Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.7 věcí, které jste nevěděli o restauraci Čestr
Osobnosti gastronomieŠéfkuchař Čestru: Kulajda může vyvolat víc emocí než gely a kostičkyRozhovor se šéfkuchařem Pavlem Brichzinem – o spolupráci s farmáři a maximálním využití sezony, o úctě v kuchyni, ale …VínoS čím párovat Barolo?Vinné párování pro velké i příležitostné masaře.Práce v gastruNa place v Čestru: Co všechno dělá brigádník a jak vypadá jeho běžná směna?V rámci servisu přičichne hned k několika pozicím.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDokonalý steak na pánvi v devíti krocíchObdobí grilovaček je daleko – rozpalte pánev!Práce v gastruOndra Jež z Čestru: V týmu kuchař vyroste rychleji než jako samoukRozhovor se sous-chefem Čestru Ondrou Ježem – o práci s masem, pořádku v kuchyni a motivaci kuchaře, který si řemeslo …caretcaret
Osobnosti gastronomieŠéfkuchař Čestru: Kulajda může vyvolat víc emocí než gely a kostičkyRozhovor se šéfkuchařem Pavlem Brichzinem – o spolupráci s farmáři a maximálním využití sezony, o úctě v kuchyni, ale …
Práce v gastruNa place v Čestru: Co všechno dělá brigádník a jak vypadá jeho běžná směna?V rámci servisu přičichne hned k několika pozicím.
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDokonalý steak na pánvi v devíti krocíchObdobí grilovaček je daleko – rozpalte pánev!
Práce v gastruOndra Jež z Čestru: V týmu kuchař vyroste rychleji než jako samoukRozhovor se sous-chefem Čestru Ondrou Ježem – o práci s masem, pořádku v kuchyni a motivaci kuchaře, který si řemeslo …
Nadrobno z UMuInovace a výzkumKapr z Vodňan. Úlovek, který zajímá vědce i kuchaře z ČestruRozjeli jsme se na výlov do Vodňan, za rybníkáři z Fakulty rybářství a ochrany vod při Jihočeské univerzitě. Jakým …Milujeme dobré masoHovězíČestr aneb český strakatý skot Co byste o něm měli vědět?Strakatá srst, rohy a výrazně mramorované maso. To je čestr neboli český strakatý skot.Nadrobno z UMuInovace a výzkumJak hledáme dodavatele pro restauraci ČestrKrátká sezona, tradice a podpora malých pěstitelů. Na čem dalším stojí menu Čestru?Milujeme dobré masoHovězíVaření s masemTajemství suchého zrání: k čemu je dobré a jak to funguje?Proč chutná vyzrálý steak lépe?caretcaret
Nadrobno z UMuInovace a výzkumKapr z Vodňan. Úlovek, který zajímá vědce i kuchaře z ČestruRozjeli jsme se na výlov do Vodňan, za rybníkáři z Fakulty rybářství a ochrany vod při Jihočeské univerzitě. Jakým …
Milujeme dobré masoHovězíČestr aneb český strakatý skot Co byste o něm měli vědět?Strakatá srst, rohy a výrazně mramorované maso. To je čestr neboli český strakatý skot.
Nadrobno z UMuInovace a výzkumJak hledáme dodavatele pro restauraci ČestrKrátká sezona, tradice a podpora malých pěstitelů. Na čem dalším stojí menu Čestru?
Milujeme dobré masoHovězíVaření s masemTajemství suchého zrání: k čemu je dobré a jak to funguje?Proč chutná vyzrálý steak lépe?
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemČervená řepa, křen a kvas. Připravte si hovězí tatarák z ČestruŠťáva z pečené řepy, uzený olej z Petrávče, strouhaný křen… Čím je inspirován tatarák z Čestru a jaké ingredience …ReceptyKe steakům i hranolkám: Připravte si perigordskou omáčku z ČestruOblíbený doplněk hovězích i vepřových steaků.ReceptyHranolky z Čestru aneb Připravte si doma hranolky par excellance Delikátní záležitost! ReceptySladké pečeníSladká nostalgie: trhanec s domácím pribinákem z ČestruPozdrav od kuchařů z Čestru.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDvoudenní vývar z ČestruJak udělat silný vývar ještě silnější? Dejte mu dva dny!Milujeme dobré masoRecepty s masemWagyuWagyu à la shabu shabu z ČestruTenké plátky roštěné z wagyu podávané s horkým dvojitým vývarem s shitake a omáčkou se žloutkem a vývarem ze sušeného …Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMarinované hovězí z Čestru: Zabodujete s ním na večírku i při slavnostní večeřiPředkrm jako stvořený na silvestrovskou párty!ReceptySlané pečeníJak se v Čestru peče brioška? A proč se rozhodli zadělávat těsto z celozrnné mouky mleté na kameni? ReceptyDukátové buchtičky s rumovou pěnouJak si doma udělat tento skvělý český dezert? ReceptyJemná kulajda z restaurace ČestrJak ji vaří v restauraci Čestr?ReceptyZeleninová polévka s medvědím česnekemRecept na polévku s medvědím česnekem. A kde ho sbírat?ReceptySladké pečeníKoblihy se žloutkovým krémem a ovocem z restaurace ČestrMasopustní specialita, která nadchne milovníky sladkého.caretcaret
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemČervená řepa, křen a kvas. Připravte si hovězí tatarák z ČestruŠťáva z pečené řepy, uzený olej z Petrávče, strouhaný křen… Čím je inspirován tatarák z Čestru a jaké ingredience …
ReceptyKe steakům i hranolkám: Připravte si perigordskou omáčku z ČestruOblíbený doplněk hovězích i vepřových steaků.
ReceptySladké pečeníSladká nostalgie: trhanec s domácím pribinákem z ČestruPozdrav od kuchařů z Čestru.
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemDvoudenní vývar z ČestruJak udělat silný vývar ještě silnější? Dejte mu dva dny!
Milujeme dobré masoRecepty s masemWagyuWagyu à la shabu shabu z ČestruTenké plátky roštěné z wagyu podávané s horkým dvojitým vývarem s shitake a omáčkou se žloutkem a vývarem ze sušeného …
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMarinované hovězí z Čestru: Zabodujete s ním na večírku i při slavnostní večeřiPředkrm jako stvořený na silvestrovskou párty!
ReceptySlané pečeníJak se v Čestru peče brioška? A proč se rozhodli zadělávat těsto z celozrnné mouky mleté na kameni?
ReceptySladké pečeníKoblihy se žloutkovým krémem a ovocem z restaurace ČestrMasopustní specialita, která nadchne milovníky sladkého.
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: oponkaSteak v pohybu!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: pupek – zrcátkoSteak, ve kterém se zhlédnete!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: pupek – bryndáčekOponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: veverkaSteak, se kterým si šplhnete!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: květová špička, jemné maso, které má grádyVýrazné tukové krytí je alfou a omegou chuti!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: nízká roštěnáLibovější ségra vysokého roštěnce!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: vysoký roštěnec neboli rib-eyeRoštěná, roštěnka, rib-eye… Vše o jednom z neproslulejších kusů na steak!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: T-bone, dvojnásobný chuťový zážitekMáte chuť na jemné i výrazně mramorované maso? Na T-bonu najdete obojí!Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: svíčková – ta pravá je jen jednaBiftek rovná se svíčková!caretcaret
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: pupek – zrcátkoSteak, ve kterém se zhlédnete!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: pupek – bryndáčekOponka, veverka a bryndáček – trojice pro milovníky výrazné chuti masa!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: květová špička, jemné maso, které má grádyVýrazné tukové krytí je alfou a omegou chuti!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: nízká roštěnáLibovější ségra vysokého roštěnce!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: vysoký roštěnec neboli rib-eyeRoštěná, roštěnka, rib-eye… Vše o jednom z neproslulejších kusů na steak!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: T-bone, dvojnásobný chuťový zážitekMáte chuť na jemné i výrazně mramorované maso? Na T-bonu najdete obojí!
Milujeme dobré masoHovězíPoznáváme partie hovězího masa: svíčková – ta pravá je jen jednaBiftek rovná se svíčková!
Pro inspiraciTeorie, tipy a trikyRodinný oběd na stole: servírování krok za krokemKdo nabírá polévku jako první? A jak poskládat příbory? Sepsali jsme pro vás jednoduché tipy, jak si v klidu užít rodinné stolování. NNVzděláváme seV Česku vzniká obor agrogastronomie. Čemu se věnuje?Čím konkrétně se zabývá obor agrogastronomie a koho oslovuje? Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru vypráví, jak to celé bylo. Práce v gastruPauza pro kuchyň i servis: Nutnost nebo benefit pro zaměstnance?Odpolední pauza pro kuchyň a servis jako nový HR benefit v gastronomii. Jak funguje v restauraci U Kalendů? MMTeorie, tipy a trikyUzeninyJak ohřát párky, aby neprasklyV hrnci, na páře nebo v mikrovlnce. Párky můžete ohřát různými způsoby, důležité je, aby nepraskly a byly hezky teplé. Poradíme vám, jak na to! Osobnosti gastronomieŠéfpizzař Pizzy Nuovy: Při práci s pizzou je důležitá konzistentní kvalita a vnímavostJak se Láďa Švec vypracoval na šéfpizzaře Pizzy Nuovy, která se umístila mezi 30 nejlepšími pizzeriemi Evropy? Pro inspiraciTakhle chutná film aneb Co si dát k festivalovým filmům ve VarechNa jaké filmy zamířit do Varů a jaké jídlo si k nim dát? NNStředoevropská kuchyněReportáž z rakouského sympozia Rolling Pin.ConventionV Rakousku proběhlo druhé největší gastro sympozium na evropské scéně. Přivezli jsme odtamtud pár myšlenek pro českou gastronomii.
Pro inspiraciTeorie, tipy a trikyRodinný oběd na stole: servírování krok za krokemKdo nabírá polévku jako první? A jak poskládat příbory? Sepsali jsme pro vás jednoduché tipy, jak si v klidu užít rodinné stolování.
NNVzděláváme seV Česku vzniká obor agrogastronomie. Čemu se věnuje?Čím konkrétně se zabývá obor agrogastronomie a koho oslovuje?
Práce v gastruŽeny v profesionální kuchyni? V Kyjevě běžná věc, říká zástupkyně šéfkuchaře Marie BVyhrála MasterChefa, utekla před válkou do Prahy a začala vařit v michelinské restauraci. Yanka Baloh v rozhovoru vypráví, jak to celé bylo.
Práce v gastruPauza pro kuchyň i servis: Nutnost nebo benefit pro zaměstnance?Odpolední pauza pro kuchyň a servis jako nový HR benefit v gastronomii. Jak funguje v restauraci U Kalendů?
MMTeorie, tipy a trikyUzeninyJak ohřát párky, aby neprasklyV hrnci, na páře nebo v mikrovlnce. Párky můžete ohřát různými způsoby, důležité je, aby nepraskly a byly hezky teplé. Poradíme vám, jak na to!
Osobnosti gastronomieŠéfpizzař Pizzy Nuovy: Při práci s pizzou je důležitá konzistentní kvalita a vnímavostJak se Láďa Švec vypracoval na šéfpizzaře Pizzy Nuovy, která se umístila mezi 30 nejlepšími pizzeriemi Evropy?
Pro inspiraciTakhle chutná film aneb Co si dát k festivalovým filmům ve VarechNa jaké filmy zamířit do Varů a jaké jídlo si k nim dát?
NNStředoevropská kuchyněReportáž z rakouského sympozia Rolling Pin.ConventionV Rakousku proběhlo druhé největší gastro sympozium na evropské scéně. Přivezli jsme odtamtud pár myšlenek pro českou gastronomii.