Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuŘíjen v kuchyni: šípková a křenová omáčka, bramboráky a zavařeniny na zimuStředoevropská kuchyně
Teorie, tipy a trikyJak upravit houby jako šéfkuchař? Marinujte, kvaste, glazujte, experimentujte!Houbový speciál aneb Co všechno se dá připravit z jednoho košíku hub. Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguO tom, že zelenina může hrát hlavní roli na talíři. Jak na to jdou šéfkuchaři?ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem?Nadrobno z UMuStředoevropská kuchyněSurovinyZelenina jako téma pro českou gastronomiiMalá lekce zbožíznalství. O půdě, krajových odrůdách a zeleninové tradici v Česku.caretcaret
Teorie, tipy a trikyJak upravit houby jako šéfkuchař? Marinujte, kvaste, glazujte, experimentujte!Houbový speciál aneb Co všechno se dá připravit z jednoho košíku hub.
Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguO tom, že zelenina může hrát hlavní roli na talíři. Jak na to jdou šéfkuchaři?
ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem?
Nadrobno z UMuStředoevropská kuchyněSurovinyZelenina jako téma pro českou gastronomiiMalá lekce zbožíznalství. O půdě, krajových odrůdách a zeleninové tradici v Česku.
Milujeme dobré masoReceptyZvěřinaŠípková omáčka z Kuchyně. Jak ji připravit?Legendární šípková omáčka v podání šéfkuchaře Marka Janoucha z restaurace Kuchyň. S dančím a knedlíkem.Milujeme dobré masoVaření s masemZvěřinaZvěřina v kuchyních: Jak ji připravují profesionálové?Jak se připravuje zvěřina v restauracích, kde se potkává tradice a moderní pojetí? Milujeme dobré masoVaření s masemDrůbežV hlavní roli drůbež: Jak kuchaři pracují s kuřetem, kachnou a kohoutem?Od kuřecího řízku po kachní speciality. Zjistěte, jak v Café Savoy nebo Bufetu vaří s masem od firmy Gurmánská drůbež.ReceptyBarevná, sytá polévka. Připravte si poctivý ukrajinský boršč se smetanou a kopremTakhle chutná vítězný boršč. Zužitkujte podzimní úrodu brambor, řepy a zelí. ReceptyČočková polévka podle kuchaře Václava KoubyRecept z Lokálu, který potěší nejen na Nový rok! ReceptyPečený celer z Esky. S kváskovou krustou a hnědým máslemJak připravit jedno z legendárních jídel z karlínské Esky? ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně. ReceptySladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla.caretcaret
Milujeme dobré masoReceptyZvěřinaŠípková omáčka z Kuchyně. Jak ji připravit?Legendární šípková omáčka v podání šéfkuchaře Marka Janoucha z restaurace Kuchyň. S dančím a knedlíkem.
Milujeme dobré masoVaření s masemZvěřinaZvěřina v kuchyních: Jak ji připravují profesionálové?Jak se připravuje zvěřina v restauracích, kde se potkává tradice a moderní pojetí?
Milujeme dobré masoVaření s masemDrůbežV hlavní roli drůbež: Jak kuchaři pracují s kuřetem, kachnou a kohoutem?Od kuřecího řízku po kachní speciality. Zjistěte, jak v Café Savoy nebo Bufetu vaří s masem od firmy Gurmánská drůbež.
ReceptyBarevná, sytá polévka. Připravte si poctivý ukrajinský boršč se smetanou a kopremTakhle chutná vítězný boršč. Zužitkujte podzimní úrodu brambor, řepy a zelí.
ReceptyPečený celer z Esky. S kváskovou krustou a hnědým máslemJak připravit jedno z legendárních jídel z karlínské Esky?
ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně.
ReceptySladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla.
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice. SurovinyPozoruhodný pastinák. Jak ho skladovat, aby vydržel celou zimu?Co je dobré vědět, než se pustíte do přípravy pastináku? SurovinyCo dokáže fenykl? Tipy od bulvy po stonekVoní jako bylina a v kuchyni má spoustu využití. Jak zpracovat fenykl jinak než do salátu.SurovinyCo roste na téhle jabloni? O záchraně starých odrůdOvčí hubička, Jeptiška, Řehtáč soudkovitý, Bezručovo panenské, Přeloučský šišák, Zvonkové, Zapovězené... Reportáž přímo …caretcaret
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice.
SurovinyPozoruhodný pastinák. Jak ho skladovat, aby vydržel celou zimu?Co je dobré vědět, než se pustíte do přípravy pastináku?
SurovinyCo dokáže fenykl? Tipy od bulvy po stonekVoní jako bylina a v kuchyni má spoustu využití. Jak zpracovat fenykl jinak než do salátu.
SurovinyCo roste na téhle jabloni? O záchraně starých odrůdOvčí hubička, Jeptiška, Řehtáč soudkovitý, Bezručovo panenské, Přeloučský šišák, Zvonkové, Zapovězené... Reportáž přímo …
Recepty3 recepty na silvestrovské pomazánky podle pekárny EskaČerstvá veka, voňavá a chuťově vyladěná pomazánka. Tipy na pohoštění na silvestrovský večírek. Kam v PrazeGastro procházka: Kam v Karlíně na kafe, jídlo nebo pivo?Kam za jídlem v Karlíně? Pro pečivo do Esky, na brunch do Etapy a pro burger do Bufetu. A na pivo ke Dvěma kohoutům! NNReceptyStředoevropská kuchyněRaci na smetaně podle tradice české postní kuchyněRaci byli v české kuchyni po staletí postním i slavnostním jídlem MMRecepty s masemDrůbežPečená kachna se zelím z Lokálu U ZavadilůRecept na pečenou kachnu s červeným zelím a jablky. Ověřený postup z Lokálu U Zavadilů. Co se děje v gastruV Holešovické tržnici otevřela pobočka cukrárny MyšákV pražské Holešovické tržnici v Hale 27 otevřela svou druhou provozovnu cukrárna Myšák. NMNMReceptyStředoevropská kuchyněRyby a mořské plodyVyzkoušejte kapra načerno podle kreativního šéfkuchaře AmbienteKapr načerno si znovu říká o pozornost — tradiční, voňavý a překvapivě moderní. MMVaření s masemKteré partie přijdou vhod o Vánocích? 5 tipů od šéfřezníka Našeho masaMaso na řízky, svíčková i vinná klobása. Šéfřezník Našeho masa radí, které maso využijete na vánoční svátky. ZákulisíOsobnosti gastronomieLucie Janečková z Institutu PIVO o nových půllitrech pro Lokály a AmbienteOd nápadu po testování: Lucie Janečková z Institutu PIVO přibližuje vývoj nových pivních půllitrů pro Lokály a Ambiente.
Recepty3 recepty na silvestrovské pomazánky podle pekárny EskaČerstvá veka, voňavá a chuťově vyladěná pomazánka. Tipy na pohoštění na silvestrovský večírek.
Kam v PrazeGastro procházka: Kam v Karlíně na kafe, jídlo nebo pivo?Kam za jídlem v Karlíně? Pro pečivo do Esky, na brunch do Etapy a pro burger do Bufetu. A na pivo ke Dvěma kohoutům!
NNReceptyStředoevropská kuchyněRaci na smetaně podle tradice české postní kuchyněRaci byli v české kuchyni po staletí postním i slavnostním jídlem
MMRecepty s masemDrůbežPečená kachna se zelím z Lokálu U ZavadilůRecept na pečenou kachnu s červeným zelím a jablky. Ověřený postup z Lokálu U Zavadilů.
Co se děje v gastruV Holešovické tržnici otevřela pobočka cukrárny MyšákV pražské Holešovické tržnici v Hale 27 otevřela svou druhou provozovnu cukrárna Myšák.
NMNMReceptyStředoevropská kuchyněRyby a mořské plodyVyzkoušejte kapra načerno podle kreativního šéfkuchaře AmbienteKapr načerno si znovu říká o pozornost — tradiční, voňavý a překvapivě moderní.
MMVaření s masemKteré partie přijdou vhod o Vánocích? 5 tipů od šéfřezníka Našeho masaMaso na řízky, svíčková i vinná klobása. Šéfřezník Našeho masa radí, které maso využijete na vánoční svátky.
ZákulisíOsobnosti gastronomieLucie Janečková z Institutu PIVO o nových půllitrech pro Lokály a AmbienteOd nápadu po testování: Lucie Janečková z Institutu PIVO přibližuje vývoj nových pivních půllitrů pro Lokály a Ambiente.