Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuČerven v kuchyni: co vařit z jahod, chřestu a raných brambor?Středoevropská kuchyně
SurovinyJedlé květy v kuchyni: Co kvete v létě a kam s tím?Některých květin je do vázy škoda! Co říkáte?ReceptyUltimátní recept na ovocné knedlíky z Café Savoy Čím je naplníte vy? SurovinyJahodový speciál z Kunratic. Kdy se sklízí a která odrůda se hodí na džem?Která odrůda jahod je nejchutnější? A jak s nimi zacházet? Vydali jsme se za farmáři na pole do Kunratic.Kam v PrazeVyrážíme na piknik! Co vzít s sebou, abyste si skvěle pochutnali?Jaro je v plném proudu a to znamená, že si můžeme naplno užívat společného jídla a pití venku.Kam v PrazeGrilování ve městě? Objevte nová místa na piknik!Tipy na veřejná ohniště a pikniková místa v Praze! Dáte přednost parku, nebo klidu v lese? Kam v PrazeŠéfkuchaři radí: Kam v Praze pro čerstvé suroviny?Přinášíme vám tipy na oblíbené trhy a konkrétní prodejce, na které spoléhají šéfkuchaři z Ambiente.caretcaret
SurovinyJedlé květy v kuchyni: Co kvete v létě a kam s tím?Některých květin je do vázy škoda! Co říkáte?
SurovinyJahodový speciál z Kunratic. Kdy se sklízí a která odrůda se hodí na džem?Která odrůda jahod je nejchutnější? A jak s nimi zacházet? Vydali jsme se za farmáři na pole do Kunratic.
Kam v PrazeVyrážíme na piknik! Co vzít s sebou, abyste si skvěle pochutnali?Jaro je v plném proudu a to znamená, že si můžeme naplno užívat společného jídla a pití venku.
Kam v PrazeGrilování ve městě? Objevte nová místa na piknik!Tipy na veřejná ohniště a pikniková místa v Praze! Dáte přednost parku, nebo klidu v lese?
Kam v PrazeŠéfkuchaři radí: Kam v Praze pro čerstvé suroviny?Přinášíme vám tipy na oblíbené trhy a konkrétní prodejce, na které spoléhají šéfkuchaři z Ambiente.
SurovinyReceptyOvoce naslano?! Zkuste olivy ze špendlíků nebo rybíz s česnekemLetní exkurze do světa ovocného kvašení – tentokrát naslano. SurovinySezona ve skle: Fermentujte a nakládejte do soli a cukruPrvní díl o tradičních technikách, které jsou teď v kurzu i v nejlepších restauracích světa. SurovinySezona ve skle 2: Jak vzniká ocet a čím vylepšit zavařeninyDruhá várka receptů, podle kterých se (nejen) v restauracích zpracovává letní úroda. Teorie, tipy a trikyReceptyPravý čas zavařit kompoty! Co radí šéfkuchaři?Jak se kompotuje ovoce a co přimíchat do nálevu, aby chutnal jako od babičky – anebo ještě líp! SurovinyAngrešt k rybě a borůvky do těstovin. Tak chutná léto!Pozvěte do kuchyně bobulovité ovoce! SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …caretcaret
SurovinyReceptyOvoce naslano?! Zkuste olivy ze špendlíků nebo rybíz s česnekemLetní exkurze do světa ovocného kvašení – tentokrát naslano.
SurovinySezona ve skle: Fermentujte a nakládejte do soli a cukruPrvní díl o tradičních technikách, které jsou teď v kurzu i v nejlepších restauracích světa.
SurovinySezona ve skle 2: Jak vzniká ocet a čím vylepšit zavařeninyDruhá várka receptů, podle kterých se (nejen) v restauracích zpracovává letní úroda.
Teorie, tipy a trikyReceptyPravý čas zavařit kompoty! Co radí šéfkuchaři?Jak se kompotuje ovoce a co přimíchat do nálevu, aby chutnal jako od babičky – anebo ještě líp!
SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy? SurovinyTrendy kapusta. Kam s ní?Možností je víc, než vás kdy napadlo. Přesvědčí vás Lucie Kohoutová. Milujeme dobré masoReceptyGrilováníLehké jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte grilovaná salátová srdíčka od KalendůJednou ochutnáte, navždy jim propadnete.SurovinyReceptyZelí jako zdravý základ jídelníčku. Víte, že byste ho měli jíst každý den?Proč je zelí tak prospěšné pro naše zdraví?ReceptyRecept na legendární brambory v popelu z EskyOchutnali jste je v Esce? Víme, jak je šéfkuchař Martin Štangl připravuje! ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur. SurovinyOkurkový speciál: Jak se pěstují nakládačky a co s nimi v kuchyni?Víte, že okurky pocházejí z Indie a původně chutnaly hořce? A jak se vlastně pěstují nakládačky? SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice. SurovinyRajčata skladujte mimo lednici a na talíři párujte s ovocem. Co ještě radí kuchaři?Jak dobře znáte rajče? caretcaret
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy?
SurovinyTrendy kapusta. Kam s ní?Možností je víc, než vás kdy napadlo. Přesvědčí vás Lucie Kohoutová.
Milujeme dobré masoReceptyGrilováníLehké jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte grilovaná salátová srdíčka od KalendůJednou ochutnáte, navždy jim propadnete.
SurovinyReceptyZelí jako zdravý základ jídelníčku. Víte, že byste ho měli jíst každý den?Proč je zelí tak prospěšné pro naše zdraví?
ReceptyRecept na legendární brambory v popelu z EskyOchutnali jste je v Esce? Víme, jak je šéfkuchař Martin Štangl připravuje!
ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur.
SurovinyOkurkový speciál: Jak se pěstují nakládačky a co s nimi v kuchyni?Víte, že okurky pocházejí z Indie a původně chutnaly hořce? A jak se vlastně pěstují nakládačky?
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice.
SurovinyRajčata skladujte mimo lednici a na talíři párujte s ovocem. Co ještě radí kuchaři?Jak dobře znáte rajče?
Milujeme dobré masoGrilováníGrilovací průvodce pro začátečníky i pokročilé: jaké maso a které partie se hodí na gril?Od řezníka rovnou ke grilu!Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyGrilováníJak grilovat na dřevěném uhlí?Taktiky, které se v praxi osvědčily profesionálním kuchařům. Vše od výběru uhlí až po závěrečný „úklid“.Milujeme dobré masoGrilování10 základních rad, jak ugrilovat perfektní steakDržte se našich pravidel a u grilu zaválíte!Milujeme dobré masoGrilováníGrilovací slovníček aneb Co byste měli znát, než začnete opékat maso na ohniNejdůležitější pojmy pro všechny milovníky grilování.Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyGrilováníGrilování ryb: Hodně soli, málo koření a nízká teplota!Návod na perfektní upečenou rybu nejen z grilu podle šéfkuchaře Huga Hromase! Milujeme dobré masoGrilováníPinzeta, kvalitní nůž i teploměr. Vychytávky ke grilu, na které vsází šéfkuchařiCo pořídit do grilovací výbavy?Milujeme dobré masoGrilováníJak rozpálit gril bez podpalovače?Přiznejme si to, vytáhnout tekutý podpalovač je trochu ostuda. Naučíme vás to lépe!caretcaret
Milujeme dobré masoGrilováníGrilovací průvodce pro začátečníky i pokročilé: jaké maso a které partie se hodí na gril?Od řezníka rovnou ke grilu!
Milujeme dobré masoTeorie, tipy a trikyGrilováníJak grilovat na dřevěném uhlí?Taktiky, které se v praxi osvědčily profesionálním kuchařům. Vše od výběru uhlí až po závěrečný „úklid“.
Milujeme dobré masoGrilování10 základních rad, jak ugrilovat perfektní steakDržte se našich pravidel a u grilu zaválíte!
Milujeme dobré masoGrilováníGrilovací slovníček aneb Co byste měli znát, než začnete opékat maso na ohniNejdůležitější pojmy pro všechny milovníky grilování.
Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyGrilováníGrilování ryb: Hodně soli, málo koření a nízká teplota!Návod na perfektní upečenou rybu nejen z grilu podle šéfkuchaře Huga Hromase!
Milujeme dobré masoGrilováníPinzeta, kvalitní nůž i teploměr. Vychytávky ke grilu, na které vsází šéfkuchařiCo pořídit do grilovací výbavy?
Milujeme dobré masoGrilováníJak rozpálit gril bez podpalovače?Přiznejme si to, vytáhnout tekutý podpalovač je trochu ostuda. Naučíme vás to lépe!
MMDrůbežV hlavní roli drůbež: Jak kuchaři pracují s kuřetem, kachnou a kohoutem?Od kuřecího řízku po kachní speciality. Zjistěte, jak v Café Savoy nebo Bufetu vaří s masem od firmy Gurmánská drůbež. ReceptyJednoduchý ananasový salát s jablky z BrasileiraPřipravte si snadný ananasový salát s jablky a zakysanou smetanou. Rychlá příloha k hovězímu masu nebo lehká svačina. ReceptyDochucováníSalát s květákem a černou čočkou od kreativní šéfkuchařky AmbienteŠťavnatý salát s květákem, čočkou a granátovým jablkem, které zasytí a uspokojí chuťové buňky. Osobnosti gastronomieO kuchyni a kultuře JaponskaRozhovor s Darjou Kawasumi, majitelkou pražské restaurace Miyabi. O japonské kultuře, o kjótské mrkvi a fascinaci krásou. NNVzděláváme seInovace a výzkumCesta Ambiente a Nordbeans za kávou do GuatemalyLidé z Ambiente a Nordbeans vyrazili do Guatemaly, kde poznávali proces pěstování výběrové kávy z farmy až do šálku. NNStředoevropská kuchyněReceptyRecept na bezové kosmaticeJak se v červnu tradičně smaží bezové květy? NNInovace a výzkumCo se děje v gastruHana Součková ze Semic pěstuje zeleninu pro LokálHana Součková je populární česká farmářka, jejíž zeleninu odebírají i restaurace Lokál. Co se děje v gastruKvěten v Ambiente: Chřest, víno na Hradě a narozeniny plzeňského LokáluKvěten byl plný oslav, nových chutí a vinných objevů. Od chřestu přes cherry espresso až po kmínku s grepem.
MMDrůbežV hlavní roli drůbež: Jak kuchaři pracují s kuřetem, kachnou a kohoutem?Od kuřecího řízku po kachní speciality. Zjistěte, jak v Café Savoy nebo Bufetu vaří s masem od firmy Gurmánská drůbež.
ReceptyJednoduchý ananasový salát s jablky z BrasileiraPřipravte si snadný ananasový salát s jablky a zakysanou smetanou. Rychlá příloha k hovězímu masu nebo lehká svačina.
ReceptyDochucováníSalát s květákem a černou čočkou od kreativní šéfkuchařky AmbienteŠťavnatý salát s květákem, čočkou a granátovým jablkem, které zasytí a uspokojí chuťové buňky.
Osobnosti gastronomieO kuchyni a kultuře JaponskaRozhovor s Darjou Kawasumi, majitelkou pražské restaurace Miyabi. O japonské kultuře, o kjótské mrkvi a fascinaci krásou.
NNVzděláváme seInovace a výzkumCesta Ambiente a Nordbeans za kávou do GuatemalyLidé z Ambiente a Nordbeans vyrazili do Guatemaly, kde poznávali proces pěstování výběrové kávy z farmy až do šálku.
NNStředoevropská kuchyněReceptyRecept na bezové kosmaticeJak se v červnu tradičně smaží bezové květy?
NNInovace a výzkumCo se děje v gastruHana Součková ze Semic pěstuje zeleninu pro LokálHana Součková je populární česká farmářka, jejíž zeleninu odebírají i restaurace Lokál.
Co se děje v gastruKvěten v Ambiente: Chřest, víno na Hradě a narozeniny plzeňského LokáluKvěten byl plný oslav, nových chutí a vinných objevů. Od chřestu přes cherry espresso až po kmínku s grepem.