Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Nadrobno z UMuČervenec a srpen v kuchyni: lák na okurky, sběr hub a ovocné koláčeStředoevropská kuchyně
SurovinyOkurkový speciál: Jak se pěstují nakládačky a co s nimi v kuchyni?Víte, že okurky pocházejí z Indie a původně chutnaly hořce? A jak se vlastně pěstují nakládačky? SurovinyReceptyLák na okurky podle šéfkuchařůPřipravte si domácí lák na okurky jako šéfkuchaři! Krok za krokem, jak dosáhnout perfektní chuti a křupavosti …Recepty3 recepty na houbySamozřejmě tam dejte ty, co zrovna najdete!Osobnosti gastronomieHouby rostou při úplňku, radí profesionální sběrač Lukáš VránaNež vyrazíte na houby, podívejte se na fázi Měsíce. Při novu začínají růst a nejvíc jich je za úplňku. BarNealko3 nealko drinky na létoČím se v létě osvěžit v podnicích Ambiente i doma? caretcaret
SurovinyOkurkový speciál: Jak se pěstují nakládačky a co s nimi v kuchyni?Víte, že okurky pocházejí z Indie a původně chutnaly hořce? A jak se vlastně pěstují nakládačky?
SurovinyReceptyLák na okurky podle šéfkuchařůPřipravte si domácí lák na okurky jako šéfkuchaři! Krok za krokem, jak dosáhnout perfektní chuti a křupavosti …
Osobnosti gastronomieHouby rostou při úplňku, radí profesionální sběrač Lukáš VránaNež vyrazíte na houby, podívejte se na fázi Měsíce. Při novu začínají růst a nejvíc jich je za úplňku.
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy? SurovinyReceptyPomodori secchi aneb Sušená rajčata podle šéfkuchařůSezona rajčat ještě nekončí! Jak si je usušit? SurovinyRecepty8 + 1 tip, jak naložit s úrodou paprikCo s přebytkem paprik? Naučte se 8+1 způsobů, jak je naložit, usušit, upéct nebo proměnit v lahodné omáčky a dipy.ReceptyDochucováníSalát s květákem a černou čočkou od kreativní šéfkuchařky AmbienteŠťavnatý salát s květákem, čočkou a granátovým jablkem, které zasytí a uspokojí chuťové buňky.ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur. caretcaret
SurovinySalát, zoodles nebo květy v těstíčku. Co v kuchyni dokáže cuketa?Jak s ní naložit chutně a kreativně – a spořádat ji i s květy?
SurovinyReceptyPomodori secchi aneb Sušená rajčata podle šéfkuchařůSezona rajčat ještě nekončí! Jak si je usušit?
SurovinyRecepty8 + 1 tip, jak naložit s úrodou paprikCo s přebytkem paprik? Naučte se 8+1 způsobů, jak je naložit, usušit, upéct nebo proměnit v lahodné omáčky a dipy.
ReceptyDochucováníSalát s květákem a černou čočkou od kreativní šéfkuchařky AmbienteŠťavnatý salát s květákem, čočkou a granátovým jablkem, které zasytí a uspokojí chuťové buňky.
ReceptyLehké a rychlé jídlo: jarní brambory s labnehemRychlý recept bez masa, zato se spoustou chutí i textur.
SurovinyReceptyOvoce naslano?! Zkuste olivy ze špendlíků nebo rybíz s česnekemLetní exkurze do světa ovocného kvašení – tentokrát naslano. Milujeme dobré masoSurovinyGrilován튝avnatá karamelizovaná tečka. Které ovoce se hodí na gril a jak na to?Když brikety žhnou, ale maso už je snězené.ReceptyRecept na kynutý ovocný knedlík z hradní KuchyněChutná ještě líp, než vypadá! Jak kynou ovocné knedlíky v Kuchyni na Hradě? Teorie, tipy a trikyReceptyPravý čas zavařit kompoty! Co radí šéfkuchaři?Jak se kompotuje ovoce a co přimíchat do nálevu, aby chutnal jako od babičky – anebo ještě líp! ReceptyMeruňková marmeládaSezona meruněk je tu! Díky receptu z Café Savoy si jejich božskou chuť plnou léta kdykoli vychutnáte znovu. SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …SurovinyAngrešt k rybě a borůvky do těstovin. Tak chutná léto!Pozvěte do kuchyně bobulovité ovoce! caretcaret
SurovinyReceptyOvoce naslano?! Zkuste olivy ze špendlíků nebo rybíz s česnekemLetní exkurze do světa ovocného kvašení – tentokrát naslano.
Milujeme dobré masoSurovinyGrilován튝avnatá karamelizovaná tečka. Které ovoce se hodí na gril a jak na to?Když brikety žhnou, ale maso už je snězené.
ReceptyRecept na kynutý ovocný knedlík z hradní KuchyněChutná ještě líp, než vypadá! Jak kynou ovocné knedlíky v Kuchyni na Hradě?
Teorie, tipy a trikyReceptyPravý čas zavařit kompoty! Co radí šéfkuchaři?Jak se kompotuje ovoce a co přimíchat do nálevu, aby chutnal jako od babičky – anebo ještě líp!
ReceptyMeruňková marmeládaSezona meruněk je tu! Díky receptu z Café Savoy si jejich božskou chuť plnou léta kdykoli vychutnáte znovu.
SurovinyJahody nejsou plody a párují se s okurkou i rajčaty! Jak dobře je znáte?Kolik semínek má jedna jahoda a proč se neumývá pod tekoucí vodou? Ze které odrůdy se nejlépe vaří džem a co dalšího si …
Sladké pečeníReceptyLahodná šlehačková bábovka z LokáluRecept na nadýchanou šlehačkovou bábovku. Jemná, vláčná, snadná na přípravu a perfektní ke kávě.Sladké pečeníReceptyVypečená záležitost! Recept na ořechovou bábovku z Café SavoyPečou ji tu každé ráno – s vlašskými oříšky, čokoládou a notnou dávkou prvorepublikové atmosféry. Jak zní přesný recept …Sladké pečeníReceptyUpečte si jedinečné kvasové koláče z EskyJedno těsto, dva druhy koláčů. Jak se pečou v karlínské Esce? Sladké pečeníReceptyBuchty s chlebovým kváskemDalší recept na vypečenou radost z karlínské Esky.Sladké pečeníReceptyVyhlášený drobenkový koláč z PastacafféDobré věci nemusí být složité! Přesvědčí vás o tom recept z Pastacaffé. Milujeme dobré masoUzeninyVaření s masemBuřty a špekáčky na ohni: s čím chutnají nejlépe Máme pro vás tipy, co by nemělo chybět ve výbavě každého podzimního táborníka!Milujeme dobré masoUzeninyŠpekáček, buřt, nebo vuřt? Řezník aby se v tom vyznal!Špekáček, buřt, nebo vuřt? Řezník aby se v tom vyznal!Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemJako od babičky. Poctivá rajská omáčka s hovězím a houskovým knedlíkemPoradíme jak ho vybrat a přihodíme i recept od kuchaře z Amasa!DochucováníReceptyFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …caretcaret
Sladké pečeníReceptyLahodná šlehačková bábovka z LokáluRecept na nadýchanou šlehačkovou bábovku. Jemná, vláčná, snadná na přípravu a perfektní ke kávě.
Sladké pečeníReceptyVypečená záležitost! Recept na ořechovou bábovku z Café SavoyPečou ji tu každé ráno – s vlašskými oříšky, čokoládou a notnou dávkou prvorepublikové atmosféry. Jak zní přesný recept …
Sladké pečeníReceptyUpečte si jedinečné kvasové koláče z EskyJedno těsto, dva druhy koláčů. Jak se pečou v karlínské Esce?
Sladké pečeníReceptyVyhlášený drobenkový koláč z PastacafféDobré věci nemusí být složité! Přesvědčí vás o tom recept z Pastacaffé.
Milujeme dobré masoUzeninyVaření s masemBuřty a špekáčky na ohni: s čím chutnají nejlépe Máme pro vás tipy, co by nemělo chybět ve výbavě každého podzimního táborníka!
Milujeme dobré masoUzeninyŠpekáček, buřt, nebo vuřt? Řezník aby se v tom vyznal!Špekáček, buřt, nebo vuřt? Řezník aby se v tom vyznal!
Milujeme dobré masoHovězíRecepty s masemJako od babičky. Poctivá rajská omáčka s hovězím a houskovým knedlíkemPoradíme jak ho vybrat a přihodíme i recept od kuchaře z Amasa!
DochucováníReceptyFenomén koprovka! Jak ji dokážou vychutit šéfkuchaři?Jaký postup dodržují šéfkuchaři nad hrncem koprové omáčky? Návod na milovanou českou klasiku nám objasnili v Kuchyni, U …
ReceptyRecept na krémovou rýžovou kaši z PastacafféRecept na sladkou rýžovou kaši s ovocem, která vás zasytí od snídaně až do oběda. MMHovězíVaření s masemZnáte partie hovězího masa? Poradí vám Atlas masAtlasmas.cz je praktický průvodce hovězím masem. Dozvíte se, jaké existují partie, recepty i tipy na přípravu. Co se děje v gastruČerven v Ambiente: Ocenění Pizza Nuova, akce v Bufetu i vyhlášení Zlaté pípyV Pizza Nuova si dáte 27. nejlepší pizzu v Evropě, dvorek u Bufetu byl plný hostů, máme vítězku zlaté pípy a spoustu inspirace ze světa – to byl červen v Ambiente. MMGrilováníVepřovéHovězíPrůvodce grilováním: Které klobásy grilovat a proč?Jaké klobásy jsou nejlepší na gril? Objevte přeštické klobásy, špekáčky i italskou salsicciu. Tipy na grilování a výběr uzenin od řezníků z Našeho masa. Co se děje v gastruSekaná: letní novinky z gastronomieNově otevřené podniky v Praze, letní festivaly a novinky z Ambiente. Moje místaViktorie Sapoušková a její oblíbená gastro místa v PrazeKam v Praze na skvělé jídlo? Viktorie Sapoušková doporučuje své oblíbené podniky od snídaně po sushi. Sladké pečeníReceptyKřupavé loupáky z EskyPřipravte si doma křupavé loupáky podle receptu z Esky – nadýchané, jemně nasládlé a ideální k snídani či svačině. NNVzděláváme seOsobnosti gastronomieMichelinský šéfkuchař Jan Hartwig na besedě v PrazeAmbiente zve na jedinečnou besedu s Janem Hartwigem – legendou německé gastronomie a zakladatelem mnichovské restaurace JAN.
ReceptyRecept na krémovou rýžovou kaši z PastacafféRecept na sladkou rýžovou kaši s ovocem, která vás zasytí od snídaně až do oběda.
MMHovězíVaření s masemZnáte partie hovězího masa? Poradí vám Atlas masAtlasmas.cz je praktický průvodce hovězím masem. Dozvíte se, jaké existují partie, recepty i tipy na přípravu.
Co se děje v gastruČerven v Ambiente: Ocenění Pizza Nuova, akce v Bufetu i vyhlášení Zlaté pípyV Pizza Nuova si dáte 27. nejlepší pizzu v Evropě, dvorek u Bufetu byl plný hostů, máme vítězku zlaté pípy a spoustu inspirace ze světa – to byl červen v Ambiente.
MMGrilováníVepřovéHovězíPrůvodce grilováním: Které klobásy grilovat a proč?Jaké klobásy jsou nejlepší na gril? Objevte přeštické klobásy, špekáčky i italskou salsicciu. Tipy na grilování a výběr uzenin od řezníků z Našeho masa.
Co se děje v gastruSekaná: letní novinky z gastronomieNově otevřené podniky v Praze, letní festivaly a novinky z Ambiente.
Moje místaViktorie Sapoušková a její oblíbená gastro místa v PrazeKam v Praze na skvělé jídlo? Viktorie Sapoušková doporučuje své oblíbené podniky od snídaně po sushi.
Sladké pečeníReceptyKřupavé loupáky z EskyPřipravte si doma křupavé loupáky podle receptu z Esky – nadýchané, jemně nasládlé a ideální k snídani či svačině.
NNVzděláváme seOsobnosti gastronomieMichelinský šéfkuchař Jan Hartwig na besedě v PrazeAmbiente zve na jedinečnou besedu s Janem Hartwigem – legendou německé gastronomie a zakladatelem mnichovské restaurace JAN.