Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nad karlínskou Eskou otevřela restaurace Štangl
Nadrobno z UMuInovace a výzkumVejce z farmy Štamberk a sýry z Bláta. Na návštěvě u dodavatelů restaurace ŠtanglPříběh za surovinami restaurace Štangl: Od regenerativního chovu slepic k sýru Vidlák z farmy Bláto.Osobnosti gastronomie„Fine dining má pevné místo v české gastronomii,“ říká šéfkuchař Martin ŠtanglJaký byl první rok po otevření restaurace Štangl, co přináší fine dining společnosti – a proč je dobré někdy o tom …Co se děje v gastruVe Štanglu se podávají snídaně. Nabízí jídla z těch nejlepší surovinDegustační restaurace Štangl v pražském Karlíně začala nabízet sobotní snídaně.Co se děje v gastruOhlédnutí za pop-upem Půl na půl: Důraz na zeleninu, netradiční techniky i české surovinySetkání, na které budeme dlouho vzpomínat.Co se děje v gastruRestaurace Štangl – nová etapa karlínské EskyJakou rekonstrukcí projde karlínská Eska, co se bude vařit v podniku Štangl – a jaké to je, propůjčit restauraci …Co se děje v gastruTulipán, růžové šampaňské a michelinský servis. Restaurace Štangl má za sebou první pop-upJaká byla degustační večeře v restauraci Štangl?Osobnosti gastronomieManažer Dávid Habina ze Štanglu: Stáž v michelinském Hidu mi ukázala, že jdeme správným směremNa stáže nejezdí jen kuchaři. Svůj význam mají i pro manažery. Proč je dobré vystoupit z komfortní zóny a vyjet do …NealkoBarSilvestrovský přípitek bez alkoholu: Zkuste recepty od profíků i euforické kofermenty!Jednoduchá mixologie, nula procent alkoholu. Namíchejte si nealkoholické šampaňské podle barmanů ze Štanglu.Osobnosti gastronomie„Adrenalin mě v kuchyni pohání,“ říká kuchařka Kristína NemčkováCo je nového u Kristíny Nemčkové?Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyKam pro čerstvé ryby: 3+1 tipy šéfkuchaře Martina ŠtanglaMáme pro vás tipy od šéfkuchaře Martina Štangla, kde koupit kvalitní a čerstvé ryby!Co se děje v gastruVíce než šest společných chodů. Kristína Nemčková a Martin Štangl chystají pop-up Půl na půlKulinářský zážitek z lokálních zdrojů, vytvořený pomocí neotřelých technik.caretcaret
Nadrobno z UMuInovace a výzkumVejce z farmy Štamberk a sýry z Bláta. Na návštěvě u dodavatelů restaurace ŠtanglPříběh za surovinami restaurace Štangl: Od regenerativního chovu slepic k sýru Vidlák z farmy Bláto.
Osobnosti gastronomie„Fine dining má pevné místo v české gastronomii,“ říká šéfkuchař Martin ŠtanglJaký byl první rok po otevření restaurace Štangl, co přináší fine dining společnosti – a proč je dobré někdy o tom …
Co se děje v gastruVe Štanglu se podávají snídaně. Nabízí jídla z těch nejlepší surovinDegustační restaurace Štangl v pražském Karlíně začala nabízet sobotní snídaně.
Co se děje v gastruOhlédnutí za pop-upem Půl na půl: Důraz na zeleninu, netradiční techniky i české surovinySetkání, na které budeme dlouho vzpomínat.
Co se děje v gastruRestaurace Štangl – nová etapa karlínské EskyJakou rekonstrukcí projde karlínská Eska, co se bude vařit v podniku Štangl – a jaké to je, propůjčit restauraci …
Co se děje v gastruTulipán, růžové šampaňské a michelinský servis. Restaurace Štangl má za sebou první pop-upJaká byla degustační večeře v restauraci Štangl?
Osobnosti gastronomieManažer Dávid Habina ze Štanglu: Stáž v michelinském Hidu mi ukázala, že jdeme správným směremNa stáže nejezdí jen kuchaři. Svůj význam mají i pro manažery. Proč je dobré vystoupit z komfortní zóny a vyjet do …
NealkoBarSilvestrovský přípitek bez alkoholu: Zkuste recepty od profíků i euforické kofermenty!Jednoduchá mixologie, nula procent alkoholu. Namíchejte si nealkoholické šampaňské podle barmanů ze Štanglu.
Osobnosti gastronomie„Adrenalin mě v kuchyni pohání,“ říká kuchařka Kristína NemčkováCo je nového u Kristíny Nemčkové?
Milujeme dobré masoRyby a mořské plodyKam pro čerstvé ryby: 3+1 tipy šéfkuchaře Martina ŠtanglaMáme pro vás tipy od šéfkuchaře Martina Štangla, kde koupit kvalitní a čerstvé ryby!
Co se děje v gastruVíce než šest společných chodů. Kristína Nemčková a Martin Štangl chystají pop-up Půl na půlKulinářský zážitek z lokálních zdrojů, vytvořený pomocí neotřelých technik.
Nadrobno z UMuMilujeme dobré masoInovace a výzkumZvěřinaVýprava za dodavateli: Štangl sází na zvěřinu z Lesů ČRJak se loví a zpracovává ta nejlepší zvěřina? Tým restaurace Štangl navštívil bourárnu v Klínech, kde úřadují Lesy ČR.Co se děje v gastruŠtangl představuje nové podzimní menuRestaurace Štangl představuje podzimní menu plné sezónních chutí a nově i zkrácenou tříchodovou variantu.ReceptySladké pečeníSladké podle Štanglu: Lískooříškové laskonky s krémem z bílé čokolády a senaLaskonky jsou sladkou vzpomínkou na dětství. Křehkou, lehoučkou a rozplývající se na jazyku.ReceptySurovinyKvěten na talíři podle šéfkuchaře Martina ŠtanglaV květnu v kuchyni využijte třeba medvědí česnek, libeček nebo kačenky a čirůvky.ReceptySladké pečeníZnáte Choux au craquelin? Připravte si Čokoládový větrník s krémem z miso pastyVětrník chutná nejlépe v den plnění, ale v lednici vydrží až dva dny.Milujeme dobré masoReceptyRyby a mořské plodyCandát na mnoho způsobů podle restaurace ŠtanglJak zpracovat českou rybu a využít ji do posledního zbytku.SurovinyDochucováníFermentované citrony z restaurace ŠtanglRecept na nakládané citrony, které vylepší slaná i sladká jídla.SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.ReceptySladké pečeníSladké a křupavé: Trubičky plněné krémem z fermentovaného salka z restaurace ŠtanglFermentované ingredience vyváží sladkou chuť dezertu.caretcaret
Nadrobno z UMuMilujeme dobré masoInovace a výzkumZvěřinaVýprava za dodavateli: Štangl sází na zvěřinu z Lesů ČRJak se loví a zpracovává ta nejlepší zvěřina? Tým restaurace Štangl navštívil bourárnu v Klínech, kde úřadují Lesy ČR.
Co se děje v gastruŠtangl představuje nové podzimní menuRestaurace Štangl představuje podzimní menu plné sezónních chutí a nově i zkrácenou tříchodovou variantu.
ReceptySladké pečeníSladké podle Štanglu: Lískooříškové laskonky s krémem z bílé čokolády a senaLaskonky jsou sladkou vzpomínkou na dětství. Křehkou, lehoučkou a rozplývající se na jazyku.
ReceptySurovinyKvěten na talíři podle šéfkuchaře Martina ŠtanglaV květnu v kuchyni využijte třeba medvědí česnek, libeček nebo kačenky a čirůvky.
ReceptySladké pečeníZnáte Choux au craquelin? Připravte si Čokoládový větrník s krémem z miso pastyVětrník chutná nejlépe v den plnění, ale v lednici vydrží až dva dny.
Milujeme dobré masoReceptyRyby a mořské plodyCandát na mnoho způsobů podle restaurace ŠtanglJak zpracovat českou rybu a využít ji do posledního zbytku.
SurovinyDochucováníFermentované citrony z restaurace ŠtanglRecept na nakládané citrony, které vylepší slaná i sladká jídla.
SurovinyŠéfkuchař Martin Štangl radí, které sezonní bylinky využít při vařeníZelená je dobrá! Zvlášť pokud jde o pesta, nádivky nebo pomazánky z jarních bylinek.
ReceptySladké pečeníSladké a křupavé: Trubičky plněné krémem z fermentovaného salka z restaurace ŠtanglFermentované ingredience vyváží sladkou chuť dezertu.
ZákulisíRestaurace Štangl je oslavou designu, české keramiky i originálního sklaJak se vaří design v degustační restauraci Štangl?ZákulisíArchitektka Tereza Froňková o restauraci Štangl: Identitu podniku tvoří hlavně její zaměstnanciRozhovor s architektkou Terezou Froňkovou – o interiéru restaurace Štangl a staronové Esky, o spolupráci s Tomášem …ZákulisíJak vzniká keramika, ze které hodujete v degustační restauraci Štangl Jak se vyrábí keramika na míru nové restauraci Štangl? Nejen o tom jsme si povídali s keramičkou Hankou Vrbicovou – u …Nadrobno z UMuInovace a výzkumRestaurace Štangl má vlastní farmu! Zeleninu vypěstují v kontejneruVertikální farmaření ve městě má budoucnost! Jakou? A co plánují sklízet v restauraci Štangl, kde se nedávno …VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia …caretcaret
ZákulisíRestaurace Štangl je oslavou designu, české keramiky i originálního sklaJak se vaří design v degustační restauraci Štangl?
ZákulisíArchitektka Tereza Froňková o restauraci Štangl: Identitu podniku tvoří hlavně její zaměstnanciRozhovor s architektkou Terezou Froňkovou – o interiéru restaurace Štangl a staronové Esky, o spolupráci s Tomášem …
ZákulisíJak vzniká keramika, ze které hodujete v degustační restauraci Štangl Jak se vyrábí keramika na míru nové restauraci Štangl? Nejen o tom jsme si povídali s keramičkou Hankou Vrbicovou – u …
Nadrobno z UMuInovace a výzkumRestaurace Štangl má vlastní farmu! Zeleninu vypěstují v kontejneruVertikální farmaření ve městě má budoucnost! Jakou? A co plánují sklízet v restauraci Štangl, kde se nedávno …
VínoZákulisíAlchymie skla: Jak vznikla unikátní kolekce pro restauraci Štangl?Pro restauraci Štangl vznikla kolekce skla inspirovaná alchymií. Spojuje ruční výrobu sklárny Květná a design od studia …
Kam v PrazeGastro výletyMichelinské restaurace v Česku: Adresy, které byste měli znátAktuální seznam michelinských restaurací v Česku – kde zažijete špičkovou gastronomii? MMRecepty s masemVaření s masemVelký průvodce vánočními řízkyVepřový, telecí, anebo kuřecí řízek? Poradíme, v jakém případě je lepší maso smažit než péct v troubě a jak na dokonalý trojobal. ReceptyPřipravte si jednoduchý bramborový salát s okurkami z Ambiente a hořčicí z LokáluRecept na tradiční bramborový salát. Připravte si klasiku podle kreativního šéfkuchaře. ReceptySladké pečeníRecept na křehké linecké cukroví z PastacafféMáslové linecké z Pastacaffé: ověřený recept na křehké vánoční cukroví, na kterém si pochutná celá rodina. ReceptySladké pečeníRecept na pistáciové rohlíčky z cukrárny MyšákVyzkoušíte recept na rohlíčky od základu, nebo si pořídíte hotové těsto v cukrárně Myšák? Co se děje v gastruRestaurace Ambiente bodovaly v průvodci Michelin 2025Michelin Česko 2025: známe nejlepší restaurace v republice. Jak dopadly restaurace Ambiente? Kam v PrazeKde v Praze spojit kulturní zážitek s tím gastronomickým?Kam v Praze za kulturou a jídlem? Vyrazte do centra města a dopřejte si dvojitý zážitek. ReceptyBarVaječňák podle cukráře Lukáše Pohla z cukrárny MyšákPřipravte si doma vaječňák podle cukrářů z centra Prahy.
Kam v PrazeGastro výletyMichelinské restaurace v Česku: Adresy, které byste měli znátAktuální seznam michelinských restaurací v Česku – kde zažijete špičkovou gastronomii?
MMRecepty s masemVaření s masemVelký průvodce vánočními řízkyVepřový, telecí, anebo kuřecí řízek? Poradíme, v jakém případě je lepší maso smažit než péct v troubě a jak na dokonalý trojobal.
ReceptyPřipravte si jednoduchý bramborový salát s okurkami z Ambiente a hořčicí z LokáluRecept na tradiční bramborový salát. Připravte si klasiku podle kreativního šéfkuchaře.
ReceptySladké pečeníRecept na křehké linecké cukroví z PastacafféMáslové linecké z Pastacaffé: ověřený recept na křehké vánoční cukroví, na kterém si pochutná celá rodina.
ReceptySladké pečeníRecept na pistáciové rohlíčky z cukrárny MyšákVyzkoušíte recept na rohlíčky od základu, nebo si pořídíte hotové těsto v cukrárně Myšák?
Co se děje v gastruRestaurace Ambiente bodovaly v průvodci Michelin 2025Michelin Česko 2025: známe nejlepší restaurace v republice. Jak dopadly restaurace Ambiente?
Kam v PrazeKde v Praze spojit kulturní zážitek s tím gastronomickým?Kam v Praze za kulturou a jídlem? Vyrazte do centra města a dopřejte si dvojitý zážitek.
ReceptyBarVaječňák podle cukráře Lukáše Pohla z cukrárny MyšákPřipravte si doma vaječňák podle cukrářů z centra Prahy.