Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuDuben v kuchyni: od surovin po tradiceStředoevropská kuchyně
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.SurovinyPampelišky, bez, šišky i jehličí. Jak zavařit jarní poklady z přírody?Výhonky, poupata, šišky... Co zjara nasbírat – a vychutnávat si až do zimy? Kam v PrazeŠéfkuchaři radí: Kam v Praze pro čerstvé suroviny?Přinášíme vám tipy na oblíbené trhy a konkrétní prodejce, na které spoléhají šéfkuchaři z Ambiente.SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …SurovinyPlevel jako delikatesa. Je třeba nebát se experimentovat a mít chuť poznávat, říká šéfkuchař Martin Štangl Ne na kompost, ale na talíř! Divoké bylinky, hit ze skandinávské kuchyně, jsou tu zadarmo a pro všechny. Které ochutnat …Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí nejsou jen kotlety a kýta! Jak s ním můžete naložit?Šéf Našeho masa radí, co lahodného se dá provést s dosud opomíjenými partiemi jehněčího & telecího. caretcaret
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.
SurovinyPampelišky, bez, šišky i jehličí. Jak zavařit jarní poklady z přírody?Výhonky, poupata, šišky... Co zjara nasbírat – a vychutnávat si až do zimy?
Kam v PrazeŠéfkuchaři radí: Kam v Praze pro čerstvé suroviny?Přinášíme vám tipy na oblíbené trhy a konkrétní prodejce, na které spoléhají šéfkuchaři z Ambiente.
SurovinyHoubařská sezona začíná na jaře aneb Jarní houby na talířiHoubařská sezona už odstartovala! Jak hledat, poznat a zpracovat jarní houby, které se často přehlížejí v lese i …
SurovinyPlevel jako delikatesa. Je třeba nebát se experimentovat a mít chuť poznávat, říká šéfkuchař Martin Štangl Ne na kompost, ale na talíř! Divoké bylinky, hit ze skandinávské kuchyně, jsou tu zadarmo a pro všechny. Které ochutnat …
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí nejsou jen kotlety a kýta! Jak s ním můžete naložit?Šéf Našeho masa radí, co lahodného se dá provést s dosud opomíjenými partiemi jehněčího & telecího.
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit? ReceptySurovinyJarní vaření z divokých bylinekPopenec v čokoládě, ravioli plněné brutnákem nebo čatní z pampelišek. Jak přivítat jaro v kuchyni? SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem! SurovinyBylina týdne: kopřiva. Přidejte ji do polévek, salátu nebo těstovinPálí, léčí – a zaslouží si vrátit na talíře. Kopřiva patří k nejzázračnějším bylinám u nás, tak si navlečte rukavice a …SurovinyBylina týdne: Pampeliška. Známe recept na infuzovaný med i limonáduVíc než jen plevel! Jak dobře znáte pampelišku – a její roli v kuchyni? ReceptySurovinyBylina týdne: Sedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne? caretcaret
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit?
ReceptySurovinyJarní vaření z divokých bylinekPopenec v čokoládě, ravioli plněné brutnákem nebo čatní z pampelišek. Jak přivítat jaro v kuchyni?
SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem!
SurovinyBylina týdne: kopřiva. Přidejte ji do polévek, salátu nebo těstovinPálí, léčí – a zaslouží si vrátit na talíře. Kopřiva patří k nejzázračnějším bylinám u nás, tak si navlečte rukavice a …
SurovinyBylina týdne: Pampeliška. Známe recept na infuzovaný med i limonáduVíc než jen plevel! Jak dobře znáte pampelišku – a její roli v kuchyni?
ReceptySurovinyBylina týdne: Sedmikráska chudobka. Skvěle chutná v omeletě S čím vším vám bude chutnat a proč se na květy vypravit v pravé poledne?
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemNákup masa na Velikonoce: Jehněčí je klasika, vsaďte ale i na další druhy masAž vyrazíte před svátky do řeznictví, mějte po ruce náš nákupní seznam.Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemKolínko, hřebínek, lízátko: Naučte se vařit s jednotlivými partiemi jehněčího masaVyužijete je na steaky i dlouhé pečení!Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí na Velikonoce: Po které partii sáhnout a co uvařit?Přesvědčíme vás, že lahodné jehněčí není jen kotletka a kolínko!Milujeme dobré masoRecepty s masemJehněčíPečené jehněčí kolínko podle kreativního šéfkuchaře AmbienteUž víte, co budete vařit o svátcích?ReceptyZeleninová polévka s medvědím česnekemRecept na polévku s medvědím česnekem. A kde ho sbírat?caretcaret
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemNákup masa na Velikonoce: Jehněčí je klasika, vsaďte ale i na další druhy masAž vyrazíte před svátky do řeznictví, mějte po ruce náš nákupní seznam.
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemKolínko, hřebínek, lízátko: Naučte se vařit s jednotlivými partiemi jehněčího masaVyužijete je na steaky i dlouhé pečení!
Milujeme dobré masoJehněčíVaření s masemJehněčí na Velikonoce: Po které partii sáhnout a co uvařit?Přesvědčíme vás, že lahodné jehněčí není jen kotletka a kolínko!
Milujeme dobré masoRecepty s masemJehněčíPečené jehněčí kolínko podle kreativního šéfkuchaře AmbienteUž víte, co budete vařit o svátcích?
ReceptyRecept na velikonoční nádivku třikrát jinakHousky, uzené maso a jarní bylinky! Co dalšího nesmí chybět ve sváteční nádivce? ReceptySladké pečeníRecept na dokonalý mazanec z dílny pekařůJaké mazance provoní karlínskou Esku a čím koření mazancové těsto v Café Savoy? Nadrobno z UMuReceptySlané pečeníStředoevropská kuchyněZnáte plecovník? Připravte si doma tradiční chleba se zapečeným masemRecept na plecovník – tradiční velikonoční jídlo z Opavska.ReceptyVajíčková pomazánka podle Martina ŠtanglaCo s vajíčky po Velikonocích? Pomazánku! caretcaret
ReceptyRecept na velikonoční nádivku třikrát jinakHousky, uzené maso a jarní bylinky! Co dalšího nesmí chybět ve sváteční nádivce?
ReceptySladké pečeníRecept na dokonalý mazanec z dílny pekařůJaké mazance provoní karlínskou Esku a čím koření mazancové těsto v Café Savoy?
Nadrobno z UMuReceptySlané pečeníStředoevropská kuchyněZnáte plecovník? Připravte si doma tradiční chleba se zapečeným masemRecept na plecovník – tradiční velikonoční jídlo z Opavska.
ReceptyItalské tiramisu podle Pasty FrescaChcete si doma připravit pravé italské tiramisu? Šéfkuchař Pasty Fresca nám prozradil recept na mistrovské dílo s mascarpone. Recepty17 receptů na lehká a výživná jídla nejen na létoCo vařit, když je horko? Recepty na lehká jídla plná chuti, zeleniny a sezonních surovin. MMHovězíGrilováníGrilování hovězího masa: jak na steaky a burgeryJak na hovězí maso, aby bylo perfektně propečené, šťavnaté a plné chuti? Objevte tipy od řezníků z Našeho masa a vychutnejte si doma ty nejlepší steaky a speciality z grilu. MMReceptyRecepty s masemVyzkoušejte osvěžující a jednoduché letní předkrmy z Pizzy NuovyLetní předkrmy z Pizzy Nuovy: recept na rajčatovou bruschettu se stracciatellou a hovězí carpaccio s majonézou. MPMPPivní průvodceRecepty s masemPivo v kuchyni. Jakou roli hraje a do kterých pokrmů se hodí?Recept na buřty na pivu i na kotletu s pivní omáčkou a k tomu tipy, jak vařit s pivem – sladká i slaná jídla. KávaGastro výlety13 českých pražíren a místa, kde jejich kávu ochutnatČeské pražírny a jejich káva v kavárnách. Kde ochutnat kávu Chroast a kam pro zrnka od Father’s? ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem? NNReceptySladké pečeníStředoevropská kuchyněVláčný a nadýchaný třešňovec podle kreativního šéfkuchaře Daniela Juráše Bublaninu už znáte. Vyzkoušejte třešňovec – jednodušší a rychlejší tradiční český moučník
ReceptyItalské tiramisu podle Pasty FrescaChcete si doma připravit pravé italské tiramisu? Šéfkuchař Pasty Fresca nám prozradil recept na mistrovské dílo s mascarpone.
Recepty17 receptů na lehká a výživná jídla nejen na létoCo vařit, když je horko? Recepty na lehká jídla plná chuti, zeleniny a sezonních surovin.
MMHovězíGrilováníGrilování hovězího masa: jak na steaky a burgeryJak na hovězí maso, aby bylo perfektně propečené, šťavnaté a plné chuti? Objevte tipy od řezníků z Našeho masa a vychutnejte si doma ty nejlepší steaky a speciality z grilu.
MMReceptyRecepty s masemVyzkoušejte osvěžující a jednoduché letní předkrmy z Pizzy NuovyLetní předkrmy z Pizzy Nuovy: recept na rajčatovou bruschettu se stracciatellou a hovězí carpaccio s majonézou.
MPMPPivní průvodceRecepty s masemPivo v kuchyni. Jakou roli hraje a do kterých pokrmů se hodí?Recept na buřty na pivu i na kotletu s pivní omáčkou a k tomu tipy, jak vařit s pivem – sladká i slaná jídla.
KávaGastro výlety13 českých pražíren a místa, kde jejich kávu ochutnatČeské pražírny a jejich káva v kavárnách. Kde ochutnat kávu Chroast a kam pro zrnka od Father’s?
ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem?
NNReceptySladké pečeníStředoevropská kuchyněVláčný a nadýchaný třešňovec podle kreativního šéfkuchaře Daniela Juráše Bublaninu už znáte. Vyzkoušejte třešňovec – jednodušší a rychlejší tradiční český moučník