Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuRestaurace Štangl má vlastní farmu! Zeleninu vypěstují v kontejneru
Teorie, tipy a trikyJak upravit houby jako šéfkuchař? Marinujte, kvaste, glazujte, experimentujte!Houbový speciál aneb Co všechno se dá připravit z jednoho košíku hub. Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguO tom, že zelenina může hrát hlavní roli na talíři. Jak na to jdou šéfkuchaři?ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem?Nadrobno z UMuStředoevropská kuchyněSurovinyZelenina jako téma pro českou gastronomiiMalá lekce zbožíznalství. O půdě, krajových odrůdách a zeleninové tradici v Česku.caretcaret
Teorie, tipy a trikyJak upravit houby jako šéfkuchař? Marinujte, kvaste, glazujte, experimentujte!Houbový speciál aneb Co všechno se dá připravit z jednoho košíku hub.
Co se děje v gastruMrkev místo kaviáru – zeleninová budoucnost fine dininguO tom, že zelenina může hrát hlavní roli na talíři. Jak na to jdou šéfkuchaři?
ReceptySurovinyBrambory od A do Z. Do jakých jídel patří typ C a kolik odrůd brambor v Česku pěstujeme?Přehled typů, odrůd a nejrůznějších úprav brambor. Znáte rozdíl mezi knedlíkem a nokem?
Nadrobno z UMuStředoevropská kuchyněSurovinyZelenina jako téma pro českou gastronomiiMalá lekce zbožíznalství. O půdě, krajových odrůdách a zeleninové tradici v Česku.
Milujeme dobré masoReceptyZvěřinaŠípková omáčka z Kuchyně. Jak ji připravit?Legendární šípková omáčka v podání šéfkuchaře Marka Janoucha z restaurace Kuchyň. S dančím a knedlíkem.Milujeme dobré masoVaření s masemZvěřinaZvěřina v kuchyních: Jak ji připravují profesionálové?Jak se připravuje zvěřina v restauracích, kde se potkává tradice a moderní pojetí? Milujeme dobré masoDrůbežV hlavní roli drůbež: Jak kuchaři pracují s kuřetem, kachnou a kohoutem?Od kuřecího řízku po kachní speciality. Zjistěte, jak v Café Savoy nebo Bufetu vaří s masem od firmy Gurmánská drůbež.ReceptyBarevná, sytá polévka. Připravte si poctivý ukrajinský boršč se smetanou a kopremTakhle chutná vítězný boršč. Zužitkujte podzimní úrodu brambor, řepy a zelí. ReceptyČočková polévka podle kuchaře Václava KoubyRecept z Lokálu, který potěší nejen na Nový rok! ReceptyPečený celer z Esky. S kváskovou krustou a hnědým máslemJak připravit jedno z legendárních jídel z karlínské Esky? ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně. Sladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla.caretcaret
Milujeme dobré masoReceptyZvěřinaŠípková omáčka z Kuchyně. Jak ji připravit?Legendární šípková omáčka v podání šéfkuchaře Marka Janoucha z restaurace Kuchyň. S dančím a knedlíkem.
Milujeme dobré masoVaření s masemZvěřinaZvěřina v kuchyních: Jak ji připravují profesionálové?Jak se připravuje zvěřina v restauracích, kde se potkává tradice a moderní pojetí?
Milujeme dobré masoDrůbežV hlavní roli drůbež: Jak kuchaři pracují s kuřetem, kachnou a kohoutem?Od kuřecího řízku po kachní speciality. Zjistěte, jak v Café Savoy nebo Bufetu vaří s masem od firmy Gurmánská drůbež.
ReceptyBarevná, sytá polévka. Připravte si poctivý ukrajinský boršč se smetanou a kopremTakhle chutná vítězný boršč. Zužitkujte podzimní úrodu brambor, řepy a zelí.
ReceptyPečený celer z Esky. S kváskovou krustou a hnědým máslemJak připravit jedno z legendárních jídel z karlínské Esky?
ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně.
Sladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla.
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice. SurovinyPozoruhodný pastinák. Jak ho skladovat, aby vydržel celou zimu?Co je dobré vědět, než se pustíte do přípravy pastináku? SurovinyCo dokáže fenykl? Tipy od bulvy po stonekVoní jako bylina a v kuchyni má spoustu využití. Jak zpracovat fenykl jinak než do salátu.SurovinyCo roste na téhle jabloni? O záchraně starých odrůdOvčí hubička, Jeptiška, Řehtáč soudkovitý, Bezručovo panenské, Přeloučský šišák, Zvonkové, Zapovězené... Reportáž přímo …caretcaret
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice.
SurovinyPozoruhodný pastinák. Jak ho skladovat, aby vydržel celou zimu?Co je dobré vědět, než se pustíte do přípravy pastináku?
SurovinyCo dokáže fenykl? Tipy od bulvy po stonekVoní jako bylina a v kuchyni má spoustu využití. Jak zpracovat fenykl jinak než do salátu.
SurovinyCo roste na téhle jabloni? O záchraně starých odrůdOvčí hubička, Jeptiška, Řehtáč soudkovitý, Bezručovo panenské, Přeloučský šišák, Zvonkové, Zapovězené... Reportáž přímo …
Co se děje v gastruNovinky z gastro scény. Kam na kávu, sendvič a smažené kuře?Nově otevřené podniky v Praze, degustace, pop-upy, podcasty a rozhovory. NNCo se děje v gastruStředoevropská kuchyněSpolek Nová česká vznikl pro budoucnost české kuchyněSpolek Nová česká chce povznést místní tradici a gastronomii. Ke spolupráci vyzývá celou českou zem. PPPivní průvodcePivo, jak ho neznáte. 10 zajímavostí z historie i současnostiZajímavosti o pivu, které jste neznali – od Mezopotámie přes kláštery až po moderní výčepní kulturu. ReceptyLegenda z Goodloku: Omeleta s rýží a ponzuKuchaři z Goodloku se s námi podělili o recept na oblíbenou obědovou omeletu. Sladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla. MMRecepty s masemVaření s masemKuřecí prso s majoránkou a rýží: Rychlý oběd z LokáluJednoduchý recept na kuřecí plátek na přírodno s majoránkou a rýží. NNStředoevropská kuchyně„Domácí receptáře jsou nejcennějším zdrojem informací o české kuchyni,“ říká historička Jitka SobotkováDomácí vaření přiživuje tradici naší kuchyně stejně jako sezonnost na menu restaurací. Nejen o tom jsme mluvili s Jitkou Sobotkovou z Národního zemědělského muzea. MMHovězíTeorie, tipy a trikyVaření s masemSmash burger: Jak si doma připravit šťavnatý hit z fastfoodu?Co je smash burger? Plochý burger s křupavou kůrkou a sýrem, který si snadno zvládnete připravit sami.
Co se děje v gastruNovinky z gastro scény. Kam na kávu, sendvič a smažené kuře?Nově otevřené podniky v Praze, degustace, pop-upy, podcasty a rozhovory.
NNCo se děje v gastruStředoevropská kuchyněSpolek Nová česká vznikl pro budoucnost české kuchyněSpolek Nová česká chce povznést místní tradici a gastronomii. Ke spolupráci vyzývá celou českou zem.
PPPivní průvodcePivo, jak ho neznáte. 10 zajímavostí z historie i současnostiZajímavosti o pivu, které jste neznali – od Mezopotámie přes kláštery až po moderní výčepní kulturu.
ReceptyLegenda z Goodloku: Omeleta s rýží a ponzuKuchaři z Goodloku se s námi podělili o recept na oblíbenou obědovou omeletu.
Sladké pečeníKřupavý a vláčný jablečný koláč s drobenkou z Lokálu U CaiplaRecept na tvarohovo–jablečný dezert podle kuchařů z Lokálu U Caipla.
MMRecepty s masemVaření s masemKuřecí prso s majoránkou a rýží: Rychlý oběd z LokáluJednoduchý recept na kuřecí plátek na přírodno s majoránkou a rýží.
NNStředoevropská kuchyně„Domácí receptáře jsou nejcennějším zdrojem informací o české kuchyni,“ říká historička Jitka SobotkováDomácí vaření přiživuje tradici naší kuchyně stejně jako sezonnost na menu restaurací. Nejen o tom jsme mluvili s Jitkou Sobotkovou z Národního zemědělského muzea.
MMHovězíTeorie, tipy a trikyVaření s masemSmash burger: Jak si doma připravit šťavnatý hit z fastfoodu?Co je smash burger? Plochý burger s křupavou kůrkou a sýrem, který si snadno zvládnete připravit sami.