy La Degustation. Co se děje v gastruZákulisíBrasileiro Slovanský dům v novém. Co přinesla rekonstrukce?Podívejte se, jak vypadá Brasileiro Slovanský dům po rekonstrukci podle návrhu studia Qarta. Kam v PrazeKam v Praze vyrazit na svatomartinskou husu? V Ambiente ochutnáte českou klasiku i v netradičním podáníVánoční obžerství už čeká za dveřmi, a tak je nejvyšší čas začít trénovat. Svatomartinské hody jsou skvělá příležitost! MMHovězíRecepty s masemRigatoni s plátky svíčkové jako vydatný oběd nebo večeře z PastacafféPřipravte si doma čerstvé těstoviny s hovězí svíčkovou a rozmarýnem – recept na jídlo s hvězdou Ambiente. MMTeorie, tipy a trikyDrůbežVelký husí speciál: Tipy, jak upéct husu doma, a recept na zelí i knedlíkyPřipravte se na svatomartinské hody. Jak upéct husu, uvařit knedlíky a zelí a upéct lokše podle Ambiente? Co se děje v gastruZákulisíJe to hospoda v tom nejlepším smyslu, říká autorka knihy o La Degustation Bohême BourgeoiseO michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise vznikla kniha. Jaká je? NNReceptySladké pečeníStředoevropská kuchyněKynutá bábovka s makovou náplní. Tradiční dezert trochu jinakObjevte zapomenutý recept z Kuchařky naší vesnice: kynutá bábovka s bílým mákem. Nadýchané těsto, jemná náplň a návrat k tradici. MMKam v PrazeZvěřinaKam v Praze na zvěřinu? Tipy na nejlepší restauraceDostali jste chuť na zvěřinu? Máme pro vás přehled pražských restaurací, kde se právě teď servírují poctivé pokrmy z lesa.
Co se děje v gastruAmbiente novinky: Co jsme servírovali v říjnu?Říjen v Ambiente: nové ležáky v Pultu, Oktoberfest v Bufetu a Dvou kohoutech a křest knihy La Degustation.
Co se děje v gastruZákulisíBrasileiro Slovanský dům v novém. Co přinesla rekonstrukce?Podívejte se, jak vypadá Brasileiro Slovanský dům po rekonstrukci podle návrhu studia Qarta.
Kam v PrazeKam v Praze vyrazit na svatomartinskou husu? V Ambiente ochutnáte českou klasiku i v netradičním podáníVánoční obžerství už čeká za dveřmi, a tak je nejvyšší čas začít trénovat. Svatomartinské hody jsou skvělá příležitost!
MMHovězíRecepty s masemRigatoni s plátky svíčkové jako vydatný oběd nebo večeře z PastacafféPřipravte si doma čerstvé těstoviny s hovězí svíčkovou a rozmarýnem – recept na jídlo s hvězdou Ambiente.
MMTeorie, tipy a trikyDrůbežVelký husí speciál: Tipy, jak upéct husu doma, a recept na zelí i knedlíkyPřipravte se na svatomartinské hody. Jak upéct husu, uvařit knedlíky a zelí a upéct lokše podle Ambiente?
Co se děje v gastruZákulisíJe to hospoda v tom nejlepším smyslu, říká autorka knihy o La Degustation Bohême BourgeoiseO michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise vznikla kniha. Jaká je?
NNReceptySladké pečeníStředoevropská kuchyněKynutá bábovka s makovou náplní. Tradiční dezert trochu jinakObjevte zapomenutý recept z Kuchařky naší vesnice: kynutá bábovka s bílým mákem. Nadýchané těsto, jemná náplň a návrat k tradici.
MMKam v PrazeZvěřinaKam v Praze na zvěřinu? Tipy na nejlepší restauraceDostali jste chuť na zvěřinu? Máme pro vás přehled pražských restaurací, kde se právě teď servírují poctivé pokrmy z lesa.