Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.22 let v jedné restauraci: Jak si to užít?
Co se děje v gastru10 věcí, které jste (ne)slyšeli o Pasta FresceV Pasta Fresce v Celetné se vaří už čtvrt století! Jakou cestu ušel nejdéle fungující podnik Ambiente? Čemu se říkalo …Co se děje v gastruZačátky Pasta Fresca: Karel Kuřátko a bar HappinessKdyž se otevřela Pasta Fresca, hosté byli zklamaní. Od Ambiente čekali osvědčená kuřecí křídla! Práce v gastruZ placu z Celetné na valnou hromadu vlastního podniku. Jak se z číšníka v Ambiente stane majitel?Kdo jsou lidé, kteří vlastní restaurace Ambiente? Seznamte se s nimi! Hospodská historieHistorky z Celetné, nejstaršího podniku AmbienteO šicích strojích na place, dortu z lógru a ztracených teniskáchSurovinyServírujeme italskou burratu z ŘíčanReportáž z rodinné sýrárny v Říčanech, která zásobuje Pasta Frescu i Pizza Nuovu.caretcaret
Co se děje v gastru10 věcí, které jste (ne)slyšeli o Pasta FresceV Pasta Fresce v Celetné se vaří už čtvrt století! Jakou cestu ušel nejdéle fungující podnik Ambiente? Čemu se říkalo …
Co se děje v gastruZačátky Pasta Fresca: Karel Kuřátko a bar HappinessKdyž se otevřela Pasta Fresca, hosté byli zklamaní. Od Ambiente čekali osvědčená kuřecí křídla!
Práce v gastruZ placu z Celetné na valnou hromadu vlastního podniku. Jak se z číšníka v Ambiente stane majitel?Kdo jsou lidé, kteří vlastní restaurace Ambiente? Seznamte se s nimi!
Hospodská historieHistorky z Celetné, nejstaršího podniku AmbienteO šicích strojích na place, dortu z lógru a ztracených teniskách
SurovinyServírujeme italskou burratu z ŘíčanReportáž z rodinné sýrárny v Říčanech, která zásobuje Pasta Frescu i Pizza Nuovu.
ReceptySpaghetti alla chitarra amatriciana z Pasta Frescy: Rychlé a skvělé jídloPoctivý recept z italského města Amatrice.ReceptyBurrata s paprikovou panzanellou z Pasta FrescaJak připravit tradiční italský sýr burrata se salátem panzanella?ReceptySlané pečeníVůně Itálie: Rozmarýnová focaccia z Pasta FrescyK snídani, svačině i jako příloha!Co se děje v gastruJak se sbírají lanýže pro Pasta FrescuJaká houba je celému světu nejdražší? Bílý z Piemonte! ReceptySezonní recept: Čerstvé tagliatelle s liškamiVýtečný způsob, jak oslavit houbovou sezonu a poctít italskou pšenici. Dejte vařit vodu na tagliatelle z Pasta Frescy! …ReceptyRigatoni s rajčaty a stracciatellou – uvařte si doma pravou Itálii!Je libo večeři po italsku? Dejte vařit vodu na těstoviny z Pasta Frescy! Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemTelecí saltimbocca: klasický recept z Pasty FrescyItalská klasika s omáčkou z vína Marsala!SurovinyReceptyPomodori secchi aneb Sušená rajčata podle šéfkuchařůSezona rajčat ještě nekončí! Jak si je usušit? Milujeme dobré masoRecepty s masemVitello tonnato aneb telecí roastbeef s tuňákovou pastouRecept na předkrm z telecího masa podle kuchařů z italské restaurace Pasta Fresca.caretcaret
ReceptySpaghetti alla chitarra amatriciana z Pasta Frescy: Rychlé a skvělé jídloPoctivý recept z italského města Amatrice.
ReceptyBurrata s paprikovou panzanellou z Pasta FrescaJak připravit tradiční italský sýr burrata se salátem panzanella?
ReceptySlané pečeníVůně Itálie: Rozmarýnová focaccia z Pasta FrescyK snídani, svačině i jako příloha!
Co se děje v gastruJak se sbírají lanýže pro Pasta FrescuJaká houba je celému světu nejdražší? Bílý z Piemonte!
ReceptySezonní recept: Čerstvé tagliatelle s liškamiVýtečný způsob, jak oslavit houbovou sezonu a poctít italskou pšenici. Dejte vařit vodu na tagliatelle z Pasta Frescy! …
ReceptyRigatoni s rajčaty a stracciatellou – uvařte si doma pravou Itálii!Je libo večeři po italsku? Dejte vařit vodu na těstoviny z Pasta Frescy!
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemTelecí saltimbocca: klasický recept z Pasty FrescyItalská klasika s omáčkou z vína Marsala!
SurovinyReceptyPomodori secchi aneb Sušená rajčata podle šéfkuchařůSezona rajčat ještě nekončí! Jak si je usušit?
Milujeme dobré masoRecepty s masemVitello tonnato aneb telecí roastbeef s tuňákovou pastouRecept na předkrm z telecího masa podle kuchařů z italské restaurace Pasta Fresca.
KávaJak se praží káva? Na exkurzi v pražírně Nordbeans Jakou cestu urazí kávové zrno, než skončí ve vašem espressu, filtrované kávě či flat white? MMZe života řezníků23 zajímavostí z řeznického slovníku: Víte, co jsou andulky, lososník či spráchnivka?Nahlédněte s námi do tajů řeznického řemesla skrze jeho unikátní a zároveň trochu bizarní slovník. ZákulisíMecheche: ocenění zaměstnanců, kteří pracují v Ambiente víc než 10 letAkce pro zaměstnance, která se zapsala do historie Ambiente. ZákulisíIlustrace pro plzeňský Lokál byla výzva, říká Bára BurianováBarbora Burianová ilustrovala pivní tácek pro plzeňský Lokál Pod Divadlem. MMGrilováníTeorie, tipy a trikyBarJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy. Pro inspiraciKam v PrazeDárky ke Dni otců, které potěší každého tátuČím potěšit svého tátu na Den otců? Naše tipy obsahují pivo, kávu, dobré jídlo a spoustu zábavy. Osobnosti gastronomieBarHead barista Ambiente: Koktejly by v menu neměly hrát vedlejší roliProč je lepší míchat drinky z vlastních sirupů a jak může dobrý koktejl pozvednout celý podnik? Zeptali jsme se Jardy Novotného, pravé ruky Ondry Štökla! PPPivní průvodceGastro výletyKam na pivo v Krkonoších?Objevte nejlepší pivovary Krkonoš: Trautenberk, Hendrych i Paroháč. Kudy dál vede krkonošská pivní stezka?
KávaJak se praží káva? Na exkurzi v pražírně Nordbeans Jakou cestu urazí kávové zrno, než skončí ve vašem espressu, filtrované kávě či flat white?
MMZe života řezníků23 zajímavostí z řeznického slovníku: Víte, co jsou andulky, lososník či spráchnivka?Nahlédněte s námi do tajů řeznického řemesla skrze jeho unikátní a zároveň trochu bizarní slovník.
ZákulisíMecheche: ocenění zaměstnanců, kteří pracují v Ambiente víc než 10 letAkce pro zaměstnance, která se zapsala do historie Ambiente.
ZákulisíIlustrace pro plzeňský Lokál byla výzva, říká Bára BurianováBarbora Burianová ilustrovala pivní tácek pro plzeňský Lokál Pod Divadlem.
MMGrilováníTeorie, tipy a trikyBarJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy.
Pro inspiraciKam v PrazeDárky ke Dni otců, které potěší každého tátuČím potěšit svého tátu na Den otců? Naše tipy obsahují pivo, kávu, dobré jídlo a spoustu zábavy.
Osobnosti gastronomieBarHead barista Ambiente: Koktejly by v menu neměly hrát vedlejší roliProč je lepší míchat drinky z vlastních sirupů a jak může dobrý koktejl pozvednout celý podnik? Zeptali jsme se Jardy Novotného, pravé ruky Ondry Štökla!
PPPivní průvodceGastro výletyKam na pivo v Krkonoších?Objevte nejlepší pivovary Krkonoš: Trautenberk, Hendrych i Paroháč. Kudy dál vede krkonošská pivní stezka?