Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Tady vládne šéfkuchař: Kam v Praze vyrazit na degustační menu?
Co se děje v gastruDegustační menu ve stylu carte blanche – plusy a minusyKoncept a gastronomická hra, která nemusí být pro každého.Co se děje v gastruZačátky La Degustation: Měli jsme sen, který jsme se neodvažovali vyslovitKdo vymyslel restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise? A jaké byly začátky? Co se děje v gastruFine dining: pohodlí je nový luxusOd lanýžů a foie gras k zelenině, od ubrusů k holým stolům, od číšníků v oblecích k maximálnímu pohodlí, od snahy o …Co se děje v gastruNad karlínskou Eskou otevřela restaurace ŠtanglRestaurace Štangl otevřena! Čím se koncept odlišil od karlínské Esky a jaké menu se podává v nově zrekonstruovaném …Co se děje v gastruZákulisíO uvolněnosti v gastronomii s ombudsmanem hostů AmbienteJak se změnila kultura servisu za posledních 30 let a kam směřuje dál?Co se děje v gastruMarie B – uvolněná restaurace bez menuNová restaurace Ambiente vítá první hosty. Co představí koncept Marie B?Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguO tom, že zelenina může hrát hlavní roli na talíři. Jak na to jdou šéfkuchaři?Práce v gastruAnatomie degustačního menu: Jak ho sestavit a užít si ho z pozice kuchaře?Jaké jsou jeho výhody – pro hosta i pro restauraci? Probírali jsme to s Martinem Štanglem z Esky.NealkoBarDegustační večeře s lehkou hlavou? Nealkoholické párování zažívá boomPro těhotné, řidiče i všechny, kdo nemají chuť na alkohol.Kam v PrazeKam na výjimečnou snídani v Praze: bufet, degustační menu i brunchHledáte nejlepší snídaně v Praze? Objevte místa s bohatým bufetem, degustačním menu i snídaní à la carte.caretcaret
Co se děje v gastruDegustační menu ve stylu carte blanche – plusy a minusyKoncept a gastronomická hra, která nemusí být pro každého.
Co se děje v gastruZačátky La Degustation: Měli jsme sen, který jsme se neodvažovali vyslovitKdo vymyslel restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise? A jaké byly začátky?
Co se děje v gastruFine dining: pohodlí je nový luxusOd lanýžů a foie gras k zelenině, od ubrusů k holým stolům, od číšníků v oblecích k maximálnímu pohodlí, od snahy o …
Co se děje v gastruNad karlínskou Eskou otevřela restaurace ŠtanglRestaurace Štangl otevřena! Čím se koncept odlišil od karlínské Esky a jaké menu se podává v nově zrekonstruovaném …
Co se děje v gastruZákulisíO uvolněnosti v gastronomii s ombudsmanem hostů AmbienteJak se změnila kultura servisu za posledních 30 let a kam směřuje dál?
Co se děje v gastruMarie B – uvolněná restaurace bez menuNová restaurace Ambiente vítá první hosty. Co představí koncept Marie B?
Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguO tom, že zelenina může hrát hlavní roli na talíři. Jak na to jdou šéfkuchaři?
Práce v gastruAnatomie degustačního menu: Jak ho sestavit a užít si ho z pozice kuchaře?Jaké jsou jeho výhody – pro hosta i pro restauraci? Probírali jsme to s Martinem Štanglem z Esky.
NealkoBarDegustační večeře s lehkou hlavou? Nealkoholické párování zažívá boomPro těhotné, řidiče i všechny, kdo nemají chuť na alkohol.
Kam v PrazeKam na výjimečnou snídani v Praze: bufet, degustační menu i brunchHledáte nejlepší snídaně v Praze? Objevte místa s bohatým bufetem, degustačním menu i snídaní à la carte.
Osobnosti gastronomie„Fine dining má pevné místo v české gastronomii,“ říká šéfkuchař Martin ŠtanglJaký byl první rok po otevření restaurace Štangl, co přináší fine dining společnosti – a proč je dobré někdy o tom …Práce v gastruŠéfkuchař Oldřich Sahajdák: Máme sice hvězdu, ale jsme jen hospoda v HaštalskéJak se po koronakrizi vaří a přemýšlí v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise? Vyzpovídali jsme …Osobnosti gastronomieNejlepší šéfkuchaři Česka. Už jste o nich slyšeli?Čeští šéfkuchaři, které možná (ne)znáte, ale měli byste.Osobnosti gastronomie„Přeju si najímat lidi, kteří mě chtějí předběhnout,“ říká Marco Christov, šéfkuchař La DegustationRozhovor s Marcem Christovem, šéfkuchařem La Degustation Bohême Bourgeoise. O respektu a mantinelech v kuchyni, o egu a …Co se děje v gastruOsobnosti gastronomieŠéfkuchař Jirka Šoura: Marie B bude oprsklá ségra La DegustationRozhovor s šéfkuchařem Jirkou Šourou z La Degustation Bohême Bourgeoise – o novém podniku Marie B a menu ve stylu carte …Práce v gastruChef patron – šéf, který kormidluje hospodu a podporuje týmKomu přísluší role chef patrona a co takové „patronství“ obnáší v praxi?Práce v gastruMůže být smažené kuře a burger nový fine dining?Rozhovor s kreativní šéfkuchařkou Janou Bilíkovou o jednoduchosti, efektivitě a dalších následcích koronakrize v naší i …BarZavolejte mi juiciéra! Takhle vzniká nealkoholické párování v La Degustation Bohême BourgeoiseUž jste slyšeli o nealkoholickém párování jídel a nápojů? Nahlédněte do zákulisí La Degustation Bohême Bourgeoise a …caretcaret
Osobnosti gastronomie„Fine dining má pevné místo v české gastronomii,“ říká šéfkuchař Martin ŠtanglJaký byl první rok po otevření restaurace Štangl, co přináší fine dining společnosti – a proč je dobré někdy o tom …
Práce v gastruŠéfkuchař Oldřich Sahajdák: Máme sice hvězdu, ale jsme jen hospoda v HaštalskéJak se po koronakrizi vaří a přemýšlí v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise? Vyzpovídali jsme …
Osobnosti gastronomieNejlepší šéfkuchaři Česka. Už jste o nich slyšeli?Čeští šéfkuchaři, které možná (ne)znáte, ale měli byste.
Osobnosti gastronomie„Přeju si najímat lidi, kteří mě chtějí předběhnout,“ říká Marco Christov, šéfkuchař La DegustationRozhovor s Marcem Christovem, šéfkuchařem La Degustation Bohême Bourgeoise. O respektu a mantinelech v kuchyni, o egu a …
Co se děje v gastruOsobnosti gastronomieŠéfkuchař Jirka Šoura: Marie B bude oprsklá ségra La DegustationRozhovor s šéfkuchařem Jirkou Šourou z La Degustation Bohême Bourgeoise – o novém podniku Marie B a menu ve stylu carte …
Práce v gastruChef patron – šéf, který kormidluje hospodu a podporuje týmKomu přísluší role chef patrona a co takové „patronství“ obnáší v praxi?
Práce v gastruMůže být smažené kuře a burger nový fine dining?Rozhovor s kreativní šéfkuchařkou Janou Bilíkovou o jednoduchosti, efektivitě a dalších následcích koronakrize v naší i …
BarZavolejte mi juiciéra! Takhle vzniká nealkoholické párování v La Degustation Bohême BourgeoiseUž jste slyšeli o nealkoholickém párování jídel a nápojů? Nahlédněte do zákulisí La Degustation Bohême Bourgeoise a …
ZákulisíDesignér Michal Froněk: Restaurace potřebuje mít genius lociKdo zvítězí? Designér, nebo historie prostoru? O interiéru v podniku Marie B a proteinovém lustru, o patině v Praze 1 a …ZákulisíPříběh talíře, který připomíná bublinkovou fóliiŠpičkový český design, špičkoví čeští skláři a špičková česká kuchyně. V La Degustation Bohême Bourgeoise se tohle …VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia …ZákulisíSako, nebo zástěra: Jak se tvořily uniformy pro La Degustation Bohême Bourgoise?Jak probíhá převlečení a přezutí v La Degustation Bohême Bourgoise, Lokálech a spol.? Probírali jsme to s dvorní …ZákulisíArchitektka Tereza Froňková o restauraci Štangl: Identitu podniku tvoří hlavně její zaměstnanciRozhovor s architektkou Terezou Froňkovou – o interiéru restaurace Štangl a staronové Esky, o spolupráci s Tomášem …ZákulisíJak vzniká keramika, ze které hodujete v degustační restauraci Štangl Jak se vyrábí keramika na míru nové restauraci Štangl? Nejen o tom jsme si povídali s keramičkou Hankou Vrbicovou – u …ZákulisíJakub Pollág: Lustr ve Vin de Marie odkazuje na jídlo a Nobelovu cenu5 otázek pro Jakuba Pollága, autora nevšedních svítidel ve Vin de Marie.caretcaret
ZákulisíDesignér Michal Froněk: Restaurace potřebuje mít genius lociKdo zvítězí? Designér, nebo historie prostoru? O interiéru v podniku Marie B a proteinovém lustru, o patině v Praze 1 a …
ZákulisíPříběh talíře, který připomíná bublinkovou fóliiŠpičkový český design, špičkoví čeští skláři a špičková česká kuchyně. V La Degustation Bohême Bourgeoise se tohle …
VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia …
ZákulisíSako, nebo zástěra: Jak se tvořily uniformy pro La Degustation Bohême Bourgoise?Jak probíhá převlečení a přezutí v La Degustation Bohême Bourgoise, Lokálech a spol.? Probírali jsme to s dvorní …
ZákulisíArchitektka Tereza Froňková o restauraci Štangl: Identitu podniku tvoří hlavně její zaměstnanciRozhovor s architektkou Terezou Froňkovou – o interiéru restaurace Štangl a staronové Esky, o spolupráci s Tomášem …
ZákulisíJak vzniká keramika, ze které hodujete v degustační restauraci Štangl Jak se vyrábí keramika na míru nové restauraci Štangl? Nejen o tom jsme si povídali s keramičkou Hankou Vrbicovou – u …
ZákulisíJakub Pollág: Lustr ve Vin de Marie odkazuje na jídlo a Nobelovu cenu5 otázek pro Jakuba Pollága, autora nevšedních svítidel ve Vin de Marie.
Co se děje v gastruNovinky z gastro scény. Kam na kávu, sendvič a smažené kuře?Nově otevřené podniky v Praze, degustace, pop-upy, podcasty a rozhovory. NNCo se děje v gastruStředoevropská kuchyněSpolek Nová česká vznikl pro budoucnost české kuchyněSpolek Nová česká chce povznést místní tradici a gastronomii. Ke spolupráci vyzývá celou českou zem. PPPivní průvodcePivo, jak ho neznáte. 10 zajímavostí z historie i současnostiZajímavosti o pivu, které jste neznali – od Mezopotámie přes kláštery až po moderní výčepní kulturu. ReceptyLegenda z Goodloku: Omeleta s rýží a ponzuKuchaři z Goodloku se s námi podělili o recept na oblíbenou obědovou omeletu. Sladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla. MMRecepty s masemVaření s masemKuřecí prso s majoránkou a rýží: Rychlý oběd z LokáluJednoduchý recept na kuřecí plátek na přírodno s majoránkou a rýží. NNStředoevropská kuchyně„Domácí receptáře jsou nejcennějším zdrojem informací o české kuchyni,“ říká historička Jitka SobotkováDomácí vaření přiživuje tradici naší kuchyně stejně jako sezonnost na menu restaurací. Nejen o tom jsme mluvili s Jitkou Sobotkovou z Národního zemědělského muzea. MMHovězíTeorie, tipy a trikyVaření s masemSmash burger: Jak si doma připravit šťavnatý hit z fastfoodu?Co je smash burger? Plochý burger s křupavou kůrkou a sýrem, který si snadno zvládnete připravit sami.
Co se děje v gastruNovinky z gastro scény. Kam na kávu, sendvič a smažené kuře?Nově otevřené podniky v Praze, degustace, pop-upy, podcasty a rozhovory.
NNCo se děje v gastruStředoevropská kuchyněSpolek Nová česká vznikl pro budoucnost české kuchyněSpolek Nová česká chce povznést místní tradici a gastronomii. Ke spolupráci vyzývá celou českou zem.
PPPivní průvodcePivo, jak ho neznáte. 10 zajímavostí z historie i současnostiZajímavosti o pivu, které jste neznali – od Mezopotámie přes kláštery až po moderní výčepní kulturu.
ReceptyLegenda z Goodloku: Omeleta s rýží a ponzuKuchaři z Goodloku se s námi podělili o recept na oblíbenou obědovou omeletu.
Sladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla.
MMRecepty s masemVaření s masemKuřecí prso s majoránkou a rýží: Rychlý oběd z LokáluJednoduchý recept na kuřecí plátek na přírodno s majoránkou a rýží.
NNStředoevropská kuchyně„Domácí receptáře jsou nejcennějším zdrojem informací o české kuchyni,“ říká historička Jitka SobotkováDomácí vaření přiživuje tradici naší kuchyně stejně jako sezonnost na menu restaurací. Nejen o tom jsme mluvili s Jitkou Sobotkovou z Národního zemědělského muzea.
MMHovězíTeorie, tipy a trikyVaření s masemSmash burger: Jak si doma připravit šťavnatý hit z fastfoodu?Co je smash burger? Plochý burger s křupavou kůrkou a sýrem, který si snadno zvládnete připravit sami.