Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuKvěten v kuchyni: chřest, houby, jahodyStředoevropská kuchyně
SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …ReceptySurovinyKečup, kimchi, ovocné knedlíky! Co nabízí rebarbora?Proslavila se v dezertech, ale dokáže toho předvést mnohem víc! Pošlete rebarboru do koláče, nebo si z ní vyrobíte …Nadrobno z UMuMilujeme dobré masoStředoevropská kuchyněRyby a mořské plodyKe kořenům české kuchyně: Jak chutná kapr načerno a odkdy se ryba smaží v trojobalu?Jakou tradici mají sladkovodní ryby v naší kuchyni?SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice. caretcaret
SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …
ReceptySurovinyKečup, kimchi, ovocné knedlíky! Co nabízí rebarbora?Proslavila se v dezertech, ale dokáže toho předvést mnohem víc! Pošlete rebarboru do koláče, nebo si z ní vyrobíte …
Nadrobno z UMuMilujeme dobré masoStředoevropská kuchyněRyby a mořské plodyKe kořenům české kuchyně: Jak chutná kapr načerno a odkdy se ryba smaží v trojobalu?Jakou tradici mají sladkovodní ryby v naší kuchyni?
SurovinyČeský křen jako kulinární poklad. Jak se pěstuje a co umí v kuchyni?Jak má štípat pravý český křen? Pro odpověď jsme zajeli na Ekofarmu Úlovice.
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy? ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur. Milujeme dobré masoReceptyGrilováníSezona v režii šéfkuchařů: grilovaný chřest s hnědým máslemJeho chvilka slávy v kuchyni je jen krátká, tak ji nepropásněte! Už jste si dali grilovaný chřest U Kalendů? ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …Milujeme dobré masoRecepty s masemUzeninyNastrouhat a vyšlehat. Recept na krémový křen k Pražské šunceA kam pro plátky pravé Pražské šunky?ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně. caretcaret
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy?
ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur.
Milujeme dobré masoReceptyGrilováníSezona v režii šéfkuchařů: grilovaný chřest s hnědým máslemJeho chvilka slávy v kuchyni je jen krátká, tak ji nepropásněte! Už jste si dali grilovaný chřest U Kalendů?
ReceptyŘedkvičkový salát z KantýnyŘedkvičkový salát z Kantýny je osvěžující kombinací křupavé zeleniny, svěžích bylinek a lahodné zálivky, která povznese …
Milujeme dobré masoRecepty s masemUzeninyNastrouhat a vyšlehat. Recept na krémový křen k Pražské šunceA kam pro plátky pravé Pražské šunky?
ReceptyOmáčka jako křen! Uvařte si českou klasiku moderně i postaruRecept na (ne)obyčejnou omáčku, ve které se koncentruje identita české kuchyně.
Milujeme dobré masoTelecíZe života řezníkůČeské telecí zaslouží vrátit na talíř. Amaso vyzývá šéfkuchaře ke spolupráciAmaso našlo českého chovatele pro mléčné telecí. Jakou příležitost za tím vidí a proč se vyplatí podpořit tradici …Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemJemný a šťavnatý. Připravte si doma telecí hamburgerZnáte mléčné telecí? Vyzkoušejte, jak chutná z grilu!Milujeme dobré masoTelecíVaření s masemJemně a s citem. 7 způsobů, jak připravit telecí masoPoradíme, jak si vychutnat tohle báječné, jemné maso.Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemRecept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žábyJemnou chuť telecího masa zakápněte lanýžovým olejem, a začnou se dít divy!Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemVitello tonnato aneb telecí roastbeef s tuňákovou pastouRecept na předkrm z telecího masa podle kuchařů z italské restaurace Pasta Fresca.Milujeme dobré masoDrůbežVýlet na farmu Rašovice: Jak se tu žije kuřatům?Byli jsme se podívat na kuřecí farmě v Rašovicích, u hlavního dodavatele chystaného bistra Grils. Tady je reportáž.Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežOblíbené jídlo od Kalendů: kuře Kyjev s bramborovou kaší a svěžím salátemRecept na kuře Kyjev podle kuchařů z restaurace U KalendůMilujeme dobré masoRecepty s masemDrůbež3 recepty na kuře na paprice: Vyzvali jsme šéfkuchaře z Bufetu, Esky a Kro kitchenJakou péči věnují kuchaři jídlu, které nás umí přenést zpátky do dětství? Tipy na paprikovou omáčku jsme našli v …caretcaret
Milujeme dobré masoTelecíZe života řezníkůČeské telecí zaslouží vrátit na talíř. Amaso vyzývá šéfkuchaře ke spolupráciAmaso našlo českého chovatele pro mléčné telecí. Jakou příležitost za tím vidí a proč se vyplatí podpořit tradici …
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemJemný a šťavnatý. Připravte si doma telecí hamburgerZnáte mléčné telecí? Vyzkoušejte, jak chutná z grilu!
Milujeme dobré masoTelecíVaření s masemJemně a s citem. 7 způsobů, jak připravit telecí masoPoradíme, jak si vychutnat tohle báječné, jemné maso.
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemRecept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žábyJemnou chuť telecího masa zakápněte lanýžovým olejem, a začnou se dít divy!
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemVitello tonnato aneb telecí roastbeef s tuňákovou pastouRecept na předkrm z telecího masa podle kuchařů z italské restaurace Pasta Fresca.
Milujeme dobré masoDrůbežVýlet na farmu Rašovice: Jak se tu žije kuřatům?Byli jsme se podívat na kuřecí farmě v Rašovicích, u hlavního dodavatele chystaného bistra Grils. Tady je reportáž.
Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbežOblíbené jídlo od Kalendů: kuře Kyjev s bramborovou kaší a svěžím salátemRecept na kuře Kyjev podle kuchařů z restaurace U Kalendů
Milujeme dobré masoRecepty s masemDrůbež3 recepty na kuře na paprice: Vyzvali jsme šéfkuchaře z Bufetu, Esky a Kro kitchenJakou péči věnují kuchaři jídlu, které nás umí přenést zpátky do dětství? Tipy na paprikovou omáčku jsme našli v …
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit? SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem! SurovinyZ lesa na talíř. Které byliny radí sbírat šéfkuchaři?Další porce tipů, jak na menu zařadit divoké (jarní) rostliny. Uvařte si závitky z javorových listů, bukové zelí nebo …SurovinyDivoké jarní byliny v kuchyni. Takhle s nimi nakládá sběrač Tomáš ReisingerPro které bylinky se v následujících týdnech vypravit do přírody a co si z nich uvařit? Poradil nám šéfkuchař Tomáš …caretcaret
SurovinyV sezoně: Medvědí česnek. Kam pro něj, kam s ním?Čas medvědího česneku právě přichází! Kdy a kde ho ulovit?
SurovinyBylina týdne: česnáček. Sluší mu sůl a nakládaní do octaVoní jako česnek, chutná jako česnek… Seznamte se s česnáčkem!
SurovinyZ lesa na talíř. Které byliny radí sbírat šéfkuchaři?Další porce tipů, jak na menu zařadit divoké (jarní) rostliny. Uvařte si závitky z javorových listů, bukové zelí nebo …
SurovinyDivoké jarní byliny v kuchyni. Takhle s nimi nakládá sběrač Tomáš ReisingerPro které bylinky se v následujících týdnech vypravit do přírody a co si z nich uvařit? Poradil nám šéfkuchař Tomáš …
Práce v gastruOsobnosti gastronomieSommelier z Café Savoy: Obsluhoval jsem anglickou královnu. Skoro!Jaké to je obsluhovat královnu Alžbětu II.? Studentské vzpomínky zůstanou v hlavě celý život! ReceptyJemné liškové rizoto podle šéfkuchaře PastacafféNasbírali jste v lese lišky a teď nevíte, co s nimi v kuchyni? Zkuste voňavý recept na krémové rizoto s liškami z Pastacaffé. MPMPPivní průvodceGrilováníJaké pivo se hodí k masu, rybě i zelenině? Tipy na párování k letnímu grilováníGrilovačka a pivo? Máme pro vás tipy od Terezy z Pultu, jaké pivo vybrat ke grilovanému masu, rybám i zelenině, aby chutě dokonale ladily. Moje místaZa sekanou na Slavii a uzeným sýrem do Hvězdy s Evelínou BeníškovouOblíbené gastro podniky moderátorky a novinářky Evelíny Beníškové. PPPivní průvodceNavštivte všechny a staňte se Hvězdou LokálůVydejte se na poutní cestu devíti Lokály. Sbírejte razítka a staňte se Hvězdou Lokálů s vlastním odznakem na památku. Práce v gastruOsobnosti gastronomieHledá se posila do kreativního týmu šéfkuchařů Ambiente. Jak si ji představuje František Skopec?V kreativním týmu šéfkuchařů se chystají změny – mimo jiné se otevírá místo pro nového člena, který přinese čerstvou energii i nápady. Jaký by měl být? To nám prozradil František Skopec. NNVzděláváme seOsobnosti gastronomie„Nejlepší restaurace na světě neexistuje,“ říká v rozhovoru šéfkuchař Jan Hartwig KávaOsobnosti gastronomieKáva a Barista roku: Jakub Smolka z Nordbeans o cestě k tituluBarista roku 2025 Jakub Smolka z Nordbeans o náročném tréninku, inovacích v kávě a přípravě na mistrovství.
Práce v gastruOsobnosti gastronomieSommelier z Café Savoy: Obsluhoval jsem anglickou královnu. Skoro!Jaké to je obsluhovat královnu Alžbětu II.? Studentské vzpomínky zůstanou v hlavě celý život!
ReceptyJemné liškové rizoto podle šéfkuchaře PastacafféNasbírali jste v lese lišky a teď nevíte, co s nimi v kuchyni? Zkuste voňavý recept na krémové rizoto s liškami z Pastacaffé.
MPMPPivní průvodceGrilováníJaké pivo se hodí k masu, rybě i zelenině? Tipy na párování k letnímu grilováníGrilovačka a pivo? Máme pro vás tipy od Terezy z Pultu, jaké pivo vybrat ke grilovanému masu, rybám i zelenině, aby chutě dokonale ladily.
Moje místaZa sekanou na Slavii a uzeným sýrem do Hvězdy s Evelínou BeníškovouOblíbené gastro podniky moderátorky a novinářky Evelíny Beníškové.
PPPivní průvodceNavštivte všechny a staňte se Hvězdou LokálůVydejte se na poutní cestu devíti Lokály. Sbírejte razítka a staňte se Hvězdou Lokálů s vlastním odznakem na památku.
Práce v gastruOsobnosti gastronomieHledá se posila do kreativního týmu šéfkuchařů Ambiente. Jak si ji představuje František Skopec?V kreativním týmu šéfkuchařů se chystají změny – mimo jiné se otevírá místo pro nového člena, který přinese čerstvou energii i nápady. Jaký by měl být? To nám prozradil František Skopec.
NNVzděláváme seOsobnosti gastronomie„Nejlepší restaurace na světě neexistuje,“ říká v rozhovoru šéfkuchař Jan Hartwig
KávaOsobnosti gastronomieKáva a Barista roku: Jakub Smolka z Nordbeans o cestě k tituluBarista roku 2025 Jakub Smolka z Nordbeans o náročném tréninku, inovacích v kávě a přípravě na mistrovství.