Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuDuben v kuchyni: od surovin po tradiceStředoevropská kuchyně
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.SurovinyPampelišky, bez, šišky i jehličí. Jak zavařit jarní poklady z přírody?Výhonky, poupata, šišky... Co zjara nasbírat – a vychutnávat si až do zimy? Kam v PrazeŠéfkuchaři radí: Kam v Praze pro čerstvé suroviny?Přinášíme vám tipy na oblíbené trhy a konkrétní prodejce, na které spoléhají šéfkuchaři z Ambiente.SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …SurovinyPlevel jako delikatesa. Jak s ním pracuje šéfkuchař Martin Štangl?S Martinem Štanglem o divokých i zahradních bylinách a jejich užitku v kuchyni.Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí nejsou jen kotlety a kýta! Jak s ním můžete naložit?Šéf Našeho masa radí, co lahodného se dá provést s dosud opomíjenými partiemi jehněčího & telecího. caretcaret
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.
SurovinyPampelišky, bez, šišky i jehličí. Jak zavařit jarní poklady z přírody?Výhonky, poupata, šišky... Co zjara nasbírat – a vychutnávat si až do zimy?
Kam v PrazeŠéfkuchaři radí: Kam v Praze pro čerstvé suroviny?Přinášíme vám tipy na oblíbené trhy a konkrétní prodejce, na které spoléhají šéfkuchaři z Ambiente.
SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …
SurovinyPlevel jako delikatesa. Jak s ním pracuje šéfkuchař Martin Štangl?S Martinem Štanglem o divokých i zahradních bylinách a jejich užitku v kuchyni.
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí nejsou jen kotlety a kýta! Jak s ním můžete naložit?Šéf Našeho masa radí, co lahodného se dá provést s dosud opomíjenými partiemi jehněčího & telecího.
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Kdy a kde ulovit medvědí česnek? A tipy na jeho využití. ReceptySurovinyJarní vaření z divokých bylinek Jarní divoké byliny a jejich využití v kuchyni. SurovinyČesnáček. Bylina, které sluší sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem! SurovinyKopřiva. Přidejte ji do polévek, salátu nebo těstovinPálí, léčí – a zaslouží si vrátit na talíře. Kopřiva patří k nejzázračnějším bylinám u nás, tak si navlečte rukavice a …SurovinyPampeliška. Recept na infuzovaný med i limonáduNenápadná bylina s širokou škálou využití v kuchyni. Jak dobře znáte pampelišku?ReceptySurovinySedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne? caretcaret
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Kdy a kde ulovit medvědí česnek? A tipy na jeho využití.
SurovinyČesnáček. Bylina, které sluší sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem!
SurovinyKopřiva. Přidejte ji do polévek, salátu nebo těstovinPálí, léčí – a zaslouží si vrátit na talíře. Kopřiva patří k nejzázračnějším bylinám u nás, tak si navlečte rukavice a …
SurovinyPampeliška. Recept na infuzovaný med i limonáduNenápadná bylina s širokou škálou využití v kuchyni. Jak dobře znáte pampelišku?
ReceptySurovinySedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne?
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemNákup masa na Velikonoce: Jehněčí je klasika, vsaďte ale i na další druhy masAž vyrazíte před svátky do řeznictví, mějte po ruce náš nákupní seznam.Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemKolínko, hřebínek, lízátko: Naučte se vařit s jednotlivými partiemi jehněčího masaVyužijete je na steaky i dlouhé pečení!Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí na Velikonoce: Po které partii sáhnout a co uvařit?Přesvědčíme vás, že lahodné jehněčí není jen kotletka a kolínko!Milujeme dobré masoRecepty s masemJehněčíPečené jehněčí kolínko podle kreativního šéfkuchaře AmbienteUž víte, co budete vařit o svátcích? Upečte si jehněčí s tymiánem a česnekem. ReceptyZeleninová polévka s medvědím česnekemRecept na polévku s medvědím česnekem. A kde ho sbírat?caretcaret
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemNákup masa na Velikonoce: Jehněčí je klasika, vsaďte ale i na další druhy masAž vyrazíte před svátky do řeznictví, mějte po ruce náš nákupní seznam.
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemKolínko, hřebínek, lízátko: Naučte se vařit s jednotlivými partiemi jehněčího masaVyužijete je na steaky i dlouhé pečení!
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí na Velikonoce: Po které partii sáhnout a co uvařit?Přesvědčíme vás, že lahodné jehněčí není jen kotletka a kolínko!
Milujeme dobré masoRecepty s masemJehněčíPečené jehněčí kolínko podle kreativního šéfkuchaře AmbienteUž víte, co budete vařit o svátcích? Upečte si jehněčí s tymiánem a česnekem.
ReceptyRecept na velikonoční nádivku třikrát jinakHousky, uzené maso a jarní bylinky! Co dalšího nesmí chybět ve sváteční nádivce? ReceptySladké pečeníRecept na dokonalý mazanec z dílny pekařůJaké mazance provoní karlínskou Esku a čím koření mazancové těsto v Café Savoy? Nadrobno z UMuReceptySlané pečeníStředoevropská kuchyněZnáte plecovník? Připravte si doma tradiční chleba se zapečeným masemRecept na plecovník – tradiční velikonoční jídlo z Opavska.ReceptyKrémová vajíčková pomazánka podle Martina ŠtanglaVyužijte zbytky vajec po velikonocích. caretcaret
ReceptyRecept na velikonoční nádivku třikrát jinakHousky, uzené maso a jarní bylinky! Co dalšího nesmí chybět ve sváteční nádivce?
ReceptySladké pečeníRecept na dokonalý mazanec z dílny pekařůJaké mazance provoní karlínskou Esku a čím koření mazancové těsto v Café Savoy?
Nadrobno z UMuReceptySlané pečeníStředoevropská kuchyněZnáte plecovník? Připravte si doma tradiční chleba se zapečeným masemRecept na plecovník – tradiční velikonoční jídlo z Opavska.
ReceptySladké pečeníRecept na křehké linecké cukroví z PastacafféMáslové linecké z Pastacaffé: ověřený recept na křehké vánoční cukroví, na kterém si pochutná celá rodina. ReceptySladké pečeníRecept na pistáciové rohlíčky z cukrárny MyšákVyzkoušíte recept na rohlíčky od základu, nebo si pořídíte hotové těsto v cukrárně Myšák? Co se děje v gastruRestaurace Ambiente bodovaly v průvodci Michelin 2025Michelin Česko 2025: známe nejlepší restaurace v republice. Jak dopadly restaurace Ambiente? Kam v PrazeKde v Praze spojit kulturní zážitek s tím gastronomickým?Kam v Praze za kulturou a jídlem? Vyrazte do centra města a dopřejte si dvojitý zážitek. ReceptyBarVaječňák podle cukráře Lukáše Pohla z cukrárny MyšákPřipravte si doma vaječňák podle cukrářů z centra Prahy. Pro inspiraci68 tipů na vánoční dárky od lidí z AmbienteVánoční dárky pro milovníky jídla, cestování nebo vaření. Z našeho seznamu si vybere každý. PPCo se děje v gastruO čepování pivaČeské pivní sklo se po dvou dekádách vrací do restaurací a hospodAmbiente, UMPRUM a Bomma vytvořily půllitr z křišťálu – po dvou dekádách se tak vrací do hospod české lisované sklo. ReceptySladké pečeníVánoční perníčky podle cukrárny Myšák. S čokoládou, povidly a sypánímNechce se vám doma míchat těsto? Skočte si pro už hotové do cukrárny Myšák a pusťte se rovnou do pečení.
ReceptySladké pečeníRecept na křehké linecké cukroví z PastacafféMáslové linecké z Pastacaffé: ověřený recept na křehké vánoční cukroví, na kterém si pochutná celá rodina.
ReceptySladké pečeníRecept na pistáciové rohlíčky z cukrárny MyšákVyzkoušíte recept na rohlíčky od základu, nebo si pořídíte hotové těsto v cukrárně Myšák?
Co se děje v gastruRestaurace Ambiente bodovaly v průvodci Michelin 2025Michelin Česko 2025: známe nejlepší restaurace v republice. Jak dopadly restaurace Ambiente?
Kam v PrazeKde v Praze spojit kulturní zážitek s tím gastronomickým?Kam v Praze za kulturou a jídlem? Vyrazte do centra města a dopřejte si dvojitý zážitek.
ReceptyBarVaječňák podle cukráře Lukáše Pohla z cukrárny MyšákPřipravte si doma vaječňák podle cukrářů z centra Prahy.
Pro inspiraci68 tipů na vánoční dárky od lidí z AmbienteVánoční dárky pro milovníky jídla, cestování nebo vaření. Z našeho seznamu si vybere každý.
PPCo se děje v gastruO čepování pivaČeské pivní sklo se po dvou dekádách vrací do restaurací a hospodAmbiente, UMPRUM a Bomma vytvořily půllitr z křišťálu – po dvou dekádách se tak vrací do hospod české lisované sklo.
ReceptySladké pečeníVánoční perníčky podle cukrárny Myšák. S čokoládou, povidly a sypánímNechce se vám doma míchat těsto? Skočte si pro už hotové do cukrárny Myšák a pusťte se rovnou do pečení.