Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Pizza diavola podle restaurace Pizza Nuova
ReceptyPesto ze špenátu a piniových semínek z restaurace Pizza NuovaPřipravte si oblíbené zelené pesto – potřebujete na to jen pár základních surovin.ReceptyTěstoviny inspirované tvarem půlměsíce. Recept na mezzaluni z Pizzy NuovaČerstvá pasta, rajčata San Marzano, mozzarella fior di latte a bazalka – nic víc, nic míň.Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemItalská klasika jinak. Jak připravit carpaccio se žampiony z Pizzy Nuova?Tenoučké a báječně ochucené. Takhle si ho připravíte doma!ReceptySlané pečeníTak akorát vypečená. Takhle se peče pizza v NuověLehká, chuťově vyvážená a plná kvalitních surovin – přesně taková by měla být neapolská pizza. Jak na ni?ReceptyRecept na jednoduchou panna cottu s malinamiJe svěží, lehká a plná Itálie. S naší panna cottou podle receptu z Pizzy Nuova se dotknete nebe. ReceptyV hlavní roli špagety Ambiente! Recept na jednoduchou dobrotuPřipravte si špagety podle Ambiente! Jednoduchý, ale dokonale vyladěný recept, který si zamilujete.SurovinyServírujeme italskou burratu z ŘíčanReportáž z rodinné sýrárny v Říčanech, která zásobuje Pasta Frescu i Pizza Nuovu.caretcaret
ReceptyPesto ze špenátu a piniových semínek z restaurace Pizza NuovaPřipravte si oblíbené zelené pesto – potřebujete na to jen pár základních surovin.
ReceptyTěstoviny inspirované tvarem půlměsíce. Recept na mezzaluni z Pizzy NuovaČerstvá pasta, rajčata San Marzano, mozzarella fior di latte a bazalka – nic víc, nic míň.
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemItalská klasika jinak. Jak připravit carpaccio se žampiony z Pizzy Nuova?Tenoučké a báječně ochucené. Takhle si ho připravíte doma!
ReceptySlané pečeníTak akorát vypečená. Takhle se peče pizza v NuověLehká, chuťově vyvážená a plná kvalitních surovin – přesně taková by měla být neapolská pizza. Jak na ni?
ReceptyRecept na jednoduchou panna cottu s malinamiJe svěží, lehká a plná Itálie. S naší panna cottou podle receptu z Pizzy Nuova se dotknete nebe.
ReceptyV hlavní roli špagety Ambiente! Recept na jednoduchou dobrotuPřipravte si špagety podle Ambiente! Jednoduchý, ale dokonale vyladěný recept, který si zamilujete.
SurovinyServírujeme italskou burratu z ŘíčanReportáž z rodinné sýrárny v Říčanech, která zásobuje Pasta Frescu i Pizza Nuovu.
Osobnosti gastronomieŠéfpizzař Pizzy Nuova: Při práci s pizzou je důležitá konzistentní kvalita a vnímavostJak se Láďa Švec vypracoval na šéfpizzaře Pizzy Nuovy, která se umístila mezi 30 nejlepšími pizzeriemi Evropy? Teorie, tipy a trikyDřevo, oheň, ruce – 8 zajímavostí o peci na pizzuJak a čím se zatápí v peci na neapolskou pizzu? Ohřáli jsme se po boku pizzaiola, který mistrně ovládá recept.Co se děje v gastruPizza Nuova je mezi 50 nejlepšími pizzeriemi Evropy!Pizza Nuova byla vyhlášena 49. nejlepší pizzerií v Evropě – tohle ocenění je pro pizzaře něco jako michelinská hvězda.ChlebaJeho rodina peče chleba už 300 let a jeho rukama prošly i bochníky z Pane NuovoKdo velí peci v Pane Nuovo? Jasně, že opravdový Ital! Slané pečeníLehké těsto a nadýchané okraje: Z jaké mouky se peče pravá neapolská pizza?V Pizze Nuova se denně zpracuje okolo sedmdesáti kilo mouky – jaké? Slané pečeníNejtěžších je prvních 10 tisíc pizz, říká Ondřej Lufinka z Pizzy NuovaCo je na téhle práci tak náročné – a proč jsou důležitá léta praxe?Co se děje v gastruItalská pekárna Pane Nuovo: Co tu nakoupíte?V přízemí restaurace Pizzy Nuova je pekárna s italským chlebem a kávou. Práce v gastruOsobnosti gastronomieMarek Landsinger z Pizzy Nuova: Do lidí musíte investovatJaké to je šéfovat obrovské pizzerii v centru Prahy?caretcaret
Osobnosti gastronomieŠéfpizzař Pizzy Nuova: Při práci s pizzou je důležitá konzistentní kvalita a vnímavostJak se Láďa Švec vypracoval na šéfpizzaře Pizzy Nuovy, která se umístila mezi 30 nejlepšími pizzeriemi Evropy?
Teorie, tipy a trikyDřevo, oheň, ruce – 8 zajímavostí o peci na pizzuJak a čím se zatápí v peci na neapolskou pizzu? Ohřáli jsme se po boku pizzaiola, který mistrně ovládá recept.
Co se děje v gastruPizza Nuova je mezi 50 nejlepšími pizzeriemi Evropy!Pizza Nuova byla vyhlášena 49. nejlepší pizzerií v Evropě – tohle ocenění je pro pizzaře něco jako michelinská hvězda.
ChlebaJeho rodina peče chleba už 300 let a jeho rukama prošly i bochníky z Pane NuovoKdo velí peci v Pane Nuovo? Jasně, že opravdový Ital!
Slané pečeníLehké těsto a nadýchané okraje: Z jaké mouky se peče pravá neapolská pizza?V Pizze Nuova se denně zpracuje okolo sedmdesáti kilo mouky – jaké?
Slané pečeníNejtěžších je prvních 10 tisíc pizz, říká Ondřej Lufinka z Pizzy NuovaCo je na téhle práci tak náročné – a proč jsou důležitá léta praxe?
Co se děje v gastruItalská pekárna Pane Nuovo: Co tu nakoupíte?V přízemí restaurace Pizzy Nuova je pekárna s italským chlebem a kávou.
Práce v gastruOsobnosti gastronomieMarek Landsinger z Pizzy Nuova: Do lidí musíte investovatJaké to je šéfovat obrovské pizzerii v centru Prahy?
ZákulisíIlustrátor Michal Bačák je novým autorem kapra pro AmbienteIlustrátor Michal Bačák vytvořil pro Ambiente kapra v invertované perokresbě. Inspirovala ho asijská poetika i kinetismus. Co se děje v gastruAmbiente má novou ilustraci kapra od Michala BačákaOd 15. listopadu navíc koupíte dárkové karty do Ambiente s bonusem. MMVaření s masemMedailonky z vepřové panenky podle kuchařů z LokáluUvařte si doma rychlovku z jemné vepřové partie. Na přípravu vám stačí pár minut. Osobnosti gastronomieJak se za osm let proměnila Kuchyň? Rozhovor s šéfkuchařem Markem JanouchemŠéfkuchař Marek Janouch vede restauraci Kuchyň od prvního dne. Rozhovor o české kuchyni, hostech i posunu restaurace. ReceptyBrazilský dezert creme de papaya. Osvěžující, krémový a mezi hosty oblíbenýVanilková zmrzlina, čerstvá papája a crème de cassis – tři ingredience, jeden dokonalý dezert. MMSurovinyVaření s masemHovězí morek jako lahůdka i dochucovadlo. Jak s ním pracují kuchaři a řezníci?Jakub Hlávka z Kantýny radí, jak v kuchyni pracovat s hovězím morkem a morkovou kostí. Co se děje v gastruEska slaví 10. narozeniny. Jak změnila Ambiente?Jak změnila pekárna Eska pohled kuchařů i strávníků na gastronomii? Osobnosti gastronomieŠéfpekař Jarda Kozdělka o Esce: Každý den mě na pekařině něco překvapíJak se změnila pekárna Eska za 10 let fungování a čím je lákavá práce pekaře?
ZákulisíIlustrátor Michal Bačák je novým autorem kapra pro AmbienteIlustrátor Michal Bačák vytvořil pro Ambiente kapra v invertované perokresbě. Inspirovala ho asijská poetika i kinetismus.
Co se děje v gastruAmbiente má novou ilustraci kapra od Michala BačákaOd 15. listopadu navíc koupíte dárkové karty do Ambiente s bonusem.
MMVaření s masemMedailonky z vepřové panenky podle kuchařů z LokáluUvařte si doma rychlovku z jemné vepřové partie. Na přípravu vám stačí pár minut.
Osobnosti gastronomieJak se za osm let proměnila Kuchyň? Rozhovor s šéfkuchařem Markem JanouchemŠéfkuchař Marek Janouch vede restauraci Kuchyň od prvního dne. Rozhovor o české kuchyni, hostech i posunu restaurace.
ReceptyBrazilský dezert creme de papaya. Osvěžující, krémový a mezi hosty oblíbenýVanilková zmrzlina, čerstvá papája a crème de cassis – tři ingredience, jeden dokonalý dezert.
MMSurovinyVaření s masemHovězí morek jako lahůdka i dochucovadlo. Jak s ním pracují kuchaři a řezníci?Jakub Hlávka z Kantýny radí, jak v kuchyni pracovat s hovězím morkem a morkovou kostí.
Co se děje v gastruEska slaví 10. narozeniny. Jak změnila Ambiente?Jak změnila pekárna Eska pohled kuchařů i strávníků na gastronomii?
Osobnosti gastronomieŠéfpekař Jarda Kozdělka o Esce: Každý den mě na pekařině něco překvapíJak se změnila pekárna Eska za 10 let fungování a čím je lákavá práce pekaře?