Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Na Letné otevřela nová Eska. Nabízí pečivo s sebou a produkty na domácí vaření
Osobnosti gastronomieMoukaPekař musí umět čekat, říká šéfpekař Jarda Kozdělka z EskyJak se zástupce šéfkuchaře stane pekařem? Rozhovor s Jardou Kozdělkou z EskyPráce v gastru„Obsluha neroznáší talíře, ale vytváří hodnoty.“Rozhovor s manažerkou Esky Monikou Hrabovskou o nováčcích na place a zneuznané profesi číšníků a servírek, ale také o …Nadrobno z UMuMise obilíMoukaJak se hledá mouka pro pekaře z EskyPříběh o tom, jak pekaři z Esky nevzdali boj za tu správnou mouku.KávaKávový průvodce po Ambiente: Kde hledat v šálku chuť marcipánu a kam na silný tmavý filtr?Práce v gastruOsobnosti gastronomieKatka Hollmannová z Esky: Improvizace je základ úspěchuJak se z brigádnice ve stánku stala generální manažerka pekárny na Letné?Kam v PrazeNaslano i nasladko. Objednejte si snídani do práce, která vám i kolegům zlepší ránoSnídaně do kanceláře na pár kliknutíOsobnosti gastronomieVčelařka Kateřina Šulková: Včely bez nás přežijí, my bez nich neSvět včel je zázračný. Zavedla nás do něj včelařka Kateřina Šulková z Poděbrad. caretcaret
Osobnosti gastronomieMoukaPekař musí umět čekat, říká šéfpekař Jarda Kozdělka z EskyJak se zástupce šéfkuchaře stane pekařem? Rozhovor s Jardou Kozdělkou z Esky
Práce v gastru„Obsluha neroznáší talíře, ale vytváří hodnoty.“Rozhovor s manažerkou Esky Monikou Hrabovskou o nováčcích na place a zneuznané profesi číšníků a servírek, ale také o …
Nadrobno z UMuMise obilíMoukaJak se hledá mouka pro pekaře z EskyPříběh o tom, jak pekaři z Esky nevzdali boj za tu správnou mouku.
Práce v gastruOsobnosti gastronomieKatka Hollmannová z Esky: Improvizace je základ úspěchuJak se z brigádnice ve stánku stala generální manažerka pekárny na Letné?
Kam v PrazeNaslano i nasladko. Objednejte si snídani do práce, která vám i kolegům zlepší ránoSnídaně do kanceláře na pár kliknutí
Osobnosti gastronomieVčelařka Kateřina Šulková: Včely bez nás přežijí, my bez nich neSvět včel je zázračný. Zavedla nás do něj včelařka Kateřina Šulková z Poděbrad.
Nadrobno z UMuChlebaMise obilíMoukaChleba se peče z chlebové mouky!Co dělá mouku chlebovou a jak s ní pracovat?ReceptyChlebaUpečte si chleba jako z Esky!Posíláme vám recept přímo od našich pekařů.SurovinyMouka5 způsobů, jak se postarat o kvásekPečete s kváskem? Naučte se 5 základních tipů, jak se o něj starat, krmit ho a udržet ho v kondici pro dokonalý domácí …ChlebaJak jsme to upekli? S Tomášem a Alešem Karpíškovými o cestě k dnešnímu chlebu Příběh chleba z Ambiente v podání Tomáše Karpíška a jeho bratra Aleše, někdejšího šéfpekaře EskyChleba10 nápadů, jak zpracovat starý chlebaCo se starým chlebem? Inspirujte se jednoduchými a chutnými způsoby, jak ho využít v kuchyni místo vyhazování.ChlebaJednoduché tipy, jak správně skladovat chlebaZážitek z čerstvě upečeného chleba si můžete prodloužit! Jak na to? Nadrobno z UMuChlebaMise obilí12 zásadních milníků chleba v AmbienteJak probíhaly pokusy o českou šumavu po italsku a kolik let trvalo, než se Eska dopracovala k ideálnímu těstu? ChlebaChlebový kvas: Kvasí, perlí a má ty nejlepší chuťové předpokladyCo víte o chlebovém kvasu?ChlebaChleba doma. V čem ho nejlíp upečete?Na ohni, v remosce, na tálu… Víte, kam s pecnem? Chleba9 + 1 tip, jak využít starý chlebaHonza Všetečka nabízí osvědčené, ale i překvapivé tipy, jak si na něm ještě plnohodnotně pochutnat. ChlebaVzhůru do Esky! Takhle se peče jejich ikonický chlébExkurze v Esce. Takhle se peče chleba ve známé pražské pekárně. caretcaret
Nadrobno z UMuChlebaMise obilíMoukaChleba se peče z chlebové mouky!Co dělá mouku chlebovou a jak s ní pracovat?
SurovinyMouka5 způsobů, jak se postarat o kvásekPečete s kváskem? Naučte se 5 základních tipů, jak se o něj starat, krmit ho a udržet ho v kondici pro dokonalý domácí …
ChlebaJak jsme to upekli? S Tomášem a Alešem Karpíškovými o cestě k dnešnímu chlebu Příběh chleba z Ambiente v podání Tomáše Karpíška a jeho bratra Aleše, někdejšího šéfpekaře Esky
Chleba10 nápadů, jak zpracovat starý chlebaCo se starým chlebem? Inspirujte se jednoduchými a chutnými způsoby, jak ho využít v kuchyni místo vyhazování.
ChlebaJednoduché tipy, jak správně skladovat chlebaZážitek z čerstvě upečeného chleba si můžete prodloužit! Jak na to?
Nadrobno z UMuChlebaMise obilí12 zásadních milníků chleba v AmbienteJak probíhaly pokusy o českou šumavu po italsku a kolik let trvalo, než se Eska dopracovala k ideálnímu těstu?
Chleba9 + 1 tip, jak využít starý chlebaHonza Všetečka nabízí osvědčené, ale i překvapivé tipy, jak si na něm ještě plnohodnotně pochutnat.
ChlebaVzhůru do Esky! Takhle se peče jejich ikonický chlébExkurze v Esce. Takhle se peče chleba ve známé pražské pekárně.
ReceptyRecept na legendární brambory v popelu z EskyOchutnali jste je v Esce? Víme, jak je šéfkuchař Martin Štangl připravuje! ReceptySmaženka, sendvič a french toast z Esky aneb Jak si užít loupákZapékaný, smažený, nasladko i naslano. V jakých receptech potěší loupák? ReceptySladké pečeníUpečte si doma vyhlášené kremrole z Esky s bílkovým krémemTradiční česká pochoutka podle receptury z karlínské pekárny.ReceptyChlebaSmaženka z Esky. Obložte ji zeleninou a Pražskou šunkouOblíbené českou retro jídlo v moderním pojetí. Jak si připravit chleba ve vajíčku doma?ReceptyPřipravte si houbové noky z EskyKaždý den je ten správný čas na křehké bramborové noky s krémovou omáčkou! Jak se vaří v karlínské Esce? ReceptyKrémový termix z Esky Recept, díky kterému může být kuchařem i předškolák.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMajonéza z černého česneku a hovězí garum. Jak na bylinkový tatarák z Esky?Libové hovězí, našlehaná majonéza z černého česneku a spousta jarních bylinek! Co se píše v receptu na jednoduše …ReceptySladké pečeníUpečte si jedinečné kvasové koláče z EskyJedno těsto, dva druhy koláčů. Jak se pečou v karlínské Esce? ReceptyKrkonošské kyselo z EskyJak vaří tradiční krkonošské kyselo šéfkuchař Esky Martin Štangl? Jídlo chudých povýšil na delikatesní záležitost! Recepty Čtyři recepty na vajíčkovou pomazánkuRecepty na vajíčkovou pomazánku podle Esky, Myšáka a Café Savoy.ReceptySladké pečeníUpečte si kynuté koláče z Esky Kdo by nemiloval poctivé kynuté koláčky jako od babičky?ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – fermentovaná pšenice s houbami a jehličím! ReceptyDochucováníLibečková sůl z Esky: recept a bylinkové tipy pro kulinářeOsolte si chleba libečkovou solí – jako se to před lety začalo tradovat v karlínské Esce. ReceptySladké pečeníRecept na vánočku podle pekařů z karlínské EskyVyzkoušejte recept na zapletenou vánoční tradici. Takhle ji pletou profíci. ReceptySladké pečeníBuchty s chlebovým kváskem z pekárny EskaRecept na vypečenou radost z karlínské Esky. S chlebovým kvasem a vaší oblíbenou náplní.ReceptyMedová žemlovka s rumovou pěnouUž jste si ji v Esce dali? Teď si tuhle hřejivou záležitost můžete připravit i doma. ReceptySlané pečeníDomácí rohlíky a housky podle pekařů z AmbienteRecept na domácí rohlíky a housky od pekařů z Ambiente – zvládne je každý krok za krokem.ReceptySladké pečeníVelikonoční mazanec z EskyRecept na tradiční český mazanec z Esky, po kterém se jen zapráší. ReceptySlané pečeníSlaninoví šneci z houskového těsta Výtečná slaná svačina, která je hotová za pár minut. Recept na oblíbenou chuťovku máme z pražské pekárny Eska.ReceptySladké pečeníKřupavé loupáky z EskyPřipravte si domácí loupáky podle receptu z Esky – a ideální k snídani či svačině.caretcaret
ReceptyRecept na legendární brambory v popelu z EskyOchutnali jste je v Esce? Víme, jak je šéfkuchař Martin Štangl připravuje!
ReceptySmaženka, sendvič a french toast z Esky aneb Jak si užít loupákZapékaný, smažený, nasladko i naslano. V jakých receptech potěší loupák?
ReceptySladké pečeníUpečte si doma vyhlášené kremrole z Esky s bílkovým krémemTradiční česká pochoutka podle receptury z karlínské pekárny.
ReceptyChlebaSmaženka z Esky. Obložte ji zeleninou a Pražskou šunkouOblíbené českou retro jídlo v moderním pojetí. Jak si připravit chleba ve vajíčku doma?
ReceptyPřipravte si houbové noky z EskyKaždý den je ten správný čas na křehké bramborové noky s krémovou omáčkou! Jak se vaří v karlínské Esce?
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMajonéza z černého česneku a hovězí garum. Jak na bylinkový tatarák z Esky?Libové hovězí, našlehaná majonéza z černého česneku a spousta jarních bylinek! Co se píše v receptu na jednoduše …
ReceptySladké pečeníUpečte si jedinečné kvasové koláče z EskyJedno těsto, dva druhy koláčů. Jak se pečou v karlínské Esce?
ReceptyKrkonošské kyselo z EskyJak vaří tradiční krkonošské kyselo šéfkuchař Esky Martin Štangl? Jídlo chudých povýšil na delikatesní záležitost!
Recepty Čtyři recepty na vajíčkovou pomazánkuRecepty na vajíčkovou pomazánku podle Esky, Myšáka a Café Savoy.
ReceptySladké pečeníUpečte si kynuté koláče z Esky Kdo by nemiloval poctivé kynuté koláčky jako od babičky?
ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – fermentovaná pšenice s houbami a jehličím!
ReceptyDochucováníLibečková sůl z Esky: recept a bylinkové tipy pro kulinářeOsolte si chleba libečkovou solí – jako se to před lety začalo tradovat v karlínské Esce.
ReceptySladké pečeníRecept na vánočku podle pekařů z karlínské EskyVyzkoušejte recept na zapletenou vánoční tradici. Takhle ji pletou profíci.
ReceptySladké pečeníBuchty s chlebovým kváskem z pekárny EskaRecept na vypečenou radost z karlínské Esky. S chlebovým kvasem a vaší oblíbenou náplní.
ReceptyMedová žemlovka s rumovou pěnouUž jste si ji v Esce dali? Teď si tuhle hřejivou záležitost můžete připravit i doma.
ReceptySlané pečeníDomácí rohlíky a housky podle pekařů z AmbienteRecept na domácí rohlíky a housky od pekařů z Ambiente – zvládne je každý krok za krokem.
ReceptySladké pečeníVelikonoční mazanec z EskyRecept na tradiční český mazanec z Esky, po kterém se jen zapráší.
ReceptySlané pečeníSlaninoví šneci z houskového těsta Výtečná slaná svačina, která je hotová za pár minut. Recept na oblíbenou chuťovku máme z pražské pekárny Eska.
ReceptySladké pečeníKřupavé loupáky z EskyPřipravte si domácí loupáky podle receptu z Esky – a ideální k snídani či svačině.
PPPivní průvodce10 pivních stylů, které hýbou světem i českými výčepyPivo už dávno není pouze hořká dvanáctka. Tohle jsou aktuální pivní trendy. Co se děje v gastruSlovinská šéfkuchařka Ana Roš podpořila sebevědomí české gastronomieAna Roš a Oldřich Sahajdák spojili síly při unikátní večeři na podporu spolku Nová česká. MMZvěřinaPodzim na talíři: Naučte se pracovat se zvěřinou jako profesionálovébjevte kouzlo zvěřiny. Naučte se ji připravovat jako profesionálové – od guláše přes svíčkovou až po grilování. Tipy na recepty i kombinace chutí. ReceptySladké pečeníGranola 4x jinak. Upečte si doma snídani na celý týdenRecepty a praktické tipy na přípravu domácí granoly. Gastro výletyV Paříži s šéfkuchařem: bary, bistra a obchody, které stojí za návštěvuHledáte kulinářské poklady Francie? Šéfkuchař Ambiente Daniel Juráš vám poradí, kam v Paříži zajít za jídlem, pitím i inspirací. PPPivní průvodceCo se děje v gastruDegustační rada rozhodla. Na čepu Pultu se objeví čtyři nové ležákyKteré ležáky ochutnáte v pivním baru Pult? Rozhodovala o nich degustační rada. NNCo se děje v gastruVzděláváme seŠéfkuchař Sebastian Frank přijede do Prahy povídat o zelenině a tradicíchMichelinský šéfkuchař Sebastian Frank na besedě představí svůj přístup, v němž zelenina hraje hlavní roli ve fine diningu. Co se děje v gastruAmbiente novinky: Co jsme servírovali v září?Září v Ambiente: rekonstrukce Brasileira Slovanský dům, narozeniny Burger Service i představení knihy La Degustation.
PPPivní průvodce10 pivních stylů, které hýbou světem i českými výčepyPivo už dávno není pouze hořká dvanáctka. Tohle jsou aktuální pivní trendy.
Co se děje v gastruSlovinská šéfkuchařka Ana Roš podpořila sebevědomí české gastronomieAna Roš a Oldřich Sahajdák spojili síly při unikátní večeři na podporu spolku Nová česká.
MMZvěřinaPodzim na talíři: Naučte se pracovat se zvěřinou jako profesionálovébjevte kouzlo zvěřiny. Naučte se ji připravovat jako profesionálové – od guláše přes svíčkovou až po grilování. Tipy na recepty i kombinace chutí.
ReceptySladké pečeníGranola 4x jinak. Upečte si doma snídani na celý týdenRecepty a praktické tipy na přípravu domácí granoly.
Gastro výletyV Paříži s šéfkuchařem: bary, bistra a obchody, které stojí za návštěvuHledáte kulinářské poklady Francie? Šéfkuchař Ambiente Daniel Juráš vám poradí, kam v Paříži zajít za jídlem, pitím i inspirací.
PPPivní průvodceCo se děje v gastruDegustační rada rozhodla. Na čepu Pultu se objeví čtyři nové ležákyKteré ležáky ochutnáte v pivním baru Pult? Rozhodovala o nich degustační rada.
NNCo se děje v gastruVzděláváme seŠéfkuchař Sebastian Frank přijede do Prahy povídat o zelenině a tradicíchMichelinský šéfkuchař Sebastian Frank na besedě představí svůj přístup, v němž zelenina hraje hlavní roli ve fine diningu.
Co se děje v gastruAmbiente novinky: Co jsme servírovali v září?Září v Ambiente: rekonstrukce Brasileira Slovanský dům, narozeniny Burger Service i představení knihy La Degustation.