Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuBřezen v kuchyni: čerstvý salát, divoké byliny a syté postní pražmoStředoevropská kuchyně
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.Teorie, tipy a trikyZelenina, maso i mléčné výrobky. Vybrali jsme 13 českých farmářů, které byste měli znátŠéfkuchaři z Ambiente podnikli výlet za českými farmáři. A za tyhle by dali ruku do ohně.SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?DochucováníJak dokyselit jídlo: 5 + 1 způsobů podle šéfkuchařůVíte, jak to chodí – když jídlu něco schází, nejspíš potřebuje dokyselit. Čím? SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …ReceptySurovinyBylina týdne: Sedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne? SurovinyObilí na talíři jako dostupný zdroj inspiraceJak se dají v (profi) kuchyni využít celá zrna obilovin a jaké benefity nabízejí původní druhy a odrůdy? caretcaret
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.
Teorie, tipy a trikyZelenina, maso i mléčné výrobky. Vybrali jsme 13 českých farmářů, které byste měli znátŠéfkuchaři z Ambiente podnikli výlet za českými farmáři. A za tyhle by dali ruku do ohně.
SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?
DochucováníJak dokyselit jídlo: 5 + 1 způsobů podle šéfkuchařůVíte, jak to chodí – když jídlu něco schází, nejspíš potřebuje dokyselit. Čím?
SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …
ReceptySurovinyBylina týdne: Sedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne?
SurovinyObilí na talíři jako dostupný zdroj inspiraceJak se dají v (profi) kuchyni využít celá zrna obilovin a jaké benefity nabízejí původní druhy a odrůdy?
Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyReceptyRyba šestkrát jinak: Zkuste papilotu nebo sashimiJaká úprava svědčí mořským rybám, jaká naopak sladkovodním a proč vyzkoušet i japonský styl?Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyTeorie, tipy a trikyJak poznat čerstvou rybu? Zaručené tipy od šéfkuchařeJednoduchý manuál, díky kterému si domů přinesete skutečně čerstvou rybu.Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyFiletujte jako šéfkuchař. Tipy a triky, jak vykostit vánočního kapraŘíkáte si, že se filetování radši vyhnete? S naším videonávodem to zvládnete raz dva!Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyMálo dotyků a čistý nůž aneb 4 zásadní kroky při úpravě rybCo dělat, a čemu se rozhodně vyhnout, když chcete dostat z rybího masa to nejlepší?caretcaret
Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyReceptyRyba šestkrát jinak: Zkuste papilotu nebo sashimiJaká úprava svědčí mořským rybám, jaká naopak sladkovodním a proč vyzkoušet i japonský styl?
Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyTeorie, tipy a trikyJak poznat čerstvou rybu? Zaručené tipy od šéfkuchařeJednoduchý manuál, díky kterému si domů přinesete skutečně čerstvou rybu.
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyFiletujte jako šéfkuchař. Tipy a triky, jak vykostit vánočního kapraŘíkáte si, že se filetování radši vyhnete? S naším videonávodem to zvládnete raz dva!
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyMálo dotyků a čistý nůž aneb 4 zásadní kroky při úpravě rybCo dělat, a čemu se rozhodně vyhnout, když chcete dostat z rybího masa to nejlepší?
Teorie, tipy a trikyNevyhazujte to! Skvělá jídla z „odpadu“Skryté poklady, které čekají jen na to, až je objevíte. Ano, u vás v kuchyni.Teorie, tipy a trikyZero waste aneb 6 způsobů, jak se zbavit odpadu v kuchyniI malý krok k zero waste podpoří velkou myšlenku. Jak začít a co to v provozu restaurace obnáší?Teorie, tipy a trikyCo mít v lednici, abyste si v momentě uvařili skvělé jídlo?Tyhle suroviny mějte doma pořád a už vás nebude trápit, že jste zapomněli nakoupit na večeři!ChlebaSurovinyCo se zbylým kváskem v kuchyni?Jak zpracovat kvásek, který zbývá při pečení chleba? caretcaret
Teorie, tipy a trikyNevyhazujte to! Skvělá jídla z „odpadu“Skryté poklady, které čekají jen na to, až je objevíte. Ano, u vás v kuchyni.
Teorie, tipy a trikyZero waste aneb 6 způsobů, jak se zbavit odpadu v kuchyniI malý krok k zero waste podpoří velkou myšlenku. Jak začít a co to v provozu restaurace obnáší?
Teorie, tipy a trikyCo mít v lednici, abyste si v momentě uvařili skvělé jídlo?Tyhle suroviny mějte doma pořád a už vás nebude trápit, že jste zapomněli nakoupit na večeři!
Milujeme dobré masoReceptyGrilováníLehké jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte grilovaná salátová srdíčka od KalendůJednou ochutnáte, navždy jim propadnete.ReceptyJemná kulajda z restaurace ČestrJak ji vaří v restauraci Čestr?ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – s houbami a jehličím! DochucováníReceptyFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …SurovinyReceptyJarní vaření z divokých bylinekPopenec v čokoládě, ravioli plněné brutnákem nebo čatní z pampelišek. Jak přivítat jaro v kuchyni? caretcaret
Milujeme dobré masoReceptyGrilováníLehké jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte grilovaná salátová srdíčka od KalendůJednou ochutnáte, navždy jim propadnete.
ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – s houbami a jehličím!
DochucováníReceptyFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …
ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …
SurovinyReceptyJarní vaření z divokých bylinekPopenec v čokoládě, ravioli plněné brutnákem nebo čatní z pampelišek. Jak přivítat jaro v kuchyni?
KávaJak se praží káva? Na exkurzi v pražírně Nordbeans Jakou cestu urazí kávové zrno, než skončí ve vašem espressu, filtrované kávě či flat white? MMZe života řezníků23 zajímavostí z řeznického slovníku: Víte, co jsou andulky, lososník či spráchnivka?Nahlédněte s námi do tajů řeznického řemesla skrze jeho unikátní a zároveň trochu bizarní slovník. ZákulisíMecheche: ocenění zaměstnanců, kteří pracují v Ambiente víc než 10 letAkce pro zaměstnance, která se zapsala do historie Ambiente. ZákulisíIlustrace pro plzeňský Lokál byla výzva, říká Bára BurianováBarbora Burianová ilustrovala pivní tácek pro plzeňský Lokál Pod Divadlem. MMGrilováníTeorie, tipy a trikyBarJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy. Pro inspiraciKam v PrazeDárky ke Dni otců, které potěší každého tátuČím potěšit svého tátu na Den otců? Naše tipy obsahují pivo, kávu, dobré jídlo a spoustu zábavy. Osobnosti gastronomieBarHead barista Ambiente: Koktejly by v menu neměly hrát vedlejší roliProč je lepší míchat drinky z vlastních sirupů a jak může dobrý koktejl pozvednout celý podnik? Zeptali jsme se Jardy Novotného, pravé ruky Ondry Štökla! PPPivní průvodceGastro výletyKam na pivo v Krkonoších?Objevte nejlepší pivovary Krkonoš: Trautenberk, Hendrych i Paroháč. Kudy dál vede krkonošská pivní stezka?
KávaJak se praží káva? Na exkurzi v pražírně Nordbeans Jakou cestu urazí kávové zrno, než skončí ve vašem espressu, filtrované kávě či flat white?
MMZe života řezníků23 zajímavostí z řeznického slovníku: Víte, co jsou andulky, lososník či spráchnivka?Nahlédněte s námi do tajů řeznického řemesla skrze jeho unikátní a zároveň trochu bizarní slovník.
ZákulisíMecheche: ocenění zaměstnanců, kteří pracují v Ambiente víc než 10 letAkce pro zaměstnance, která se zapsala do historie Ambiente.
ZákulisíIlustrace pro plzeňský Lokál byla výzva, říká Bára BurianováBarbora Burianová ilustrovala pivní tácek pro plzeňský Lokál Pod Divadlem.
MMGrilováníTeorie, tipy a trikyBarJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy.
Pro inspiraciKam v PrazeDárky ke Dni otců, které potěší každého tátuČím potěšit svého tátu na Den otců? Naše tipy obsahují pivo, kávu, dobré jídlo a spoustu zábavy.
Osobnosti gastronomieBarHead barista Ambiente: Koktejly by v menu neměly hrát vedlejší roliProč je lepší míchat drinky z vlastních sirupů a jak může dobrý koktejl pozvednout celý podnik? Zeptali jsme se Jardy Novotného, pravé ruky Ondry Štökla!
PPPivní průvodceGastro výletyKam na pivo v Krkonoších?Objevte nejlepší pivovary Krkonoš: Trautenberk, Hendrych i Paroháč. Kudy dál vede krkonošská pivní stezka?