Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuBřezen v kuchyni: čerstvý salát, divoké byliny a syté postní pražmoStředoevropská kuchyně
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.Teorie, tipy a trikyZelenina, maso i mléčné výrobky. Vybrali jsme 13 českých farmářů, které byste měli znátŠéfkuchaři z Ambiente podnikli výlet za českými farmáři. A za tyhle by dali ruku do ohně.SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?DochucováníJak dokyselit jídlo: 5 + 1 způsobů podle šéfkuchařůVíte, jak to chodí – když jídlu něco schází, nejspíš potřebuje dokyselit. Čím? SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …ReceptySurovinySedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne? SurovinyObilí na talíři. Tipy od šéfkuchařů a pěstitelů Jak se dají v (profi) kuchyni využít celá zrna obilovin a jaké benefity nabízejí původní druhy a odrůdy? caretcaret
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.
Teorie, tipy a trikyZelenina, maso i mléčné výrobky. Vybrali jsme 13 českých farmářů, které byste měli znátŠéfkuchaři z Ambiente podnikli výlet za českými farmáři. A za tyhle by dali ruku do ohně.
SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?
DochucováníJak dokyselit jídlo: 5 + 1 způsobů podle šéfkuchařůVíte, jak to chodí – když jídlu něco schází, nejspíš potřebuje dokyselit. Čím?
SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …
ReceptySurovinySedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne?
SurovinyObilí na talíři. Tipy od šéfkuchařů a pěstitelů Jak se dají v (profi) kuchyni využít celá zrna obilovin a jaké benefity nabízejí původní druhy a odrůdy?
Milujeme dobré masoReceptyRyby a mořské plodyŠest inspirativních receptů na rybu od papiloty po sashimi Jaká úprava svědčí mořským rybám, jaká naopak sladkovodním a proč vyzkoušet i japonský styl?Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyJak poznat čerstvou rybu? Zaručené tipy od šéfkuchařeJednoduchý manuál, díky kterému si domů přinesete skutečně čerstvou rybu.Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyFiletujte jako šéfkuchař. Tipy a triky, jak vykostit vánočního kapraŘíkáte si, že se filetování kapra letos radši vyhnete? S naším videonávodem to zvládnete raz dva!Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyMálo dotyků a čistý nůž aneb 4 zásadní kroky při úpravě rybCo dělat, a čemu se rozhodně vyhnout, když chcete dostat z rybího masa to nejlepší?caretcaret
Milujeme dobré masoReceptyRyby a mořské plodyŠest inspirativních receptů na rybu od papiloty po sashimi Jaká úprava svědčí mořským rybám, jaká naopak sladkovodním a proč vyzkoušet i japonský styl?
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyJak poznat čerstvou rybu? Zaručené tipy od šéfkuchařeJednoduchý manuál, díky kterému si domů přinesete skutečně čerstvou rybu.
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyFiletujte jako šéfkuchař. Tipy a triky, jak vykostit vánočního kapraŘíkáte si, že se filetování kapra letos radši vyhnete? S naším videonávodem to zvládnete raz dva!
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyMálo dotyků a čistý nůž aneb 4 zásadní kroky při úpravě rybCo dělat, a čemu se rozhodně vyhnout, když chcete dostat z rybího masa to nejlepší?
Teorie, tipy a trikyNevyhazujte to aneb Skvělá jídla z „odpadu“Jak využít zbytky v kuchyni a už nikdy nic nevyhodit? Teorie, tipy a trikyZero waste aneb 6 způsobů, jak se zbavit odpadu v kuchyniPravidla zero-waste vaření a hospodaření od profíků z kuchyně. Teorie, tipy a trikyCo mít v lednici, abyste si v momentě uvařili skvělé jídlo?Tyhle suroviny mějte doma pořád a už vás nebude trápit, že jste zapomněli nakoupit na večeři!ChlebaSurovinyCo se zbylým kváskem v kuchyni?Jak zpracovat kvásek, který zbývá při pečení chleba? caretcaret
Teorie, tipy a trikyNevyhazujte to aneb Skvělá jídla z „odpadu“Jak využít zbytky v kuchyni a už nikdy nic nevyhodit?
Teorie, tipy a trikyZero waste aneb 6 způsobů, jak se zbavit odpadu v kuchyniPravidla zero-waste vaření a hospodaření od profíků z kuchyně.
Teorie, tipy a trikyCo mít v lednici, abyste si v momentě uvařili skvělé jídlo?Tyhle suroviny mějte doma pořád a už vás nebude trápit, že jste zapomněli nakoupit na večeři!
Milujeme dobré masoReceptyGrilováníGrilovaný salát: Lehké jídlo, které si zamilujeteGrilovaný salát s pažitkovou majonézou je skvělá letní příloha ke grilovanému masu. ReceptyUvařte si jemnou kulajdu podle restaurace Čestr Recept na poctivou kulajdu s hříbky, pošírovaným vejce a pečenými bramborami podle restaurace Čestr. ReceptyKe snídani nebo k obědu. Fermentovaná červená pšenice z EskyRecept na evergreen z Karlína – fermentovaná pšenice s houbami a jehličím! ReceptyDochucováníFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …ReceptySurovinyJarní vaření z divokých bylinek Jarní divoké byliny a jejich využití v kuchyni. caretcaret
Milujeme dobré masoReceptyGrilováníGrilovaný salát: Lehké jídlo, které si zamilujeteGrilovaný salát s pažitkovou majonézou je skvělá letní příloha ke grilovanému masu.
ReceptyUvařte si jemnou kulajdu podle restaurace Čestr Recept na poctivou kulajdu s hříbky, pošírovaným vejce a pečenými bramborami podle restaurace Čestr.
ReceptyKe snídani nebo k obědu. Fermentovaná červená pšenice z EskyRecept na evergreen z Karlína – fermentovaná pšenice s houbami a jehličím!
ReceptyDochucováníFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …
ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …
ReceptySladké pečeníRecept na křehké linecké cukroví z PastacafféMáslové linecké z Pastacaffé: ověřený recept na křehké vánoční cukroví, na kterém si pochutná celá rodina. ReceptySladké pečeníRecept na pistáciové rohlíčky z cukrárny MyšákVyzkoušíte recept na rohlíčky od základu, nebo si pořídíte hotové těsto v cukrárně Myšák? Co se děje v gastruRestaurace Ambiente bodovaly v průvodci Michelin 2025Michelin Česko 2025: známe nejlepší restaurace v republice. Jak dopadly restaurace Ambiente? Kam v PrazeKde v Praze spojit kulturní zážitek s tím gastronomickým?Kam v Praze za kulturou a jídlem? Vyrazte do centra města a dopřejte si dvojitý zážitek. ReceptyBarVaječňák podle cukráře Lukáše Pohla z cukrárny MyšákPřipravte si doma vaječňák podle cukrářů z centra Prahy. Pro inspiraci68 tipů na vánoční dárky od lidí z AmbienteVánoční dárky pro milovníky jídla, cestování nebo vaření. Z našeho seznamu si vybere každý. PPCo se děje v gastruO čepování pivaČeské pivní sklo se po dvou dekádách vrací do restaurací a hospodAmbiente, UMPRUM a Bomma vytvořily půllitr z křišťálu – po dvou dekádách se tak vrací do hospod české lisované sklo. ReceptySladké pečeníVánoční perníčky podle cukrárny Myšák. S čokoládou, povidly a sypánímNechce se vám doma míchat těsto? Skočte si pro už hotové do cukrárny Myšák a pusťte se rovnou do pečení.
ReceptySladké pečeníRecept na křehké linecké cukroví z PastacafféMáslové linecké z Pastacaffé: ověřený recept na křehké vánoční cukroví, na kterém si pochutná celá rodina.
ReceptySladké pečeníRecept na pistáciové rohlíčky z cukrárny MyšákVyzkoušíte recept na rohlíčky od základu, nebo si pořídíte hotové těsto v cukrárně Myšák?
Co se děje v gastruRestaurace Ambiente bodovaly v průvodci Michelin 2025Michelin Česko 2025: známe nejlepší restaurace v republice. Jak dopadly restaurace Ambiente?
Kam v PrazeKde v Praze spojit kulturní zážitek s tím gastronomickým?Kam v Praze za kulturou a jídlem? Vyrazte do centra města a dopřejte si dvojitý zážitek.
ReceptyBarVaječňák podle cukráře Lukáše Pohla z cukrárny MyšákPřipravte si doma vaječňák podle cukrářů z centra Prahy.
Pro inspiraci68 tipů na vánoční dárky od lidí z AmbienteVánoční dárky pro milovníky jídla, cestování nebo vaření. Z našeho seznamu si vybere každý.
PPCo se děje v gastruO čepování pivaČeské pivní sklo se po dvou dekádách vrací do restaurací a hospodAmbiente, UMPRUM a Bomma vytvořily půllitr z křišťálu – po dvou dekádách se tak vrací do hospod české lisované sklo.
ReceptySladké pečeníVánoční perníčky podle cukrárny Myšák. S čokoládou, povidly a sypánímNechce se vám doma míchat těsto? Skočte si pro už hotové do cukrárny Myšák a pusťte se rovnou do pečení.