Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuKvěten v kuchyni: chřest, houby, jahodyStředoevropská kuchyně
SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …ReceptyKečup, kimchi, ovocné knedlíky! Co nabízí rebarbora?Proslavila se v dezertech, ale dokáže toho předvést mnohem víc! Pošlete rebarboru do koláče, nebo si z ní vyrobíte …Nadrobno z UMuMilujeme dobré masoStředoevropská kuchyněRyby a mořské plodyKe kořenům české kuchyně: Jak chutná kapr načerno a odkdy se ryba smaží v trojobalu?Jakou tradici mají sladkovodní ryby v naší kuchyni?SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice. caretcaret
SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …
ReceptyKečup, kimchi, ovocné knedlíky! Co nabízí rebarbora?Proslavila se v dezertech, ale dokáže toho předvést mnohem víc! Pošlete rebarboru do koláče, nebo si z ní vyrobíte …
Nadrobno z UMuMilujeme dobré masoStředoevropská kuchyněRyby a mořské plodyKe kořenům české kuchyně: Jak chutná kapr načerno a odkdy se ryba smaží v trojobalu?Jakou tradici mají sladkovodní ryby v naší kuchyni?
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice.
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy? ReceptySezona v režii šéfkuchařů: grilovaný chřest s hnědým máslemJeho chvilka slávy v kuchyni je jen krátká, tak ji nepropásněte! Už jste si dali grilovaný chřest U Kalendů? ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …Milujeme dobré masoRecepty s masemNastrouhat a vyšlehat. Recept na krémový křen k Pražské šunceA kam pro plátky pravé Pražské šunky?ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně. caretcaret
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy?
ReceptySezona v režii šéfkuchařů: grilovaný chřest s hnědým máslemJeho chvilka slávy v kuchyni je jen krátká, tak ji nepropásněte! Už jste si dali grilovaný chřest U Kalendů?
ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …
Milujeme dobré masoRecepty s masemNastrouhat a vyšlehat. Recept na krémový křen k Pražské šunceA kam pro plátky pravé Pražské šunky?
ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně.
Milujeme dobré masoTelecíZe života řezníkůČeské telecí zaslouží vrátit na talíř. Amaso vyzývá šéfkuchaře ke spolupráciAmaso našlo českého chovatele pro mléčné telecí. Jakou příležitost za tím vidí a proč se vyplatí podpořit tradici …Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemJemný a šťavnatý. Připravte si doma telecí hamburgerZnáte mléčné telecí? Vyzkoušejte, jak chutná z grilu!Milujeme dobré masoTelecíVaření s masemJemně a s citem. 7 způsobů, jak připravit telecí masoPoradíme, jak si vychutnat tohle báječné, jemné maso.Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemRecept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žábyJemnou chuť telecího masa zakápněte lanýžovým olejem, a začnou se dít divy!Milujeme dobré masoRecepty s masemVitello tonnato aneb telecí roastbeef s tuňákovou pastouRecept na předkrm z telecího masa podle kuchařů z italské restaurace Pasta Fresca.Milujeme dobré masoDrůbežVýlet na farmu Rašovice: Jak se tu žije kuřatům?Byli jsme se podívat na kuřecí farmě v Rašovicích, u hlavního dodavatele chystaného bistra Grils. Tady je reportáž.Milujeme dobré masoDrůbežRecepty s masemOblíbené jídlo od Kalendů: kuře Kyjev s bramborovou kaší a svěžím salátemRecept na kuře Kyjev podle kuchařů z restaurace U KalendůMilujeme dobré masoDrůbežRecepty s masem3 recepty na kuře na paprice: Vyzvali jsme šéfkuchaře z Bufetu, Esky a Kro kitchenJakou péči věnují kuchaři jídlu, které nás umí přenést zpátky do dětství? Tipy na paprikovou omáčku jsme našli v …caretcaret
Milujeme dobré masoTelecíZe života řezníkůČeské telecí zaslouží vrátit na talíř. Amaso vyzývá šéfkuchaře ke spolupráciAmaso našlo českého chovatele pro mléčné telecí. Jakou příležitost za tím vidí a proč se vyplatí podpořit tradici …
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemJemný a šťavnatý. Připravte si doma telecí hamburgerZnáte mléčné telecí? Vyzkoušejte, jak chutná z grilu!
Milujeme dobré masoTelecíVaření s masemJemně a s citem. 7 způsobů, jak připravit telecí masoPoradíme, jak si vychutnat tohle báječné, jemné maso.
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemRecept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žábyJemnou chuť telecího masa zakápněte lanýžovým olejem, a začnou se dít divy!
Milujeme dobré masoRecepty s masemVitello tonnato aneb telecí roastbeef s tuňákovou pastouRecept na předkrm z telecího masa podle kuchařů z italské restaurace Pasta Fresca.
Milujeme dobré masoDrůbežVýlet na farmu Rašovice: Jak se tu žije kuřatům?Byli jsme se podívat na kuřecí farmě v Rašovicích, u hlavního dodavatele chystaného bistra Grils. Tady je reportáž.
Milujeme dobré masoDrůbežRecepty s masemOblíbené jídlo od Kalendů: kuře Kyjev s bramborovou kaší a svěžím salátemRecept na kuře Kyjev podle kuchařů z restaurace U Kalendů
Milujeme dobré masoDrůbežRecepty s masem3 recepty na kuře na paprice: Vyzvali jsme šéfkuchaře z Bufetu, Esky a Kro kitchenJakou péči věnují kuchaři jídlu, které nás umí přenést zpátky do dětství? Tipy na paprikovou omáčku jsme našli v …
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit? SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem! SurovinyZ lesa na talíř. Které byliny radí sbírat šéfkuchaři?Další porce tipů, jak na menu zařadit divoké (jarní) rostliny. Uvařte si závitky z javorových listů, bukové zelí nebo …SurovinyDivoké jarní byliny v kuchyni. Takhle s nimi nakládá sběrač Tomáš ReisingerPro které bylinky se v následujících týdnech vypravit do přírody a co si z nich uvařit? Poradil nám šéfkuchař Tomáš …caretcaret
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit?
SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem!
SurovinyZ lesa na talíř. Které byliny radí sbírat šéfkuchaři?Další porce tipů, jak na menu zařadit divoké (jarní) rostliny. Uvařte si závitky z javorových listů, bukové zelí nebo …
SurovinyDivoké jarní byliny v kuchyni. Takhle s nimi nakládá sběrač Tomáš ReisingerPro které bylinky se v následujících týdnech vypravit do přírody a co si z nich uvařit? Poradil nám šéfkuchař Tomáš …
Teorie, tipy a trikyBezpečnost v kuchyniCo znamená obezřetnost v kuchyni a jak předejít zranění? MMVepřové z přeštíkaVaření s masemOuška, jazyk a další delikatesy podle kuchařů z Kantýny a od KalendůJak se z oušek, jazyků a rypáčků z přeštíka stávají delikatesy? Přečtete si, jak s nimi pracují kuchaři z Kantýny a od Kalendů. NNStředoevropská kuchyněCo je to středoevropská kuchyně?Česká kuchyně je jedním z pilířů středoevropské gastronomie, a přece si uchovává autenticitu. Sladké pečeníDort Míša podle cukrárny MyšákRecept na ikonický Míša dort podle cukrárny Myšák. Nadýchaný korpus, tvarohový krém, čokoládová ganáž. Krok za krokem, včetně tipů, jak pracovat se želatinou. NNStředoevropská kuchyněReceptyDevítka neboli tradiční česká polévka z devatera bylinNa přípravu devítky nebo také devítibylinné polévky se používá třeba pampeliška, medvědí česnek, kopřiva, řebříček, jitrocel nebo řeřicha. PPPivní radostiChroust: malý pivovar s velkým potenciálem, který zaujal i degustační radu PultuPředstavujeme pivovary, jejichž ležáky máte možnost ochutnat na výčepu v Pultu. DochucováníDochucování jídel pro začátečníky i pokročiléJak dochutit pokrm, aby byly všechny chutě výrazné a vyvážené? Osobnosti gastronomiePráce v gastruOd matematiky do michelinské restaurace. Kdo je Daniel Juráš?Kudy vedla jeho cesta do Ambiente? Přes Londýn a Faerské ostrovy.
MMVepřové z přeštíkaVaření s masemOuška, jazyk a další delikatesy podle kuchařů z Kantýny a od KalendůJak se z oušek, jazyků a rypáčků z přeštíka stávají delikatesy? Přečtete si, jak s nimi pracují kuchaři z Kantýny a od Kalendů.
NNStředoevropská kuchyněCo je to středoevropská kuchyně?Česká kuchyně je jedním z pilířů středoevropské gastronomie, a přece si uchovává autenticitu.
Sladké pečeníDort Míša podle cukrárny MyšákRecept na ikonický Míša dort podle cukrárny Myšák. Nadýchaný korpus, tvarohový krém, čokoládová ganáž. Krok za krokem, včetně tipů, jak pracovat se želatinou.
NNStředoevropská kuchyněReceptyDevítka neboli tradiční česká polévka z devatera bylinNa přípravu devítky nebo také devítibylinné polévky se používá třeba pampeliška, medvědí česnek, kopřiva, řebříček, jitrocel nebo řeřicha.
PPPivní radostiChroust: malý pivovar s velkým potenciálem, který zaujal i degustační radu PultuPředstavujeme pivovary, jejichž ležáky máte možnost ochutnat na výčepu v Pultu.
DochucováníDochucování jídel pro začátečníky i pokročiléJak dochutit pokrm, aby byly všechny chutě výrazné a vyvážené?
Osobnosti gastronomiePráce v gastruOd matematiky do michelinské restaurace. Kdo je Daniel Juráš?Kudy vedla jeho cesta do Ambiente? Přes Londýn a Faerské ostrovy.