Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.7 věcí, které jste nevěděli o restauraci Čestr
Osobnosti gastronomieŠéfkuchař Čestru: Kulajda může vyvolat víc emocí než gely a kostičkyRozhovor se šéfkuchařem Pavlem Brichzinem – o spolupráci s farmáři a maximálním využití sezony, o úctě v kuchyni, ale …VínoS čím párovat Barolo?Vinné párování pro velké i příležitostné masaře.Práce v gastruNa place v Čestru: Co všechno dělá brigádník a jak vypadá jeho běžná směna?V rámci servisu přičichne hned k několika pozicím.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDokonalý steak na pánvi v devíti krocíchKdyž je období grilovaček daleko, rozpalte pánev. Jak si připravit perfektní steak v domácích podmínkách?Práce v gastruOndra Jež z Čestru: V týmu kuchař vyroste rychleji než jako samoukRozhovor se sous-chefem Čestru Ondrou Ježem – o práci s masem, pořádku v kuchyni a motivaci kuchaře, který si řemeslo …caretcaret
Osobnosti gastronomieŠéfkuchař Čestru: Kulajda může vyvolat víc emocí než gely a kostičkyRozhovor se šéfkuchařem Pavlem Brichzinem – o spolupráci s farmáři a maximálním využití sezony, o úctě v kuchyni, ale …
Práce v gastruNa place v Čestru: Co všechno dělá brigádník a jak vypadá jeho běžná směna?V rámci servisu přičichne hned k několika pozicím.
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDokonalý steak na pánvi v devíti krocíchKdyž je období grilovaček daleko, rozpalte pánev. Jak si připravit perfektní steak v domácích podmínkách?
Práce v gastruOndra Jež z Čestru: V týmu kuchař vyroste rychleji než jako samoukRozhovor se sous-chefem Čestru Ondrou Ježem – o práci s masem, pořádku v kuchyni a motivaci kuchaře, který si řemeslo …
Nadrobno z UMuInovace a výzkumKapr z Vodňan. Úlovek, který zajímá vědce i kuchaře z ČestruRozjeli jsme se na výlov do Vodňan, za rybníkáři z Fakulty rybářství a ochrany vod při Jihočeské univerzitě. Jakým …Milujeme dobré masoHovězíČestr aneb český strakatý skot. Co byste o něm měli vědět?Co dělá čestr tak skvělým? Zjistěte, proč je maso z něj tak šťavnaté, křehké a proč se Amaso zaměřilo na toto plemeno.Nadrobno z UMuInovace a výzkumJak hledáme dodavatele pro restauraci ČestrKrátká sezona, tradice a podpora malých pěstitelů. Na čem dalším stojí menu Čestru?Milujeme dobré masoHovězíVaření s masemTajemství suchého zrání: K čemu je dobré a jak to funguje?Šéf Amasa o klíčových podmínkách suchého zrání. Proč maso zraje až 50 dní, a co se s ním při procesu děje?caretcaret
Nadrobno z UMuInovace a výzkumKapr z Vodňan. Úlovek, který zajímá vědce i kuchaře z ČestruRozjeli jsme se na výlov do Vodňan, za rybníkáři z Fakulty rybářství a ochrany vod při Jihočeské univerzitě. Jakým …
Milujeme dobré masoHovězíČestr aneb český strakatý skot. Co byste o něm měli vědět?Co dělá čestr tak skvělým? Zjistěte, proč je maso z něj tak šťavnaté, křehké a proč se Amaso zaměřilo na toto plemeno.
Nadrobno z UMuInovace a výzkumJak hledáme dodavatele pro restauraci ČestrKrátká sezona, tradice a podpora malých pěstitelů. Na čem dalším stojí menu Čestru?
Milujeme dobré masoHovězíVaření s masemTajemství suchého zrání: K čemu je dobré a jak to funguje?Šéf Amasa o klíčových podmínkách suchého zrání. Proč maso zraje až 50 dní, a co se s ním při procesu děje?
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemČervená řepa, křen a kvas. Připravte si hovězí tatarák z ČestruŠťáva z pečené řepy, uzený olej z Petrávče, strouhaný křen… Čím je inspirován tatarák z Čestru a jaké ingredience …ReceptyKe steakům i hranolkám: Připravte si perigordskou omáčku z ČestruOblíbený doplněk hovězích i vepřových steaků.ReceptyHranolky z Čestru aneb Připravte si doma hranolky par excellance Jak hranolky krájet a proč se musí předsmažit? Máme recept od kuchařů.ReceptySladké pečeníSladká nostalgie: trhanec s domácím pribinákem z ČestruPozdrav od kuchařů z Čestru.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDvoudenní vývar z Čestru. Z hovězích kostí a se sušenou zeleninou Jak udělat silný vývar ještě silnější? Dejte mu dva dny!Milujeme dobré masoRecepty s masemWagyuWagyu à la shabu shabu z ČestruTenké plátky roštěné z wagyu podávané s horkým dvojitým vývarem s shitake a omáčkou se žloutkem a vývarem ze sušeného …Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMarinované hovězí z Čestru: Zabodujete s ním na večírku i při slavnostní večeřiPředkrm jako stvořený na silvestrovskou párty!ReceptySlané pečeníJak se v Čestru peče brioška? A proč se rozhodli zadělávat těsto z celozrnné mouky mleté na kameni? ReceptyDukátové buchtičky s rumovou pěnouJak si doma udělat tento skvělý český dezert? ReceptyUvařte si jemnou kulajdu podle restaurace Čestr Recept na poctivou kulajdu s hříbky, pošírovaným vejce a pečenými bramborami podle restaurace Čestr. ReceptyZeleninová polévka s medvědím česnekemRecept na polévku s medvědím česnekem. A kde ho sbírat?ReceptySladké pečeníKoblihy se žloutkovým krémem a ovocem z restaurace ČestrMasopustní specialita, která nadchne milovníky sladkého.caretcaret
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemČervená řepa, křen a kvas. Připravte si hovězí tatarák z ČestruŠťáva z pečené řepy, uzený olej z Petrávče, strouhaný křen… Čím je inspirován tatarák z Čestru a jaké ingredience …
ReceptyKe steakům i hranolkám: Připravte si perigordskou omáčku z ČestruOblíbený doplněk hovězích i vepřových steaků.
ReceptyHranolky z Čestru aneb Připravte si doma hranolky par excellance Jak hranolky krájet a proč se musí předsmažit? Máme recept od kuchařů.
ReceptySladké pečeníSladká nostalgie: trhanec s domácím pribinákem z ČestruPozdrav od kuchařů z Čestru.
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDvoudenní vývar z Čestru. Z hovězích kostí a se sušenou zeleninou Jak udělat silný vývar ještě silnější? Dejte mu dva dny!
Milujeme dobré masoRecepty s masemWagyuWagyu à la shabu shabu z ČestruTenké plátky roštěné z wagyu podávané s horkým dvojitým vývarem s shitake a omáčkou se žloutkem a vývarem ze sušeného …
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMarinované hovězí z Čestru: Zabodujete s ním na večírku i při slavnostní večeřiPředkrm jako stvořený na silvestrovskou párty!
ReceptySlané pečeníJak se v Čestru peče brioška? A proč se rozhodli zadělávat těsto z celozrnné mouky mleté na kameni?
ReceptyUvařte si jemnou kulajdu podle restaurace Čestr Recept na poctivou kulajdu s hříbky, pošírovaným vejce a pečenými bramborami podle restaurace Čestr.
ReceptySladké pečeníKoblihy se žloutkovým krémem a ovocem z restaurace ČestrMasopustní specialita, která nadchne milovníky sladkého.
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: oponkaSteak v pohybu!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: pupek – zrcátkoSteak, ve kterém se zhlédnete!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: pupek – bryndáčekOponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: veverkaSteak, se kterým si šplhnete!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: květová špička, jemné maso, které má grádyVýrazné tukové krytí je alfou a omegou chuti!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: nízká roštěnáLibovější ségra vysokého roštěnce!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: vysoký roštěnec neboli rib-eyeRoštěná, roštěnka, rib-eye… Vše o jednom z neproslulejších kusů na steak!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: T-bone, dvojnásobný chuťový zážitekMáte chuť na jemné i výrazně mramorované maso? Na T-bonu najdete obojí!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: svíčková – ta pravá je jen jednaBiftek rovná se svíčková!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: karabáčekHovězí karabáček – méně známý kus masa mezi kližkou a šálem. Libový, šťavnatý a ideální na guláš i pečení.caretcaret
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: pupek – zrcátkoSteak, ve kterém se zhlédnete!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: pupek – bryndáčekOponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: květová špička, jemné maso, které má grádyVýrazné tukové krytí je alfou a omegou chuti!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: nízká roštěnáLibovější ségra vysokého roštěnce!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: vysoký roštěnec neboli rib-eyeRoštěná, roštěnka, rib-eye… Vše o jednom z neproslulejších kusů na steak!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: T-bone, dvojnásobný chuťový zážitekMáte chuť na jemné i výrazně mramorované maso? Na T-bonu najdete obojí!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: svíčková – ta pravá je jen jednaBiftek rovná se svíčková!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: karabáčekHovězí karabáček – méně známý kus masa mezi kližkou a šálem. Libový, šťavnatý a ideální na guláš i pečení.
PPPivní průvodce10 pivních stylů, které hýbou světem i českými výčepyPivo už dávno není pouze hořká dvanáctka. Tohle jsou aktuální pivní trendy. Co se děje v gastruSlovinská šéfkuchařka Ana Roš podpořila sebevědomí české gastronomieAna Roš a Oldřich Sahajdák spojili síly při unikátní večeři na podporu spolku Nová česká. MMZvěřinaPodzim na talíři: Naučte se pracovat se zvěřinou jako profesionálovébjevte kouzlo zvěřiny. Naučte se ji připravovat jako profesionálové – od guláše přes svíčkovou až po grilování. Tipy na recepty i kombinace chutí. ReceptySladké pečeníGranola 4x jinak. Upečte si doma snídani na celý týdenRecepty a praktické tipy na přípravu domácí granoly. Gastro výletyV Paříži s šéfkuchařem: bary, bistra a obchody, které stojí za návštěvuHledáte kulinářské poklady Francie? Šéfkuchař Ambiente Daniel Juráš vám poradí, kam v Paříži zajít za jídlem, pitím i inspirací. PPPivní průvodceCo se děje v gastruDegustační rada rozhodla. Na čepu Pultu se objeví čtyři nové ležákyKteré ležáky ochutnáte v pivním baru Pult? Rozhodovala o nich degustační rada. NNCo se děje v gastruVzděláváme seŠéfkuchař Sebastian Frank přijede do Prahy povídat o zelenině a tradicíchMichelinský šéfkuchař Sebastian Frank na besedě představí svůj přístup, v němž zelenina hraje hlavní roli ve fine diningu. Co se děje v gastruAmbiente novinky: Co jsme servírovali v září?Září v Ambiente: rekonstrukce Brasileira Slovanský dům, narozeniny Burger Service i představení knihy La Degustation.
PPPivní průvodce10 pivních stylů, které hýbou světem i českými výčepyPivo už dávno není pouze hořká dvanáctka. Tohle jsou aktuální pivní trendy.
Co se děje v gastruSlovinská šéfkuchařka Ana Roš podpořila sebevědomí české gastronomieAna Roš a Oldřich Sahajdák spojili síly při unikátní večeři na podporu spolku Nová česká.
MMZvěřinaPodzim na talíři: Naučte se pracovat se zvěřinou jako profesionálovébjevte kouzlo zvěřiny. Naučte se ji připravovat jako profesionálové – od guláše přes svíčkovou až po grilování. Tipy na recepty i kombinace chutí.
ReceptySladké pečeníGranola 4x jinak. Upečte si doma snídani na celý týdenRecepty a praktické tipy na přípravu domácí granoly.
Gastro výletyV Paříži s šéfkuchařem: bary, bistra a obchody, které stojí za návštěvuHledáte kulinářské poklady Francie? Šéfkuchař Ambiente Daniel Juráš vám poradí, kam v Paříži zajít za jídlem, pitím i inspirací.
PPPivní průvodceCo se děje v gastruDegustační rada rozhodla. Na čepu Pultu se objeví čtyři nové ležákyKteré ležáky ochutnáte v pivním baru Pult? Rozhodovala o nich degustační rada.
NNCo se děje v gastruVzděláváme seŠéfkuchař Sebastian Frank přijede do Prahy povídat o zelenině a tradicíchMichelinský šéfkuchař Sebastian Frank na besedě představí svůj přístup, v němž zelenina hraje hlavní roli ve fine diningu.
Co se děje v gastruAmbiente novinky: Co jsme servírovali v září?Září v Ambiente: rekonstrukce Brasileira Slovanský dům, narozeniny Burger Service i představení knihy La Degustation.