Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Na Letné otevřela nová Eska. Nabízí pečivo s sebou a produkty na domácí vaření
Osobnosti gastronomieMoukaPekař musí umět čekat, říká šéfpekař Jarda Kozdělka z EskyJak se zástupce šéfkuchaře stane pekařem? Rozhovor s Jardou Kozdělkou z EskyPráce v gastru„Obsluha neroznáší talíře, ale vytváří hodnoty.“Rozhovor s manažerkou Esky Monikou Hrabovskou o nováčcích na place a zneuznané profesi číšníků a servírek, ale také o …Nadrobno z UMuMise obilíMoukaJak se hledá mouka pro pekaře z EskyPříběh o tom, jak pekaři z Esky nevzdali boj za tu správnou mouku.KávaKávový průvodce po Ambiente: Kde hledat v šálku chuť marcipánu a kam na silný tmavý filtr?Práce v gastruOsobnosti gastronomieKatka Hollmannová z Esky: Improvizace je základ úspěchuJak se z brigádnice ve stánku stala generální manažerka pekárny na Letné?Kam v PrazeNaslano i nasladko. Objednejte si snídani do práce, která vám i kolegům zlepší ránoSnídaně do kanceláře na pár kliknutíOsobnosti gastronomieVčelařka Kateřina Šulková: Včely bez nás přežijí, my bez nich neSvět včel je zázračný. Zavedla nás do něj včelařka Kateřina Šulková z Poděbrad. caretcaret
Osobnosti gastronomieMoukaPekař musí umět čekat, říká šéfpekař Jarda Kozdělka z EskyJak se zástupce šéfkuchaře stane pekařem? Rozhovor s Jardou Kozdělkou z Esky
Práce v gastru„Obsluha neroznáší talíře, ale vytváří hodnoty.“Rozhovor s manažerkou Esky Monikou Hrabovskou o nováčcích na place a zneuznané profesi číšníků a servírek, ale také o …
Nadrobno z UMuMise obilíMoukaJak se hledá mouka pro pekaře z EskyPříběh o tom, jak pekaři z Esky nevzdali boj za tu správnou mouku.
Práce v gastruOsobnosti gastronomieKatka Hollmannová z Esky: Improvizace je základ úspěchuJak se z brigádnice ve stánku stala generální manažerka pekárny na Letné?
Kam v PrazeNaslano i nasladko. Objednejte si snídani do práce, která vám i kolegům zlepší ránoSnídaně do kanceláře na pár kliknutí
Osobnosti gastronomieVčelařka Kateřina Šulková: Včely bez nás přežijí, my bez nich neSvět včel je zázračný. Zavedla nás do něj včelařka Kateřina Šulková z Poděbrad.
Nadrobno z UMuChlebaMise obilíMoukaChleba se peče z chlebové mouky!O čem si to povídají pekaři, když se řeší chlebovka? ReceptyChlebaUpečte si chleba jako z Esky!Posíláme vám recept přímo od našich pekařů.SurovinyMouka5 způsobů, jak se postarat o kvásekPečete s kváskem? Naučte se 5 základních tipů, jak se o něj starat, krmit ho a udržet ho v kondici pro dokonalý domácí …ChlebaJak jsme to upekli? S Tomášem a Alešem Karpíškovými o cestě k dnešnímu chlebu Příběh chleba z Ambiente v podání Tomáše Karpíška a jeho bratra Aleše, někdejšího šéfpekaře EskyChleba10 nápadů, jak zpracovat starý chlebaCo se starým chlebem? Inspirujte se osmi jednoduchými a chutnými způsoby, jak ho využít v kuchyni místo vyhazování.ChlebaJednoduché tipy, jak správně skladovat chlebaZážitek z čerstvě upečeného chleba si můžete prodloužit! Jak na to? Nadrobno z UMuChlebaMise obilí12 zásadních milníků chleba v AmbienteChleba symbolizuje řemeslo v Ambiente! Jak probíhaly pokusy o českou šumavu po italsku a kolik let trvalo, než se Eska …ChlebaChlebový kvas: Kvasí, perlí a má ty nejlepší chuťové předpokladyCo víte o chlebovém kvasu?ChlebaChleba doma. V čem ho nejlíp upečete?Na ohni, v remosce, na tálu… Víte, kam s pecnem? Chleba9 + 1 tip, jak využít starý chlebaHonza Všetečka nabízí osvědčené, ale i překvapivé tipy, jak si na něm ještě plnohodnotně pochutnat. ChlebaVzhůru do Esky! Takhle se peče jejich ikonický chlébExkurze v pekárně Esky. caretcaret
Nadrobno z UMuChlebaMise obilíMoukaChleba se peče z chlebové mouky!O čem si to povídají pekaři, když se řeší chlebovka?
SurovinyMouka5 způsobů, jak se postarat o kvásekPečete s kváskem? Naučte se 5 základních tipů, jak se o něj starat, krmit ho a udržet ho v kondici pro dokonalý domácí …
ChlebaJak jsme to upekli? S Tomášem a Alešem Karpíškovými o cestě k dnešnímu chlebu Příběh chleba z Ambiente v podání Tomáše Karpíška a jeho bratra Aleše, někdejšího šéfpekaře Esky
Chleba10 nápadů, jak zpracovat starý chlebaCo se starým chlebem? Inspirujte se osmi jednoduchými a chutnými způsoby, jak ho využít v kuchyni místo vyhazování.
ChlebaJednoduché tipy, jak správně skladovat chlebaZážitek z čerstvě upečeného chleba si můžete prodloužit! Jak na to?
Nadrobno z UMuChlebaMise obilí12 zásadních milníků chleba v AmbienteChleba symbolizuje řemeslo v Ambiente! Jak probíhaly pokusy o českou šumavu po italsku a kolik let trvalo, než se Eska …
Chleba9 + 1 tip, jak využít starý chlebaHonza Všetečka nabízí osvědčené, ale i překvapivé tipy, jak si na něm ještě plnohodnotně pochutnat.
ReceptyRecept na legendární brambory v popelu z EskyOchutnali jste je v Esce? Víme, jak je šéfkuchař Martin Štangl připravuje! ReceptySmaženka, sendvič a french toast z Esky aneb Jak si užít loupákZapékaný, smažený, nasladko i naslano. V jakých receptech potěší loupák? ReceptySladké pečeníUpečte si doma vyhlášené kremrole z Esky s bílkovým krémemTradiční česká pochoutka podle receptury z karlínské pekárny.ReceptyChlebaSmaženka z EskyKdyž se řekne snídaně v Esce, leckdo dostane chuť na smaženku. Jak si oblíbenou českou retro pochoutku v moderním …ReceptyPřipravte si houbové noky z EskyKaždý den je ten správný čas na křehké bramborové noky s krémovou omáčkou! Jak se vaří v karlínské Esce? ReceptyKrémový termix z Esky Recept, díky kterému může být kuchařem i předškolák.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMajonéza z černého česneku a hovězí garum. Jak na bylinkový tatarák z Esky?Libové hovězí, našlehaná majonéza z černého česneku a spousta jarních bylinek! Co se píše v receptu na jednoduše …ReceptySladké pečeníUpečte si jedinečné kvasové koláče z EskyJedno těsto, dva druhy koláčů. Jak se pečou v karlínské Esce? ReceptyKrkonošské kyselo z EskyJak vaří tradiční krkonošské kyselo šéfkuchař Esky Martin Štangl? Jídlo chudých povýšil na delikatesní záležitost! Recepty Čtyři recepty na vajíčkovou pomazánkuRecepty na vajíčkovou pomazánku podle Esky, Myšáka a Café Savoy.ReceptySladké pečeníUpečte si kynuté koláče z Esky Kdo by nemiloval poctivé kynuté koláčky jako od babičky?ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – s houbami a jehličím! ReceptyDochucováníLibečková sůl z Esky: recept a bylinkové tipy pro kulinářeOsolte si chleba libečkovou solí – jako se to před lety začalo tradovat v karlínské Esce. ReceptySladké pečeníRecept na vánočku podle pekařů z karlínské EskyVyzkoušejte tento recept na zapletenou vánoční tradici.ReceptySladké pečeníBuchty s chlebovým kváskemDalší recept na vypečenou radost z karlínské Esky.ReceptyMedová žemlovka s rumovou pěnouUž jste si ji v Esce dali? Teď si tuhle hřejivou záležitost můžete připravit i doma. ReceptySlané pečeníDomácí rohlíky a housky podle pekařů z AmbienteTenhle recept na domácí pečivo zvládnou i začátečníci.ReceptySladké pečeníVelikonoční mazanec z EskyRecept na tradiční český mazanec z Esky, po kterém se jen zapráší. ReceptySlané pečeníSlaninoví šneci z houskového těsta: Z kvalitních surovin a podle receptu z Esky Výtečná slaná svačina, která je hotová za pár minut. Recept na oblíbenou chuťovku máme z pražské pekárny Eska.ReceptySladké pečeníKřupavé loupáky z EskyPřipravte si doma křupavé loupáky podle receptu z Esky – nadýchané, jemně nasládlé a ideální k snídani či svačině.caretcaret
ReceptyRecept na legendární brambory v popelu z EskyOchutnali jste je v Esce? Víme, jak je šéfkuchař Martin Štangl připravuje!
ReceptySmaženka, sendvič a french toast z Esky aneb Jak si užít loupákZapékaný, smažený, nasladko i naslano. V jakých receptech potěší loupák?
ReceptySladké pečeníUpečte si doma vyhlášené kremrole z Esky s bílkovým krémemTradiční česká pochoutka podle receptury z karlínské pekárny.
ReceptyChlebaSmaženka z EskyKdyž se řekne snídaně v Esce, leckdo dostane chuť na smaženku. Jak si oblíbenou českou retro pochoutku v moderním …
ReceptyPřipravte si houbové noky z EskyKaždý den je ten správný čas na křehké bramborové noky s krémovou omáčkou! Jak se vaří v karlínské Esce?
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMajonéza z černého česneku a hovězí garum. Jak na bylinkový tatarák z Esky?Libové hovězí, našlehaná majonéza z černého česneku a spousta jarních bylinek! Co se píše v receptu na jednoduše …
ReceptySladké pečeníUpečte si jedinečné kvasové koláče z EskyJedno těsto, dva druhy koláčů. Jak se pečou v karlínské Esce?
ReceptyKrkonošské kyselo z EskyJak vaří tradiční krkonošské kyselo šéfkuchař Esky Martin Štangl? Jídlo chudých povýšil na delikatesní záležitost!
Recepty Čtyři recepty na vajíčkovou pomazánkuRecepty na vajíčkovou pomazánku podle Esky, Myšáka a Café Savoy.
ReceptySladké pečeníUpečte si kynuté koláče z Esky Kdo by nemiloval poctivé kynuté koláčky jako od babičky?
ReceptyRecept na kvašenou červenou pšenici s houbami podle EskyRecept na evergreen z Karlína – s houbami a jehličím!
ReceptyDochucováníLibečková sůl z Esky: recept a bylinkové tipy pro kulinářeOsolte si chleba libečkovou solí – jako se to před lety začalo tradovat v karlínské Esce.
ReceptySladké pečeníRecept na vánočku podle pekařů z karlínské EskyVyzkoušejte tento recept na zapletenou vánoční tradici.
ReceptyMedová žemlovka s rumovou pěnouUž jste si ji v Esce dali? Teď si tuhle hřejivou záležitost můžete připravit i doma.
ReceptySlané pečeníDomácí rohlíky a housky podle pekařů z AmbienteTenhle recept na domácí pečivo zvládnou i začátečníci.
ReceptySladké pečeníVelikonoční mazanec z EskyRecept na tradiční český mazanec z Esky, po kterém se jen zapráší.
ReceptySlané pečeníSlaninoví šneci z houskového těsta: Z kvalitních surovin a podle receptu z Esky Výtečná slaná svačina, která je hotová za pár minut. Recept na oblíbenou chuťovku máme z pražské pekárny Eska.
ReceptySladké pečeníKřupavé loupáky z EskyPřipravte si doma křupavé loupáky podle receptu z Esky – nadýchané, jemně nasládlé a ideální k snídani či svačině.
Co se děje v gastruUplynulo 30 let od otevření první restaurace AmbienteUž je to 30 let, co do první restaurace v Mánesově ulici Ambiente The Living Restaurant, zvané Máneska, vešel první host. VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia Olgoj Chorchoj. ReceptySladké pečeníKynutý ovocný koláč s drobenkouNadýchaný kynutý koláč plný ovoce, zasypaný křupavou drobenkou. Jak na něj poradí šéfkuchař František Skopec. MMReceptyGrilováníUltimátní průvodce grilováním: jednoduché menu, správné načasování a šťavnaté receptyJak sestavit menu na gril a kterým masem začít? A které maso chutná všem? NNReceptyStředoevropská kuchyněRajská omáčka podle kuchařky Marie B. SvobodovéTradiční recept na rajskou omáčku – ze staré kuchařky a v podání kreativního šéfkuchaře. PPZákulisíO čepování pivaAmbiente s UMPRUM a sklárnou Bomma připravují návrat českých půllitrů do restauracíČeské půllitry se vracejí na výčepy! Ambiente spojilo síly se sklárnou Bomma a UMPRUM a oživuje jejich výrobu. Co se děje v gastruZákulisíO uvolněnosti v gastronomii s ombudsmanem hostů AmbienteJak se změnila kultura servisu za posledních 30 let a kam směřuje dál? Teorie, tipy a trikySurovinyHouby od A do Z. Co všechno z hub v kuchyni uvařit?Přehled hub rostoucích na jaře, v létě, na podzim a v zimě. A tipy na houbové recepty.
Co se děje v gastruUplynulo 30 let od otevření první restaurace AmbienteUž je to 30 let, co do první restaurace v Mánesově ulici Ambiente The Living Restaurant, zvané Máneska, vešel první host.
VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia Olgoj Chorchoj.
ReceptySladké pečeníKynutý ovocný koláč s drobenkouNadýchaný kynutý koláč plný ovoce, zasypaný křupavou drobenkou. Jak na něj poradí šéfkuchař František Skopec.
MMReceptyGrilováníUltimátní průvodce grilováním: jednoduché menu, správné načasování a šťavnaté receptyJak sestavit menu na gril a kterým masem začít? A které maso chutná všem?
NNReceptyStředoevropská kuchyněRajská omáčka podle kuchařky Marie B. SvobodovéTradiční recept na rajskou omáčku – ze staré kuchařky a v podání kreativního šéfkuchaře.
PPZákulisíO čepování pivaAmbiente s UMPRUM a sklárnou Bomma připravují návrat českých půllitrů do restauracíČeské půllitry se vracejí na výčepy! Ambiente spojilo síly se sklárnou Bomma a UMPRUM a oživuje jejich výrobu.
Co se děje v gastruZákulisíO uvolněnosti v gastronomii s ombudsmanem hostů AmbienteJak se změnila kultura servisu za posledních 30 let a kam směřuje dál?
Teorie, tipy a trikySurovinyHouby od A do Z. Co všechno z hub v kuchyni uvařit?Přehled hub rostoucích na jaře, v létě, na podzim a v zimě. A tipy na houbové recepty.