Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Začátky La Degustation: Měli jsme sen, který jsme se neodvažovali vyslovit
Osobnosti gastronomieKoprovka podle receptu z konce 19. století aneb Oldřich Sahajdák a jeho MaruškaV 19. století podle ní vařily nevěsty, dnes kuchaři michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise. Proč …Víno282 lahví od Nestarce pro La Degustation: Jak to celé vzniklo?V michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise párují limitovanou edici vína od vinaře Milana Nestarce. Nechali jsme si …Osobnosti gastronomie„Přeju si najímat lidi, kteří mě chtějí předběhnout,“ říká Marco Christov, šéfkuchař La DegustationRozhovor s Marcem Christovem, šéfkuchařem La Degustation Bohême Bourgeoise. O respektu a mantinelech v kuchyni, o egu a …Co se děje v gastruZákulisíJak vypadá La Degustation po rekonstrukci?<strong>Interiér michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise se změnil k nepoznání. Zveme vás na prohlídku! Moje místaKam chodí šéfkuchaři na jídlo? Marco Christov nedá dopustit na asijskou kuchyni i tradiční koláčeSous-chef La Degustation nás provedl svými srdcovými podniky.Hospodská historiePodcast Co dům dalCo dům dal: Po stopách kuchařky a autorky Marie B. SvobodovéPoslechněte si podcast o minulosti pražských domů, českých jídel i o zajímavých osobnostech z historie gastronomie.Práce v gastruPříprava očima servírky v La Degustation Bohême BourgeoiseV kolik hodin chodí do personál z placu do práce, když restaurace otevírá v 18 hodin?ZákulisíSako, nebo zástěra: Jak se tvořily uniformy pro La Degustation Bohême Bourgoise?Jak probíhá převlečení a přezutí v La Degustation Bohême Bourgoise, Lokálech a spol.? Probírali jsme to s dvorní …Co se děje v gastruMichelinští komisaři hodnotili 33 českých podniků. Ale jen dvěma dali hvězduLa Degustation Bohême Bourgeoise a Field obhájili, Alcron o hvězdičku Michelin přišel. ZákulisíOsobnosti gastronomieRekonstrukce michelinské restaurace a všechno, co o ní chcete vědět S designérem Michalem Froňkem ze studia Olgoj Chorchoj o chystané proměně La Degustation Bohême Bourgeoise. Práce v gastruŠéfkuchař Oldřich Sahajdák: Máme sice hvězdu, ale jsme jen hospoda v HaštalskéJak se po koronakrizi vaří a přemýšlí v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise? Vyzpovídali jsme …Co se děje v gastruV novém za 17 dníNa proměnu La Degustation Bohême Bourgeoise bylo jenom 17 dní. Jak se to stihlo? caretcaret
Osobnosti gastronomieKoprovka podle receptu z konce 19. století aneb Oldřich Sahajdák a jeho MaruškaV 19. století podle ní vařily nevěsty, dnes kuchaři michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise. Proč …
Víno282 lahví od Nestarce pro La Degustation: Jak to celé vzniklo?V michelinské La Degustation Bohême Bourgeoise párují limitovanou edici vína od vinaře Milana Nestarce. Nechali jsme si …
Osobnosti gastronomie„Přeju si najímat lidi, kteří mě chtějí předběhnout,“ říká Marco Christov, šéfkuchař La DegustationRozhovor s Marcem Christovem, šéfkuchařem La Degustation Bohême Bourgeoise. O respektu a mantinelech v kuchyni, o egu a …
Co se děje v gastruZákulisíJak vypadá La Degustation po rekonstrukci?<strong>Interiér michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise se změnil k nepoznání. Zveme vás na prohlídku!
Moje místaKam chodí šéfkuchaři na jídlo? Marco Christov nedá dopustit na asijskou kuchyni i tradiční koláčeSous-chef La Degustation nás provedl svými srdcovými podniky.
Hospodská historiePodcast Co dům dalCo dům dal: Po stopách kuchařky a autorky Marie B. SvobodovéPoslechněte si podcast o minulosti pražských domů, českých jídel i o zajímavých osobnostech z historie gastronomie.
Práce v gastruPříprava očima servírky v La Degustation Bohême BourgeoiseV kolik hodin chodí do personál z placu do práce, když restaurace otevírá v 18 hodin?
ZákulisíSako, nebo zástěra: Jak se tvořily uniformy pro La Degustation Bohême Bourgoise?Jak probíhá převlečení a přezutí v La Degustation Bohême Bourgoise, Lokálech a spol.? Probírali jsme to s dvorní …
Co se děje v gastruMichelinští komisaři hodnotili 33 českých podniků. Ale jen dvěma dali hvězduLa Degustation Bohême Bourgeoise a Field obhájili, Alcron o hvězdičku Michelin přišel.
ZákulisíOsobnosti gastronomieRekonstrukce michelinské restaurace a všechno, co o ní chcete vědět S designérem Michalem Froňkem ze studia Olgoj Chorchoj o chystané proměně La Degustation Bohême Bourgeoise.
Práce v gastruŠéfkuchař Oldřich Sahajdák: Máme sice hvězdu, ale jsme jen hospoda v HaštalskéJak se po koronakrizi vaří a přemýšlí v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise? Vyzpovídali jsme …
Co se děje v gastruV novém za 17 dníNa proměnu La Degustation Bohême Bourgeoise bylo jenom 17 dní. Jak se to stihlo?
Práce v gastruRozdělení pozic v kuchyni La Degustation Bohême Bourgeoise: tady se jede podle francouzského semaforuOmáčkář, masák nebo sklepmistr. Jaké pozice se denně rozdělují v michelinské restauraci La Degustation Bohême …Práce v gastruZdeněk Oudes z La Degustation Bohême Bourgeoise: Michelinský servis nestojí na rukavičkách a stříbrných platechO číšnické rutině a lidskosti v uniformě, o hrdosti a stříbrných podnosech jsme si vyprávěli se Zdeňkem Oudesem, …Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii. Osobnosti gastronomieJako dítě pomáhal rodičům v Tržnici, dnes dodává zeleninu do Esky i La DegustationKdo se stará o zeleninu v restauracích Ambiente a jak náročné je dostat suroviny z pole do kuchyně? Zašli jsme do …ZákulisíPříběh talíře, který připomíná bublinkovou fóliiŠpičkový český design, špičkoví čeští skláři a špičková česká kuchyně. V La Degustation Bohême Bourgeoise se tohle …Osobnosti gastronomieZnám sběrače a lovce, říká Libor Beran, nákupčí pro michelinskou restauraciJak vypadá běžný den člověka, který nakupuje pro michelinskou restauraci? BarZavolejte mi juiciéra! Takhle vzniká nealkoholické párování v La Degustation Bohême BourgeoiseUž jste slyšeli o nealkoholickém párování jídel a nápojů? Nahlédněte do zákulisí La Degustation Bohême Bourgeoise a …caretcaret
Práce v gastruRozdělení pozic v kuchyni La Degustation Bohême Bourgeoise: tady se jede podle francouzského semaforuOmáčkář, masák nebo sklepmistr. Jaké pozice se denně rozdělují v michelinské restauraci La Degustation Bohême …
Práce v gastruZdeněk Oudes z La Degustation Bohême Bourgeoise: Michelinský servis nestojí na rukavičkách a stříbrných platechO číšnické rutině a lidskosti v uniformě, o hrdosti a stříbrných podnosech jsme si vyprávěli se Zdeňkem Oudesem, …
Hospodská historieŠkola Marie B. Svobodové aneb Jak vznikla kuchařská bible z 19. století?Odhalujeme záhadný příběh Marie B. Svobodové – a jejího veledíla, které dodnes ovlivňuje českou gastronomii.
Osobnosti gastronomieJako dítě pomáhal rodičům v Tržnici, dnes dodává zeleninu do Esky i La DegustationKdo se stará o zeleninu v restauracích Ambiente a jak náročné je dostat suroviny z pole do kuchyně? Zašli jsme do …
ZákulisíPříběh talíře, který připomíná bublinkovou fóliiŠpičkový český design, špičkoví čeští skláři a špičková česká kuchyně. V La Degustation Bohême Bourgeoise se tohle …
Osobnosti gastronomieZnám sběrače a lovce, říká Libor Beran, nákupčí pro michelinskou restauraciJak vypadá běžný den člověka, který nakupuje pro michelinskou restauraci?
BarZavolejte mi juiciéra! Takhle vzniká nealkoholické párování v La Degustation Bohême BourgeoiseUž jste slyšeli o nealkoholickém párování jídel a nápojů? Nahlédněte do zákulisí La Degustation Bohême Bourgeoise a …
Co se děje v gastruUplynulo 30 let od otevření první restaurace AmbienteUž je to 30 let, co do první restaurace v Mánesově ulici Ambiente The Living Restaurant, zvané Máneska, vešel první host. VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia Olgoj Chorchoj. ReceptySladké pečeníKynutý ovocný koláč s drobenkouNadýchaný kynutý koláč plný ovoce, zasypaný křupavou drobenkou. Jak na něj poradí šéfkuchař František Skopec. MMReceptyGrilováníUltimátní průvodce grilováním: jednoduché menu, správné načasování a šťavnaté receptyJak sestavit menu na gril a kterým masem začít? A které maso chutná všem? NNReceptyStředoevropská kuchyněRajská omáčka podle kuchařky Marie B. SvobodovéTradiční recept na rajskou omáčku – ze staré kuchařky a v podání kreativního šéfkuchaře. PPZákulisíO čepování pivaAmbiente s UMPRUM a sklárnou Bomma připravují návrat českých půllitrů do restauracíČeské půllitry se vracejí na výčepy! Ambiente spojilo síly se sklárnou Bomma a UMPRUM a oživuje jejich výrobu. Co se děje v gastruZákulisíO uvolněnosti v gastronomii s ombudsmanem hostů AmbienteJak se změnila kultura servisu za posledních 30 let a kam směřuje dál? Teorie, tipy a trikySurovinyHouby od A do Z. Co všechno z hub v kuchyni uvařit?Přehled hub rostoucích na jaře, v létě, na podzim a v zimě. A tipy na houbové recepty.
Co se děje v gastruUplynulo 30 let od otevření první restaurace AmbienteUž je to 30 let, co do první restaurace v Mánesově ulici Ambiente The Living Restaurant, zvané Máneska, vešel první host.
VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia Olgoj Chorchoj.
ReceptySladké pečeníKynutý ovocný koláč s drobenkouNadýchaný kynutý koláč plný ovoce, zasypaný křupavou drobenkou. Jak na něj poradí šéfkuchař František Skopec.
MMReceptyGrilováníUltimátní průvodce grilováním: jednoduché menu, správné načasování a šťavnaté receptyJak sestavit menu na gril a kterým masem začít? A které maso chutná všem?
NNReceptyStředoevropská kuchyněRajská omáčka podle kuchařky Marie B. SvobodovéTradiční recept na rajskou omáčku – ze staré kuchařky a v podání kreativního šéfkuchaře.
PPZákulisíO čepování pivaAmbiente s UMPRUM a sklárnou Bomma připravují návrat českých půllitrů do restauracíČeské půllitry se vracejí na výčepy! Ambiente spojilo síly se sklárnou Bomma a UMPRUM a oživuje jejich výrobu.
Co se děje v gastruZákulisíO uvolněnosti v gastronomii s ombudsmanem hostů AmbienteJak se změnila kultura servisu za posledních 30 let a kam směřuje dál?
Teorie, tipy a trikySurovinyHouby od A do Z. Co všechno z hub v kuchyni uvařit?Přehled hub rostoucích na jaře, v létě, na podzim a v zimě. A tipy na houbové recepty.