Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Jak si užít dokonalou brazilskou jízdu? Následujte náš návod
Práce v gastruOsobnosti gastronomie20 let v Brasileiru: Jak Karel Brigant šéfuje kuchyni?Už dvě dekády šéfuje Karel Brigant kuchyni v Brasileiru Slovanský dům. A neměnil by!Co se děje v gastruBrasileiro Slovanský dům slaví 20 let: Jak šel čas s churrascerií v centru Prahy?Jak a proč se zrodila mladší sestra Brasileira U Zelené žáby?Co se děje v gastruBrasileiro U Zelené žáby: 10 zajímavostí, které jste (ne)tušiliGril vejpůl, Brazilci s omrzlinami a jen dva druhy masa v Brasileiru? Žába slaví 20 let a tady je desítka zajímavostí!Co se děje v gastruZákulisíJak vypadá Brasileiro U Zelené žáby po rekonstrukci?Zrenovované Brasileiro U Zelené žáby znovu otevřelo s brazilským kamenem, vůněmi a rozšířeným salátovým barem.Co se děje v gastruBrasileiro na inspirační cestě v Saõ PauluŠéfkuchař Martin Matys a část jeho týmu zase po čase vyrazili za inspirací do Saõ Paula. Osobnosti gastronomieRozhodnout se a neustoupit. Šéfkuchař Martin Matys nejen o začátcích Brasileira Šéfkuchař Martin Matys o výzvách a vytrvalosti při tvorbě a rozvoji konceptu restaurace Brasileiro U Zelené žáby.Hospodská historieNejhlučnější a nejnezbednější! Jaká je historie U Zelené žáby?U Zelené žáby se hodovalo už v 15. století! Co všechno pamatuje dům, kde se dnes odehrává brazilské churrasco? Co se děje v gastruPoznejte Brasileiro U Zelené žáby, brazilskou džungli v centru PrahyAtmosféra brazilské džungle, gril s otevřeným ohněm a také nový salátový bar.Práce v gastruKuchař z Brasileira U Zelené žáby o praxi v São PauluKuchař Dan Matys byl na stáži v São Paulu. Co ho v brazilských churrasceriích překvapilo a co si odvezl do Prahy.Osobnosti gastronomieŠéfkuchař Martin Matys: Jak se mu pracuje dvacet let v jedné kuchyni?Rozhovor s šéfkuchařem Brasileira o počátcích, vývoji a unikátní filozofii podniku, ve kterém je už přes 20 let.Pro inspiraciZákulisíRozpůlený gril a kniha odmítnutých rezervací. Takhle se zrodilo BrasileiroCo předcházelo otevření prvního Brasileira? Velká legrace. I když dnes se tomu aktéři asi smějou víc než tehdy. ZákulisíMasivní salátový bar jako "oltář". Rozhovor o rekonstrukci Brasileira s designérkou Designérka Denisa Strmisková vysvětluje, jak se v její režii proměnilo Brasileiro U Zelené žáby.Co se děje v gastruObchodní schůzka i oslava. Jak může vypadat oběd v Brasileiru?Brazilská restaurace s konceptem all you can eat patří mezi nejstarší v Ambiente. Už jste tu někdy poobědvali?Práce v gastruJeden den v roli pasadora: Jak se běhá po place Brasileira U Zelené žáby?Co všechno musí zvládnout pasador za den v práci? caretcaret
Práce v gastruOsobnosti gastronomie20 let v Brasileiru: Jak Karel Brigant šéfuje kuchyni?Už dvě dekády šéfuje Karel Brigant kuchyni v Brasileiru Slovanský dům. A neměnil by!
Co se děje v gastruBrasileiro Slovanský dům slaví 20 let: Jak šel čas s churrascerií v centru Prahy?Jak a proč se zrodila mladší sestra Brasileira U Zelené žáby?
Co se děje v gastruBrasileiro U Zelené žáby: 10 zajímavostí, které jste (ne)tušiliGril vejpůl, Brazilci s omrzlinami a jen dva druhy masa v Brasileiru? Žába slaví 20 let a tady je desítka zajímavostí!
Co se děje v gastruZákulisíJak vypadá Brasileiro U Zelené žáby po rekonstrukci?Zrenovované Brasileiro U Zelené žáby znovu otevřelo s brazilským kamenem, vůněmi a rozšířeným salátovým barem.
Co se děje v gastruBrasileiro na inspirační cestě v Saõ PauluŠéfkuchař Martin Matys a část jeho týmu zase po čase vyrazili za inspirací do Saõ Paula.
Osobnosti gastronomieRozhodnout se a neustoupit. Šéfkuchař Martin Matys nejen o začátcích Brasileira Šéfkuchař Martin Matys o výzvách a vytrvalosti při tvorbě a rozvoji konceptu restaurace Brasileiro U Zelené žáby.
Hospodská historieNejhlučnější a nejnezbednější! Jaká je historie U Zelené žáby?U Zelené žáby se hodovalo už v 15. století! Co všechno pamatuje dům, kde se dnes odehrává brazilské churrasco?
Co se děje v gastruPoznejte Brasileiro U Zelené žáby, brazilskou džungli v centru PrahyAtmosféra brazilské džungle, gril s otevřeným ohněm a také nový salátový bar.
Práce v gastruKuchař z Brasileira U Zelené žáby o praxi v São PauluKuchař Dan Matys byl na stáži v São Paulu. Co ho v brazilských churrasceriích překvapilo a co si odvezl do Prahy.
Osobnosti gastronomieŠéfkuchař Martin Matys: Jak se mu pracuje dvacet let v jedné kuchyni?Rozhovor s šéfkuchařem Brasileira o počátcích, vývoji a unikátní filozofii podniku, ve kterém je už přes 20 let.
Pro inspiraciZákulisíRozpůlený gril a kniha odmítnutých rezervací. Takhle se zrodilo BrasileiroCo předcházelo otevření prvního Brasileira? Velká legrace. I když dnes se tomu aktéři asi smějou víc než tehdy.
ZákulisíMasivní salátový bar jako "oltář". Rozhovor o rekonstrukci Brasileira s designérkou Designérka Denisa Strmisková vysvětluje, jak se v její režii proměnilo Brasileiro U Zelené žáby.
Co se děje v gastruObchodní schůzka i oslava. Jak může vypadat oběd v Brasileiru?Brazilská restaurace s konceptem all you can eat patří mezi nejstarší v Ambiente. Už jste tu někdy poobědvali?
Práce v gastruJeden den v roli pasadora: Jak se běhá po place Brasileira U Zelené žáby?Co všechno musí zvládnout pasador za den v práci?
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMasová legenda! Připravte si populární picanhu z BrasileiraIkonické maso brazilského churrasca u vás doma? Jde to!ReceptyAutentická Brazílie: Ochutnejte oblíbený předkrm pão de queijoSýrový chléb je nejoblíbenějším předkrmem z Brasileira. Pokud si ho chcete upéct doma, máme pro vás tipy, jak na to.ReceptyJednoduchý ananasový salát s jablky z BrasileiraPřipravte si snadný ananasový salát s jablky a zakysanou smetanou. Rychlá příloha k hovězímu masu nebo lehká svačina.Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemRecept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žábyJemnou chuť telecího masa zakápněte lanýžovým olejem, a začnou se dít divy!BarZaručené osvěžení: Namíchejte si domácí caipirinhuTaké se do Brasileira pokaždé těšíte na tenhle báječně osvěžující koktejl? Teď si ho můžete připravit i doma. Milujeme dobré masoRecepty s masemRyby a mořské plodyLosos a marakuja? Chutná dvojka! Naučte se jednoduchou omáčku z BrasileiraVyzkoušejte recept na čerstvého lososa politého zlatavou omáčkou z marakuji.ReceptyOvocný salát s citronovým sorbetem z Brasileira u Zelené žábySvěží dezert plný vitaminů! Takhle ho dělají v Brasileiru U Zelené žáby.BarKrálovna koktejlů? Margarita! Máme pro vás recept na tu z BrasileiraMargaritu jako z baru brazilské restaurace namícháte sobě i kamarádům raz dva!ReceptyRecept na brazilský dezert quindaoPředložte přátelům quindao, a zlatou medaili z disciplíny pečení máte jistou! Milujeme dobré masoSurovinyGrilováníKteré ovoce se hodí na gril a jak na to?Jak grilovat ovoce: tipy pro ananas, broskve i nektarinky, aby byly šťavnaté a karamelizované.NealkoBarRecept na oblíbenou ananasovou limonádu z Brasileira Slovanský dům Jak se během pár minut luxusně osvěžit, a ještě nadopovat vitaminy? Takhle to dělají v Brasileiru Slovanský dům. caretcaret
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemMasová legenda! Připravte si populární picanhu z BrasileiraIkonické maso brazilského churrasca u vás doma? Jde to!
ReceptyAutentická Brazílie: Ochutnejte oblíbený předkrm pão de queijoSýrový chléb je nejoblíbenějším předkrmem z Brasileira. Pokud si ho chcete upéct doma, máme pro vás tipy, jak na to.
ReceptyJednoduchý ananasový salát s jablky z BrasileiraPřipravte si snadný ananasový salát s jablky a zakysanou smetanou. Rychlá příloha k hovězímu masu nebo lehká svačina.
Milujeme dobré masoTelecíRecepty s masemRecept na telecí tatarák z Brasileira U Zelené žábyJemnou chuť telecího masa zakápněte lanýžovým olejem, a začnou se dít divy!
BarZaručené osvěžení: Namíchejte si domácí caipirinhuTaké se do Brasileira pokaždé těšíte na tenhle báječně osvěžující koktejl? Teď si ho můžete připravit i doma.
Milujeme dobré masoRecepty s masemRyby a mořské plodyLosos a marakuja? Chutná dvojka! Naučte se jednoduchou omáčku z BrasileiraVyzkoušejte recept na čerstvého lososa politého zlatavou omáčkou z marakuji.
ReceptyOvocný salát s citronovým sorbetem z Brasileira u Zelené žábySvěží dezert plný vitaminů! Takhle ho dělají v Brasileiru U Zelené žáby.
BarKrálovna koktejlů? Margarita! Máme pro vás recept na tu z BrasileiraMargaritu jako z baru brazilské restaurace namícháte sobě i kamarádům raz dva!
ReceptyRecept na brazilský dezert quindaoPředložte přátelům quindao, a zlatou medaili z disciplíny pečení máte jistou!
Milujeme dobré masoSurovinyGrilováníKteré ovoce se hodí na gril a jak na to?Jak grilovat ovoce: tipy pro ananas, broskve i nektarinky, aby byly šťavnaté a karamelizované.
NealkoBarRecept na oblíbenou ananasovou limonádu z Brasileira Slovanský dům Jak se během pár minut luxusně osvěžit, a ještě nadopovat vitaminy? Takhle to dělají v Brasileiru Slovanský dům.
MMHovězíZe života řezníkůAmaso nově kromě čestru zpracovává další plemena z českých chovů. Která to jsou?Dodavatelé masa do Ambiente nově pracují také s angusem, charolais a dalšími plemeny. Práce v gastruManažerka směny Míša z plzeňského Lokálu: Zásadní je osobní přístupRozhovor s manažerkou směny z plzeňského Lokálu Pod Divadlem. MMHovězíPoznáváme partie hovězího masa: karabáčekHovězí karabáček – méně známý kus masa mezi kližkou a šálem. Libový, šťavnatý a ideální na guláš i pečení. PPO čepování pivaStartuje osmý ročník soutěže výčepních Ambiente: Kdo letos zabojuje ve Zlaté pípě?V Ambiente startuje osmý ročník soutěže Zlatá pípa. Poznejte sedm výčepních, kteří se utkají nejen v pivním pětiboji. Co se děje v gastruNovinky ve skle: ovocné džemy, hovězí guláš i omáčka AmbienteS časem výletů a cestování Ambiente opět rozšiřuje svou nabídku jídel zavařených do sklenice. Práce v gastru7 tipů, jak organizovat efektivní preshift meetingEfektivní ranní meetingy jsou základem profesionální obsluhy. Důraz na dochvilnost, znalost menu i pozitivní nálada pomáhá budovat silný kolektiv a spokojené hosty. Co se děje v gastru30 let Ambiente: Co jsme zažili od roku 2020 do současnosti?Od Pultu a Kalendů přes UM až po dvě degustační restaurace a Burger Service. K tomu Ambiente rozjíždí maloobchod a nové technologie v provozu. MMReceptyRecepty s masemLahodná paštika z kuřecích jater z KuchyněPaštika z kuřecích jater: snadný recept z Kuchyně na jemnou domácí paštiku, ideální s pečivem i jako předkrm.
MMHovězíZe života řezníkůAmaso nově kromě čestru zpracovává další plemena z českých chovů. Která to jsou?Dodavatelé masa do Ambiente nově pracují také s angusem, charolais a dalšími plemeny.
Práce v gastruManažerka směny Míša z plzeňského Lokálu: Zásadní je osobní přístupRozhovor s manažerkou směny z plzeňského Lokálu Pod Divadlem.
MMHovězíPoznáváme partie hovězího masa: karabáčekHovězí karabáček – méně známý kus masa mezi kližkou a šálem. Libový, šťavnatý a ideální na guláš i pečení.
PPO čepování pivaStartuje osmý ročník soutěže výčepních Ambiente: Kdo letos zabojuje ve Zlaté pípě?V Ambiente startuje osmý ročník soutěže Zlatá pípa. Poznejte sedm výčepních, kteří se utkají nejen v pivním pětiboji.
Co se děje v gastruNovinky ve skle: ovocné džemy, hovězí guláš i omáčka AmbienteS časem výletů a cestování Ambiente opět rozšiřuje svou nabídku jídel zavařených do sklenice.
Práce v gastru7 tipů, jak organizovat efektivní preshift meetingEfektivní ranní meetingy jsou základem profesionální obsluhy. Důraz na dochvilnost, znalost menu i pozitivní nálada pomáhá budovat silný kolektiv a spokojené hosty.
Co se děje v gastru30 let Ambiente: Co jsme zažili od roku 2020 do současnosti?Od Pultu a Kalendů přes UM až po dvě degustační restaurace a Burger Service. K tomu Ambiente rozjíždí maloobchod a nové technologie v provozu.
MMReceptyRecepty s masemLahodná paštika z kuřecích jater z KuchyněPaštika z kuřecích jater: snadný recept z Kuchyně na jemnou domácí paštiku, ideální s pečivem i jako předkrm.