Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuBřezen v kuchyni: čerstvý salát, divoké byliny a syté postní pražmoStředoevropská kuchyně
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.Teorie, tipy a trikyZelenina, maso i mléčné výrobky. Vybrali jsme 13 českých farmářů, které byste měli znátŠéfkuchaři z Ambiente podnikli výlet za českými farmáři. A za tyhle by dali ruku do ohně.SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?DochucováníJak dokyselit jídlo: 5 + 1 způsobů podle šéfkuchařůVíte, jak to chodí – když jídlu něco schází, nejspíš potřebuje dokyselit. Čím? SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …ReceptySurovinySedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne? SurovinyObilí na talíři. Tipy od šéfkuchařů a pěstitelů Jak se dají v (profi) kuchyni využít celá zrna obilovin a jaké benefity nabízejí původní druhy a odrůdy? caretcaret
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.
Teorie, tipy a trikyZelenina, maso i mléčné výrobky. Vybrali jsme 13 českých farmářů, které byste měli znátŠéfkuchaři z Ambiente podnikli výlet za českými farmáři. A za tyhle by dali ruku do ohně.
SurovinyProč luštěniny před vařením namočit? Nadýmání není jediný důvodProč a jak se luštěniny správně předmáčejí?
DochucováníJak dokyselit jídlo: 5 + 1 způsobů podle šéfkuchařůVíte, jak to chodí – když jídlu něco schází, nejspíš potřebuje dokyselit. Čím?
SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …
ReceptySurovinySedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne?
SurovinyObilí na talíři. Tipy od šéfkuchařů a pěstitelů Jak se dají v (profi) kuchyni využít celá zrna obilovin a jaké benefity nabízejí původní druhy a odrůdy?
Milujeme dobré masoReceptyRyby a mořské plodyŠest inspirativních receptů na rybu od papiloty po sashimi Jaká úprava svědčí mořským rybám, jaká naopak sladkovodním a proč vyzkoušet i japonský styl?Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyJak poznat čerstvou rybu? Zaručené tipy od šéfkuchařeJednoduchý manuál, díky kterému si domů přinesete skutečně čerstvou rybu.Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyFiletujte jako šéfkuchař. Tipy a triky, jak vykostit vánočního kapraŘíkáte si, že se filetování radši vyhnete? S naším videonávodem to zvládnete raz dva!Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyMálo dotyků a čistý nůž aneb 4 zásadní kroky při úpravě rybCo dělat, a čemu se rozhodně vyhnout, když chcete dostat z rybího masa to nejlepší?caretcaret
Milujeme dobré masoReceptyRyby a mořské plodyŠest inspirativních receptů na rybu od papiloty po sashimi Jaká úprava svědčí mořským rybám, jaká naopak sladkovodním a proč vyzkoušet i japonský styl?
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyJak poznat čerstvou rybu? Zaručené tipy od šéfkuchařeJednoduchý manuál, díky kterému si domů přinesete skutečně čerstvou rybu.
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyFiletujte jako šéfkuchař. Tipy a triky, jak vykostit vánočního kapraŘíkáte si, že se filetování radši vyhnete? S naším videonávodem to zvládnete raz dva!
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyRyby a mořské plodyMálo dotyků a čistý nůž aneb 4 zásadní kroky při úpravě rybCo dělat, a čemu se rozhodně vyhnout, když chcete dostat z rybího masa to nejlepší?
Teorie, tipy a trikyNevyhazujte to aneb Skvělá jídla z „odpadu“Jak využít zbytky v kuchyni a už nikdy nic nevyhodit? Teorie, tipy a trikyZero waste aneb 6 způsobů, jak se zbavit odpadu v kuchyniPravidla zero-waste vaření a hospodaření od profíků z kuchyně. Teorie, tipy a trikyCo mít v lednici, abyste si v momentě uvařili skvělé jídlo?Tyhle suroviny mějte doma pořád a už vás nebude trápit, že jste zapomněli nakoupit na večeři!ChlebaSurovinyCo se zbylým kváskem v kuchyni?Jak zpracovat kvásek, který zbývá při pečení chleba? caretcaret
Teorie, tipy a trikyNevyhazujte to aneb Skvělá jídla z „odpadu“Jak využít zbytky v kuchyni a už nikdy nic nevyhodit?
Teorie, tipy a trikyZero waste aneb 6 způsobů, jak se zbavit odpadu v kuchyniPravidla zero-waste vaření a hospodaření od profíků z kuchyně.
Teorie, tipy a trikyCo mít v lednici, abyste si v momentě uvařili skvělé jídlo?Tyhle suroviny mějte doma pořád a už vás nebude trápit, že jste zapomněli nakoupit na večeři!
Milujeme dobré masoReceptyGrilováníGrilovaný salát: Lehké jídlo, které si zamilujeteGrilovaný salát s pažitkovou majonézou je skvělá letní příloha ke grilovanému masu. ReceptySušené houby v kuchyni. Uvařte jemnou kulajdu podle restaurace Čestr Recept na poctivou kulajdu s hříbky podle restaurace Čestr. ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – fermentovaná pšenice s houbami a jehličím! ReceptyDochucováníFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …ReceptySurovinyJarní vaření z divokých bylinek Jarní divoké byliny a jejich využití v kuchyni. caretcaret
Milujeme dobré masoReceptyGrilováníGrilovaný salát: Lehké jídlo, které si zamilujeteGrilovaný salát s pažitkovou majonézou je skvělá letní příloha ke grilovanému masu.
ReceptySušené houby v kuchyni. Uvařte jemnou kulajdu podle restaurace Čestr Recept na poctivou kulajdu s hříbky podle restaurace Čestr.
ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – fermentovaná pšenice s houbami a jehličím!
ReceptyDochucováníFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …
ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …
MMHovězíZe života řezníkůAmaso nově kromě čestru zpracovává další plemena z českých chovů. Která to jsou?Dodavatelé masa do Ambiente nově pracují také s angusem, charolais a dalšími plemeny. Práce v gastruManažerka směny Míša z plzeňského Lokálu: Zásadní je osobní přístupRozhovor s manažerkou směny z plzeňského Lokálu Pod Divadlem. MMHovězíPoznáváme partie hovězího masa: karabáčekHovězí karabáček – méně známý kus masa mezi kližkou a šálem. Libový, šťavnatý a ideální na guláš i pečení. PPO čepování pivaStartuje osmý ročník soutěže výčepních Ambiente: Kdo letos zabojuje ve Zlaté pípě?V Ambiente startuje osmý ročník soutěže Zlatá pípa. Poznejte sedm výčepních, kteří se utkají nejen v pivním pětiboji. Co se děje v gastruNovinky ve skle: ovocné džemy, hovězí guláš i omáčka AmbienteS časem výletů a cestování Ambiente opět rozšiřuje svou nabídku jídel zavařených do sklenice. Práce v gastru7 tipů, jak organizovat efektivní preshift meetingEfektivní ranní meetingy jsou základem profesionální obsluhy. Důraz na dochvilnost, znalost menu i pozitivní nálada pomáhá budovat silný kolektiv a spokojené hosty. Co se děje v gastru30 let Ambiente: Co jsme zažili od roku 2020 do současnosti?Od Pultu a Kalendů přes UM až po dvě degustační restaurace a Burger Service. K tomu Ambiente rozjíždí maloobchod a nové technologie v provozu. MMReceptyRecepty s masemLahodná paštika z kuřecích jater z KuchyněPaštika z kuřecích jater: snadný recept z Kuchyně na jemnou domácí paštiku, ideální s pečivem i jako předkrm.
MMHovězíZe života řezníkůAmaso nově kromě čestru zpracovává další plemena z českých chovů. Která to jsou?Dodavatelé masa do Ambiente nově pracují také s angusem, charolais a dalšími plemeny.
Práce v gastruManažerka směny Míša z plzeňského Lokálu: Zásadní je osobní přístupRozhovor s manažerkou směny z plzeňského Lokálu Pod Divadlem.
MMHovězíPoznáváme partie hovězího masa: karabáčekHovězí karabáček – méně známý kus masa mezi kližkou a šálem. Libový, šťavnatý a ideální na guláš i pečení.
PPO čepování pivaStartuje osmý ročník soutěže výčepních Ambiente: Kdo letos zabojuje ve Zlaté pípě?V Ambiente startuje osmý ročník soutěže Zlatá pípa. Poznejte sedm výčepních, kteří se utkají nejen v pivním pětiboji.
Co se děje v gastruNovinky ve skle: ovocné džemy, hovězí guláš i omáčka AmbienteS časem výletů a cestování Ambiente opět rozšiřuje svou nabídku jídel zavařených do sklenice.
Práce v gastru7 tipů, jak organizovat efektivní preshift meetingEfektivní ranní meetingy jsou základem profesionální obsluhy. Důraz na dochvilnost, znalost menu i pozitivní nálada pomáhá budovat silný kolektiv a spokojené hosty.
Co se děje v gastru30 let Ambiente: Co jsme zažili od roku 2020 do současnosti?Od Pultu a Kalendů přes UM až po dvě degustační restaurace a Burger Service. K tomu Ambiente rozjíždí maloobchod a nové technologie v provozu.
MMReceptyRecepty s masemLahodná paštika z kuřecích jater z KuchyněPaštika z kuřecích jater: snadný recept z Kuchyně na jemnou domácí paštiku, ideální s pečivem i jako předkrm.