Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuDuben v kuchyni: od surovin po tradiceStředoevropská kuchyně
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.SurovinyPampelišky, bez, šišky i jehličí. Jak zavařit jarní poklady z přírody?Výhonky, poupata, šišky... Co zjara nasbírat – a vychutnávat si až do zimy? Kam v PrazeŠéfkuchaři radí: Kam v Praze pro čerstvé suroviny?Přinášíme vám tipy na oblíbené trhy a konkrétní prodejce, na které spoléhají šéfkuchaři z Ambiente.SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …SurovinyPlevel jako delikatesa. Je třeba nebát se experimentovat a mít chuť poznávat, říká šéfkuchař Martin Štangl Ne na kompost, ale na talíř! Divoké bylinky, hit ze skandinávské kuchyně, jsou tu zadarmo a pro všechny. Které ochutnat …Milujeme dobré masoVaření s masemJehněčíJehněčí nejsou jen kotlety a kýta! Jak s ním můžete naložit?Šéf Našeho masa radí, co lahodného se dá provést s dosud opomíjenými partiemi jehněčího & telecího. caretcaret
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.
SurovinyPampelišky, bez, šišky i jehličí. Jak zavařit jarní poklady z přírody?Výhonky, poupata, šišky... Co zjara nasbírat – a vychutnávat si až do zimy?
Kam v PrazeŠéfkuchaři radí: Kam v Praze pro čerstvé suroviny?Přinášíme vám tipy na oblíbené trhy a konkrétní prodejce, na které spoléhají šéfkuchaři z Ambiente.
SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …
SurovinyPlevel jako delikatesa. Je třeba nebát se experimentovat a mít chuť poznávat, říká šéfkuchař Martin Štangl Ne na kompost, ale na talíř! Divoké bylinky, hit ze skandinávské kuchyně, jsou tu zadarmo a pro všechny. Které ochutnat …
Milujeme dobré masoVaření s masemJehněčíJehněčí nejsou jen kotlety a kýta! Jak s ním můžete naložit?Šéf Našeho masa radí, co lahodného se dá provést s dosud opomíjenými partiemi jehněčího & telecího.
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit? SurovinyReceptyJarní vaření z divokých bylinekPopenec v čokoládě, ravioli plněné brutnákem nebo čatní z pampelišek. Jak přivítat jaro v kuchyni? SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem! SurovinyBylina týdne: kopřiva. Přidejte ji do polévek, salátu nebo těstovinPálí, léčí – a zaslouží si vrátit na talíře. Kopřiva patří k nejzázračnějším bylinám u nás, tak si navlečte rukavice a …SurovinyBylina týdne: Pampeliška. Známe recept na infuzovaný med i limonáduVíc než jen plevel! Jak dobře znáte pampelišku – a její roli v kuchyni? ReceptySurovinyBylina týdne: Sedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne? caretcaret
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit?
SurovinyReceptyJarní vaření z divokých bylinekPopenec v čokoládě, ravioli plněné brutnákem nebo čatní z pampelišek. Jak přivítat jaro v kuchyni?
SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem!
SurovinyBylina týdne: kopřiva. Přidejte ji do polévek, salátu nebo těstovinPálí, léčí – a zaslouží si vrátit na talíře. Kopřiva patří k nejzázračnějším bylinám u nás, tak si navlečte rukavice a …
SurovinyBylina týdne: Pampeliška. Známe recept na infuzovaný med i limonáduVíc než jen plevel! Jak dobře znáte pampelišku – a její roli v kuchyni?
ReceptySurovinyBylina týdne: Sedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne?
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemNákup masa na Velikonoce: Jehněčí je klasika, vsaďte ale i na další druhy masAž vyrazíte před svátky do řeznictví, mějte po ruce náš nákupní seznam.Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemKolínko, hřebínek, lízátko: Naučte se vařit s jednotlivými partiemi jehněčího masaVyužijete je na steaky i dlouhé pečení!Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí na Velikonoce: Po které partii sáhnout a co uvařit?Přesvědčíme vás, že lahodné jehněčí není jen kotletka a kolínko!Milujeme dobré masoJehněčíRecepty s masemPečené jehněčí kolínko podle kreativního šéfkuchaře AmbienteUž víte, co budete vařit o svátcích?ReceptyZeleninová polévka s medvědím česnekemRecept na polévku s medvědím česnekem. A kde ho sbírat?caretcaret
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemNákup masa na Velikonoce: Jehněčí je klasika, vsaďte ale i na další druhy masAž vyrazíte před svátky do řeznictví, mějte po ruce náš nákupní seznam.
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemKolínko, hřebínek, lízátko: Naučte se vařit s jednotlivými partiemi jehněčího masaVyužijete je na steaky i dlouhé pečení!
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí na Velikonoce: Po které partii sáhnout a co uvařit?Přesvědčíme vás, že lahodné jehněčí není jen kotletka a kolínko!
Milujeme dobré masoJehněčíRecepty s masemPečené jehněčí kolínko podle kreativního šéfkuchaře AmbienteUž víte, co budete vařit o svátcích?
ReceptyRecept na velikonoční nádivku třikrát jinakHousky, uzené maso a jarní bylinky! Co dalšího nesmí chybět ve sváteční nádivce? Sladké pečeníReceptyRecept na dokonalý mazanec z dílny pekařůJaké mazance provoní karlínskou Esku a čím koření mazancové těsto v Café Savoy? Nadrobno z UMuStředoevropská kuchyněSlané pečeníZnáte plecovník? Připravte si doma tradiční chleba se zapečeným masemRecept na plecovník – tradiční velikonoční jídlo z Opavska.ReceptyVajíčková pomazánka podle Martina ŠtanglaCo s vajíčky po Velikonocích? Pomazánku! caretcaret
ReceptyRecept na velikonoční nádivku třikrát jinakHousky, uzené maso a jarní bylinky! Co dalšího nesmí chybět ve sváteční nádivce?
Sladké pečeníReceptyRecept na dokonalý mazanec z dílny pekařůJaké mazance provoní karlínskou Esku a čím koření mazancové těsto v Café Savoy?
Nadrobno z UMuStředoevropská kuchyněSlané pečeníZnáte plecovník? Připravte si doma tradiční chleba se zapečeným masemRecept na plecovník – tradiční velikonoční jídlo z Opavska.
KávaJak se praží káva? Na exkurzi v pražírně Nordbeans Jakou cestu urazí kávové zrno, než skončí ve vašem espressu, filtrované kávě či flat white? MMZe života řezníků23 zajímavostí z řeznického slovníku: Víte, co jsou andulky, lososník či spráchnivka?Nahlédněte s námi do tajů řeznického řemesla skrze jeho unikátní a zároveň trochu bizarní slovník. ZákulisíMecheche: ocenění zaměstnanců, kteří pracují v Ambiente víc než 10 letAkce pro zaměstnance, která se zapsala do historie Ambiente. ZákulisíIlustrace pro plzeňský Lokál byla výzva, říká Bára BurianováBarbora Burianová ilustrovala pivní tácek pro plzeňský Lokál Pod Divadlem. MMGrilováníTeorie, tipy a trikyBarJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy. Pro inspiraciKam v PrazeDárky ke Dni otců, které potěší každého tátuČím potěšit svého tátu na Den otců? Naše tipy obsahují pivo, kávu, dobré jídlo a spoustu zábavy. Osobnosti gastronomieBarHead barista Ambiente: Koktejly by v menu neměly hrát vedlejší roliProč je lepší míchat drinky z vlastních sirupů a jak může dobrý koktejl pozvednout celý podnik? Zeptali jsme se Jardy Novotného, pravé ruky Ondry Štökla! PPPivní průvodceGastro výletyKam na pivo v Krkonoších?Objevte nejlepší pivovary Krkonoš: Trautenberk, Hendrych i Paroháč. Kudy dál vede krkonošská pivní stezka?
KávaJak se praží káva? Na exkurzi v pražírně Nordbeans Jakou cestu urazí kávové zrno, než skončí ve vašem espressu, filtrované kávě či flat white?
MMZe života řezníků23 zajímavostí z řeznického slovníku: Víte, co jsou andulky, lososník či spráchnivka?Nahlédněte s námi do tajů řeznického řemesla skrze jeho unikátní a zároveň trochu bizarní slovník.
ZákulisíMecheche: ocenění zaměstnanců, kteří pracují v Ambiente víc než 10 letAkce pro zaměstnance, která se zapsala do historie Ambiente.
ZákulisíIlustrace pro plzeňský Lokál byla výzva, říká Bára BurianováBarbora Burianová ilustrovala pivní tácek pro plzeňský Lokál Pod Divadlem.
MMGrilováníTeorie, tipy a trikyBarJaké víno se hodí ke grilování? Šťavnaté tipy sommeliérky z AmbienteTipy na vína, která oceníte, když grilujete hovězí steak, vepřovou kotletu nebo klobásy.
Pro inspiraciKam v PrazeDárky ke Dni otců, které potěší každého tátuČím potěšit svého tátu na Den otců? Naše tipy obsahují pivo, kávu, dobré jídlo a spoustu zábavy.
Osobnosti gastronomieBarHead barista Ambiente: Koktejly by v menu neměly hrát vedlejší roliProč je lepší míchat drinky z vlastních sirupů a jak může dobrý koktejl pozvednout celý podnik? Zeptali jsme se Jardy Novotného, pravé ruky Ondry Štökla!
PPPivní průvodceGastro výletyKam na pivo v Krkonoších?Objevte nejlepší pivovary Krkonoš: Trautenberk, Hendrych i Paroháč. Kudy dál vede krkonošská pivní stezka?