Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Jaká je cukrárna Myšák?
Hospodská historiePodcast Co dům dalCo dům dal: Jak vznikl slavný Macharův dort a kde rád mlsal T. G. Masaryk?Podcast o historii domu, ve kterém sídlí cukrárna Myšák!Osobnosti gastronomiePracoval u Františka Myšáka mladšího a život zasvětil poctivé cukrařiněPan cukrář Rudolf Linka oslavil 90 let a pamatuje časy, na které bychom neměli zapomínat. O čem vypráví jeho příběh a …SurovinyPro pistácie vyrážejí z Myšáka až na SicíliiZ Vodičkovy ulice na svahy Etny a zase zpět.Pro inspiraciJednoduché tipy, jak převážet sladkosti a lahůdkyUž žádné rozmačkané větrníky a chlebíčky.Kam v PrazeNaslano i nasladko. Objednejte si snídani do práce, která vám i kolegům zlepší ránoSnídaně do kanceláře na pár kliknutíCo se děje v gastruNejlepší suroviny a excelová tabulka. Jak se vyrábí zmrzlina v Myšákovi?Rozhovor s Lukášem Pohlem, šéfcukrářem pražského Myšáka, o více než roční cestě za perfektní zmrzlinou, o vlastnoručně …SurovinySmaragdy ze Sicílie aneb Vše, co potřebujete vědět o pistáciíchJediné zlato na světě, které je zelené! Jak se pěstují, sklízejí a oslavují sicilské pistácie z Bronte? A čí ruce je …Hospodská historieRodinná firma, oblíbené místo slavných a znárodnění. Co všechno zažil Myšák?Slavný podnik ve Vodičkově ulici znovu otevřel! Tahle cukrářská legenda měla dramatičtější osud, než si možná myslíte...caretcaret
Hospodská historiePodcast Co dům dalCo dům dal: Jak vznikl slavný Macharův dort a kde rád mlsal T. G. Masaryk?Podcast o historii domu, ve kterém sídlí cukrárna Myšák!
Osobnosti gastronomiePracoval u Františka Myšáka mladšího a život zasvětil poctivé cukrařiněPan cukrář Rudolf Linka oslavil 90 let a pamatuje časy, na které bychom neměli zapomínat. O čem vypráví jeho příběh a …
Pro inspiraciJednoduché tipy, jak převážet sladkosti a lahůdkyUž žádné rozmačkané větrníky a chlebíčky.
Kam v PrazeNaslano i nasladko. Objednejte si snídani do práce, která vám i kolegům zlepší ránoSnídaně do kanceláře na pár kliknutí
Co se děje v gastruNejlepší suroviny a excelová tabulka. Jak se vyrábí zmrzlina v Myšákovi?Rozhovor s Lukášem Pohlem, šéfcukrářem pražského Myšáka, o více než roční cestě za perfektní zmrzlinou, o vlastnoručně …
SurovinySmaragdy ze Sicílie aneb Vše, co potřebujete vědět o pistáciíchJediné zlato na světě, které je zelené! Jak se pěstují, sklízejí a oslavují sicilské pistácie z Bronte? A čí ruce je …
Hospodská historieRodinná firma, oblíbené místo slavných a znárodnění. Co všechno zažil Myšák?Slavný podnik ve Vodičkově ulici znovu otevřel! Tahle cukrářská legenda měla dramatičtější osud, než si možná myslíte...
ReceptySladké pečeníBuchtičky se šodó z MyšákaDalší recept, který probouzí emoce – a nutí vyjíst talíř do poslední lžičky! ReceptyKrupicová kaše z Myšáka: zpáteční jízdenka do dětstvíPo čem chutná krupičná kaše z Myšáka a jak to, že se vaří z mouky? ReceptySladké pečeníJak na rychlou čokoládovou polevu? Zkuste recept z cukrárny MyšákRychlý recept na polevu, kterou ozdobíte cukroví i dorty.ReceptySladké pečeníNěkdo to rád sladké? Připravte si karamelový větrník z MyšákaVyzkoušejte recept na oblíbený dezert z cukrárny Myšák.ReceptyRecept Lukáše Pohla: Jablko v županuKlasický (pod)zimní dezert, který vám možná kdysi dělala babička. Jak ho připravuje šéfcukrář Myšáka Lukáš Pohl?ReceptySladké pečeníKakaové linecké cukroví s krémem z vaječného likéru. Zkuste recept z MyšákaVánoční klasika v čokoládové verzi s lahodnou náplní.Sladké pečeníRetro cukroví z Myšáka: Pražská koule s arašídy Návyková záležitost, která dosladí sváteční atmosféru. Jak se pečou legendární pražské koule v cukrárně Myšák? ReceptyPřipravte si doma ikonický zmrzlinový pohár z cukrárny MyšákJediný pohár, který tohle léto musíte ochutnat.Recepty Čtyři recepty na vajíčkovou pomazánkuRecepty na vajíčkovou pomazánku podle Esky, Myšáka a Café Savoy.ReceptySladké pečení7 tipů od cukrářů – jak na čokoládovou polevu?Jak na dokonalou čokoládovou polevu? Cukráři radí, jak ji správně rozpustit, temperovat a nanést na dorty a dezerty.ReceptySladké pečeníVánočka podle receptu Lukáše Pohla z cukrárny MyšákOslaďte si čekání na Ježíška.Sladké pečení14 sladkých tipů aneb Upečte to jako profesionálRady a zlepšováky zkušených cukrářů. Čtěte, než se pustíte do pečení.ReceptySladké pečeníPřipravte si dort Harlekýn podle cukrárny MyšákKlasický Harlekýn rozněžní všechny milovníky čokolády a českých zákusků.ReceptySladké pečeníSkořicová rolka s vanilkovým krémemVelká dobrota od Myšáka! Jak si ji připravit doma?ReceptySladké pečeníVětrníky, nebo věnečky? Vyzkoušejte odpalované těsto z MyšákaJak se odpaluje těsto na větrníky i věnečky pod rukama cukrářů z Myšáka?ReceptyDo práce i do školy! Připravte si svačinu jako od MyšákaTipy na svačiny, které si před ostatními budete muset schovávat!ReceptySladké pečeníVelikonoční beránek podle mistrů cukrářů z MyšákaRecept na lahodného velikonočního beránka, kterého zvládne upéct i začátečník.ReceptySladké pečeníDort Míša podle cukrárny MyšákRecept na ikonický Míša dort podle cukrárny Myšák. Nadýchaný korpus, tvarohový krém, čokoládová ganáž. Krok za krokem, …caretcaret
ReceptySladké pečeníBuchtičky se šodó z MyšákaDalší recept, který probouzí emoce – a nutí vyjíst talíř do poslední lžičky!
ReceptyKrupicová kaše z Myšáka: zpáteční jízdenka do dětstvíPo čem chutná krupičná kaše z Myšáka a jak to, že se vaří z mouky?
ReceptySladké pečeníJak na rychlou čokoládovou polevu? Zkuste recept z cukrárny MyšákRychlý recept na polevu, kterou ozdobíte cukroví i dorty.
ReceptySladké pečeníNěkdo to rád sladké? Připravte si karamelový větrník z MyšákaVyzkoušejte recept na oblíbený dezert z cukrárny Myšák.
ReceptyRecept Lukáše Pohla: Jablko v županuKlasický (pod)zimní dezert, který vám možná kdysi dělala babička. Jak ho připravuje šéfcukrář Myšáka Lukáš Pohl?
ReceptySladké pečeníKakaové linecké cukroví s krémem z vaječného likéru. Zkuste recept z MyšákaVánoční klasika v čokoládové verzi s lahodnou náplní.
Sladké pečeníRetro cukroví z Myšáka: Pražská koule s arašídy Návyková záležitost, která dosladí sváteční atmosféru. Jak se pečou legendární pražské koule v cukrárně Myšák?
ReceptyPřipravte si doma ikonický zmrzlinový pohár z cukrárny MyšákJediný pohár, který tohle léto musíte ochutnat.
Recepty Čtyři recepty na vajíčkovou pomazánkuRecepty na vajíčkovou pomazánku podle Esky, Myšáka a Café Savoy.
ReceptySladké pečení7 tipů od cukrářů – jak na čokoládovou polevu?Jak na dokonalou čokoládovou polevu? Cukráři radí, jak ji správně rozpustit, temperovat a nanést na dorty a dezerty.
Sladké pečení14 sladkých tipů aneb Upečte to jako profesionálRady a zlepšováky zkušených cukrářů. Čtěte, než se pustíte do pečení.
ReceptySladké pečeníPřipravte si dort Harlekýn podle cukrárny MyšákKlasický Harlekýn rozněžní všechny milovníky čokolády a českých zákusků.
ReceptySladké pečeníSkořicová rolka s vanilkovým krémemVelká dobrota od Myšáka! Jak si ji připravit doma?
ReceptySladké pečeníVětrníky, nebo věnečky? Vyzkoušejte odpalované těsto z MyšákaJak se odpaluje těsto na větrníky i věnečky pod rukama cukrářů z Myšáka?
ReceptyDo práce i do školy! Připravte si svačinu jako od MyšákaTipy na svačiny, které si před ostatními budete muset schovávat!
ReceptySladké pečeníVelikonoční beránek podle mistrů cukrářů z MyšákaRecept na lahodného velikonočního beránka, kterého zvládne upéct i začátečník.
ReceptySladké pečeníDort Míša podle cukrárny MyšákRecept na ikonický Míša dort podle cukrárny Myšák. Nadýchaný korpus, tvarohový krém, čokoládová ganáž. Krok za krokem, …
Osobnosti gastronomieCukrář Lukáš Pohl: Cukrářské řemeslo dostalo pořádnou ránu a bude trvat, než se z ní zotavíJak vypadá návrat k tradicím v cukrářské praxi? Zeptali jsme se Lukáše Pohla, šéfcukráře znovuotevřené cukrárny Myšák. Osobnosti gastronomieŠéf cukrárny Myšák Tomáš Hánek: Tíha zodpovědnosti je na mé práci nejtěžšíO špatných rozhodnutích, spolupráci s cukrářem Lukášem Pohlem a o tom, proč jsou psychopati nejlepší manažeři!Práce v gastruJe to dřina, ale stojí to za to: Jeden den cukrářky z MyšákaSladký report ze života cukrářů! Jak probíhá každodenní rutina v cukrárně Myšák?Moje místaKam chodí na jídlo cukráři? Lukáš Pohl miluje smash burger a indickou kuchyniKde nejčastěji potkáte šéfcukráře Lukáše Pohla?ZákulisíS výtvarníkem Michalem Bačákem o tom, jak se tvoří tapeta do cukrárny MyšákSedím a tečkuji, říká Michal BačákZákulisíArchitektka Tereza Froňková o prostorách cukrárny Myšák S architektkou Terezou Froňkovou o tom, proč pro ni byl zrovna tenhle prostor výzva, o auře kolem „Myšáka“ i o čínských …Co se děje v gastruNejdražší nejsou suroviny, ale lidská práceRozhovor se dvěma šéfcukráři o jednom pohledu na tradici, současnost a budoucnost české cukrařiny. caretcaret
Osobnosti gastronomieCukrář Lukáš Pohl: Cukrářské řemeslo dostalo pořádnou ránu a bude trvat, než se z ní zotavíJak vypadá návrat k tradicím v cukrářské praxi? Zeptali jsme se Lukáše Pohla, šéfcukráře znovuotevřené cukrárny Myšák.
Osobnosti gastronomieŠéf cukrárny Myšák Tomáš Hánek: Tíha zodpovědnosti je na mé práci nejtěžšíO špatných rozhodnutích, spolupráci s cukrářem Lukášem Pohlem a o tom, proč jsou psychopati nejlepší manažeři!
Práce v gastruJe to dřina, ale stojí to za to: Jeden den cukrářky z MyšákaSladký report ze života cukrářů! Jak probíhá každodenní rutina v cukrárně Myšák?
Moje místaKam chodí na jídlo cukráři? Lukáš Pohl miluje smash burger a indickou kuchyniKde nejčastěji potkáte šéfcukráře Lukáše Pohla?
ZákulisíS výtvarníkem Michalem Bačákem o tom, jak se tvoří tapeta do cukrárny MyšákSedím a tečkuji, říká Michal Bačák
ZákulisíArchitektka Tereza Froňková o prostorách cukrárny Myšák S architektkou Terezou Froňkovou o tom, proč pro ni byl zrovna tenhle prostor výzva, o auře kolem „Myšáka“ i o čínských …
Co se děje v gastruNejdražší nejsou suroviny, ale lidská práceRozhovor se dvěma šéfcukráři o jednom pohledu na tradici, současnost a budoucnost české cukrařiny.
Co se děje v gastruUplynulo 30 let od otevření první restaurace AmbienteUž je to 30 let, co do první restaurace v Mánesově ulici Ambiente The Living Restaurant, zvané Máneska, vešel první host. VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia Olgoj Chorchoj. ReceptySladké pečeníKynutý ovocný koláč s drobenkouNadýchaný kynutý koláč plný ovoce, zasypaný křupavou drobenkou. Jak na něj poradí šéfkuchař František Skopec. MMReceptyGrilováníUltimátní průvodce grilováním: jednoduché menu, správné načasování a šťavnaté receptyJak sestavit menu na gril a kterým masem začít? A které maso chutná všem? NNReceptyStředoevropská kuchyněRajská omáčka podle kuchařky Marie B. SvobodovéTradiční recept na rajskou omáčku – ze staré kuchařky a v podání kreativního šéfkuchaře. PPZákulisíO čepování pivaAmbiente s UMPRUM a sklárnou Bomma připravují návrat českých půllitrů do restauracíČeské půllitry se vracejí na výčepy! Ambiente spojilo síly se sklárnou Bomma a UMPRUM a oživuje jejich výrobu. Co se děje v gastruZákulisíO uvolněnosti v gastronomii s ombudsmanem hostů AmbienteJak se změnila kultura servisu za posledních 30 let a kam směřuje dál? Teorie, tipy a trikySurovinyHouby od A do Z. Co všechno z hub v kuchyni uvařit?Přehled hub rostoucích na jaře, v létě, na podzim a v zimě. A tipy na houbové recepty.
Co se děje v gastruUplynulo 30 let od otevření první restaurace AmbienteUž je to 30 let, co do první restaurace v Mánesově ulici Ambiente The Living Restaurant, zvané Máneska, vešel první host.
VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia Olgoj Chorchoj.
ReceptySladké pečeníKynutý ovocný koláč s drobenkouNadýchaný kynutý koláč plný ovoce, zasypaný křupavou drobenkou. Jak na něj poradí šéfkuchař František Skopec.
MMReceptyGrilováníUltimátní průvodce grilováním: jednoduché menu, správné načasování a šťavnaté receptyJak sestavit menu na gril a kterým masem začít? A které maso chutná všem?
NNReceptyStředoevropská kuchyněRajská omáčka podle kuchařky Marie B. SvobodovéTradiční recept na rajskou omáčku – ze staré kuchařky a v podání kreativního šéfkuchaře.
PPZákulisíO čepování pivaAmbiente s UMPRUM a sklárnou Bomma připravují návrat českých půllitrů do restauracíČeské půllitry se vracejí na výčepy! Ambiente spojilo síly se sklárnou Bomma a UMPRUM a oživuje jejich výrobu.
Co se děje v gastruZákulisíO uvolněnosti v gastronomii s ombudsmanem hostů AmbienteJak se změnila kultura servisu za posledních 30 let a kam směřuje dál?
Teorie, tipy a trikySurovinyHouby od A do Z. Co všechno z hub v kuchyni uvařit?Přehled hub rostoucích na jaře, v létě, na podzim a v zimě. A tipy na houbové recepty.