Jídlo a radostTento magazín tvoří lidé z Ambiente. Čtení pro všechny, kteří mají rádi jídlo, pití a gastronomii.Pečlivě ošetřené pivoPrázdné mrazáky a židle, které přežijí i hospodskou rvačku. Co jste možná nevěděli o Lokálech?
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaStartuje sedmý ročník Zlaté pípy: Kdo o ni zabojuje?Pozlacená pípa se sotva zabydlela v Lokále U Zavadilů a už si na ni brousí zuby dalších 11 výčepních.NealkoCo se děje v gastruČervená, která vás nezastaví. Lokál vyvinul vlastní nealko panákLokál představuje Červenou – nealkoholický panák pro všechny, kdo nechtějí pít, ale ani přijít o své hospodské rituály.Co se děje v gastruLokál Dlouhááá oslavil 15. narozeniny! Jak probíhal narozeninový večírek?Lokál Dlouhááá – a s ním Lokál jako takový – oslavil patnácté výročí od svého vzniku.BarDáme pancla? Lokál představuje vlastní zelenou a hruškoviciV Lokálech neustále patrájí po co nejlepších surovinách, aby je mohli nabídnout svým hostům. Po nakládaných okurkách či …MoukaLokál má novou mouku. Pochází z mlýna s bohatou historiíPojďte se podívat do mlýna Bohutín, kde se mele mouka pro Lokály.Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiHost málem štamgastem aneb Jaký vztah mají v Lokálech s „kmenovými“ hostyJste introvert, bavič nebo zástupce výčepního?Milujeme dobré masoZe života řezníkůŘezníci, pozor – štamgasti, pohov! Jak to vypadá na zabijáčkách v Lokálech? Varování: Následující řádky nejsou vhodné pro vegetariány a dietáře.Osobnosti gastronomieSoukromý detektiv Ambiente Lukáš Berný: Jak se pátrá po historii pražských hospod?Rozhovor se spisovatelem Lukášem Berným – nejen o tom, proč a jak je potřeba zaznamenávat osudy legendárních pražských …Milujeme dobré masoSurovinyRecepty s masem5 nejprodávanějších jídel z Lokálu: Srdcovky, na které hosté nedají dopustitKlasiky, které do české kuchyně patří odjakživa, i novoty, které známe teprve pár desetiletí! Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiPro inspiraciMetr piv i tour de výčep: 9 tipů, čím u stromečku potěšit štamgasty z LokálůVíte o někom, kdo je v Lokále jako doma? Pak jsou tyhle tipy na dárky určeny právě vám.Co se děje v gastru4 věci, které v kuchyni Lokálu nenajdeteČím si „lokální“ kuchaři ztěžují život, ale zato zdokonalují své řemeslo? Co se děje v gastru10 zajímavostí o LokáluVěděli jste, že v Lokále můžete mít svůj půllitr? A že na „dámách" je jiná tapeta než na „pánech"? Co se děje v gastruCesta kolem světa na jídelním lístku LokáluKterá jídla si čeští kuchaři přivlastnili ze zahraniční kuchyně, a která z nich o údajné cizokrajné předky ve …Pečlivě ošetřené pivoPráce v gastruO čepování pivaJeden den s výčepním: Jak to chodí v Lokálu?Jak vypadá běžný den výčepního? Zašli jsme se podívat do kunratického Lokálu U Zavadilů. caretcaret
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaStartuje sedmý ročník Zlaté pípy: Kdo o ni zabojuje?Pozlacená pípa se sotva zabydlela v Lokále U Zavadilů a už si na ni brousí zuby dalších 11 výčepních.
NealkoCo se děje v gastruČervená, která vás nezastaví. Lokál vyvinul vlastní nealko panákLokál představuje Červenou – nealkoholický panák pro všechny, kdo nechtějí pít, ale ani přijít o své hospodské rituály.
Co se děje v gastruLokál Dlouhááá oslavil 15. narozeniny! Jak probíhal narozeninový večírek?Lokál Dlouhááá – a s ním Lokál jako takový – oslavil patnácté výročí od svého vzniku.
BarDáme pancla? Lokál představuje vlastní zelenou a hruškoviciV Lokálech neustále patrájí po co nejlepších surovinách, aby je mohli nabídnout svým hostům. Po nakládaných okurkách či …
MoukaLokál má novou mouku. Pochází z mlýna s bohatou historiíPojďte se podívat do mlýna Bohutín, kde se mele mouka pro Lokály.
Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiHost málem štamgastem aneb Jaký vztah mají v Lokálech s „kmenovými“ hostyJste introvert, bavič nebo zástupce výčepního?
Milujeme dobré masoZe života řezníkůŘezníci, pozor – štamgasti, pohov! Jak to vypadá na zabijáčkách v Lokálech? Varování: Následující řádky nejsou vhodné pro vegetariány a dietáře.
Osobnosti gastronomieSoukromý detektiv Ambiente Lukáš Berný: Jak se pátrá po historii pražských hospod?Rozhovor se spisovatelem Lukášem Berným – nejen o tom, proč a jak je potřeba zaznamenávat osudy legendárních pražských …
Milujeme dobré masoSurovinyRecepty s masem5 nejprodávanějších jídel z Lokálu: Srdcovky, na které hosté nedají dopustitKlasiky, které do české kuchyně patří odjakživa, i novoty, které známe teprve pár desetiletí!
Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiPro inspiraciMetr piv i tour de výčep: 9 tipů, čím u stromečku potěšit štamgasty z LokálůVíte o někom, kdo je v Lokále jako doma? Pak jsou tyhle tipy na dárky určeny právě vám.
Co se děje v gastru4 věci, které v kuchyni Lokálu nenajdeteČím si „lokální“ kuchaři ztěžují život, ale zato zdokonalují své řemeslo?
Co se děje v gastru10 zajímavostí o LokáluVěděli jste, že v Lokále můžete mít svůj půllitr? A že na „dámách" je jiná tapeta než na „pánech"?
Co se děje v gastruCesta kolem světa na jídelním lístku LokáluKterá jídla si čeští kuchaři přivlastnili ze zahraniční kuchyně, a která z nich o údajné cizokrajné předky ve …
Pečlivě ošetřené pivoPráce v gastruO čepování pivaJeden den s výčepním: Jak to chodí v Lokálu?Jak vypadá běžný den výčepního? Zašli jsme se podívat do kunratického Lokálu U Zavadilů.
Co se děje v gastruJak dobře znáte Lokál Nad Stromovkou?10 věcí, které jste o něm nejspíš nevěděli. Co se děje v gastruPředstavujeme Lokál U Jiráta v pražské Vodičkově uliciDalší z Lokálů je na světě! Proč dostal název U Jiráta a jaký tým navazuje na hospodskou tradici ve Vodičkově ulici? …Co se děje v gastruNový Lokál na královské adreseCo čekat v Korunní 39?ZákulisíRelikvie z Kuželky: Jak se tvoří rytiny pro Lokál?Všechno, co jste nejspíš nevěděli o dekoracích, které zdobí Lokál U Bílé kuželky.ZákulisíJak se vařil Lokál Dlouhááá a čím hosty překvapilArchitekt Václav Červenka stojí za podobou restaurací Lokál. Jak to vzniklo? Co se děje v gastruBrno má svůj Lokál! Vítejte U CaiplaHospodu U Caipla najdete na Kozí 3. Přijďte na pivo! Práce v gastruDobrá omáčka se vaří od šesti ráno. Jak vypadá den v kuchyni Lokálu Pod Divadlem?<strong>Jak se připravují „hotovky“ a v čem spočívá tajemství receptu na smažák? Reportáž přímo z místa činu. Co se děje v gastruNejvěrnější štamgast Lokálu U Zavadilů? Paní Zavadilová!Majitelka Lokálu U Zavadilů bydlí přímo nad výčepem. „Taky je to náš rodinný podnik,“ říká paní Zavadilová hrdě. Hospodská historieHamburk je hospodou „odjakživa“. Znáte historii karlínského Lokálu?V karlínském Hamburku se jí a pije už 200 let. Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiHospodská historieNováčci bez praxe a čochtan na čepu. Vzpomínáme na otvíračku Lokálu Dlouhááá15+1 zajímavost nejen pro štamgasty a pamětníky.Hospodská historieJaké byly začátky druhého nejstaršího Lokálu – U Bílé kuželky?Lokál U Bílé kuželky najdete v Míšeňské ulici pár kroků od Karlova mostu. caretcaret
Co se děje v gastruPředstavujeme Lokál U Jiráta v pražské Vodičkově uliciDalší z Lokálů je na světě! Proč dostal název U Jiráta a jaký tým navazuje na hospodskou tradici ve Vodičkově ulici? …
ZákulisíRelikvie z Kuželky: Jak se tvoří rytiny pro Lokál?Všechno, co jste nejspíš nevěděli o dekoracích, které zdobí Lokál U Bílé kuželky.
ZákulisíJak se vařil Lokál Dlouhááá a čím hosty překvapilArchitekt Václav Červenka stojí za podobou restaurací Lokál. Jak to vzniklo?
Co se děje v gastruBrno má svůj Lokál! Vítejte U CaiplaHospodu U Caipla najdete na Kozí 3. Přijďte na pivo!
Práce v gastruDobrá omáčka se vaří od šesti ráno. Jak vypadá den v kuchyni Lokálu Pod Divadlem?<strong>Jak se připravují „hotovky“ a v čem spočívá tajemství receptu na smažák? Reportáž přímo z místa činu.
Co se děje v gastruNejvěrnější štamgast Lokálu U Zavadilů? Paní Zavadilová!Majitelka Lokálu U Zavadilů bydlí přímo nad výčepem. „Taky je to náš rodinný podnik,“ říká paní Zavadilová hrdě.
Hospodská historieHamburk je hospodou „odjakživa“. Znáte historii karlínského Lokálu?V karlínském Hamburku se jí a pije už 200 let.
Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiHospodská historieNováčci bez praxe a čochtan na čepu. Vzpomínáme na otvíračku Lokálu Dlouhááá15+1 zajímavost nejen pro štamgasty a pamětníky.
Hospodská historieJaké byly začátky druhého nejstaršího Lokálu – U Bílé kuželky?Lokál U Bílé kuželky najdete v Míšeňské ulici pár kroků od Karlova mostu.
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaCo dal Lokál pivnímu světu?Čím Lokál obohatil pivní kulturu za 15 let své existence?Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaVýčepní, to byl někdo! A proto se v Lokálech snažíme, aby to tak zůstaloA zase může být. Lukáš Svoboda tvrdí, že povolání výčepního zažívá po „době temna“ a Klondiku renesanci. Konečně!Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiO čepování pivaNový výčep v Lokále Nad StromovkouHlásíme, že letenský Lokál má nový výčep. Vypadá jako umělecké dílo a pivo se z něj čepuje skoro samo!Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaPivo jako z Lokálu může být kdekoli. Na jedinečné výčepní zařízení máme patent! Bezchybná kvalita piva, menší nároky na odbornou péči a výjimečný design. To jsou hlavní přednosti výčepu nové …Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiDvojka na výčepu: Jak se v Lokálech zabydlel Náš Kozel Lokály už nejsou jen Prazdroj, ale i Náš Kozel! Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaPivní radostiNa pivo v Lokále se nesmí objevit jediná stížnost, říkají výčepní Lucie Janečková a Lukáš SvobodaRozhovor s Lukášem Svobodou a Luckou Janečkovou o jejich spolupráci, přístupu za výčepem a o kvalitě čepovaného piva.caretcaret
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaCo dal Lokál pivnímu světu?Čím Lokál obohatil pivní kulturu za 15 let své existence?
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaVýčepní, to byl někdo! A proto se v Lokálech snažíme, aby to tak zůstaloA zase může být. Lukáš Svoboda tvrdí, že povolání výčepního zažívá po „době temna“ a Klondiku renesanci. Konečně!
Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiO čepování pivaNový výčep v Lokále Nad StromovkouHlásíme, že letenský Lokál má nový výčep. Vypadá jako umělecké dílo a pivo se z něj čepuje skoro samo!
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaPivo jako z Lokálu může být kdekoli. Na jedinečné výčepní zařízení máme patent! Bezchybná kvalita piva, menší nároky na odbornou péči a výjimečný design. To jsou hlavní přednosti výčepu nové …
Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiDvojka na výčepu: Jak se v Lokálech zabydlel Náš Kozel Lokály už nejsou jen Prazdroj, ale i Náš Kozel!
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaPivní radostiNa pivo v Lokále se nesmí objevit jediná stížnost, říkají výčepní Lucie Janečková a Lukáš SvobodaRozhovor s Lukášem Svobodou a Luckou Janečkovou o jejich spolupráci, přístupu za výčepem a o kvalitě čepovaného piva.
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaZa výčep se poprvé postavil teprve před třemi roky. Co dovedlo Pavla Láfa k výhře ve Zlaté pípě?Rozhovor s vítězem Zlaté pípy 2024!Práce v gastruOsobnosti gastronomiePotřebuju týmové hráče. Stěhování na Moravu byla příjemná nutnost, říká Petr Opálka z Lokálu U CaiplaProč mu stálo za to překopat si kvůli Lokálu celý život?Co se děje v gastruHospodská historie„Začátky byly krušné“ aneb 10 let Lokálu Nad StromovkouSourozenci Petra a Jirka Skallovi společně vzpomínají na začátky letenského Lokálu, který otevřel přesně před deseti …Osobnosti gastronomieManažer Zbyněk Skalický od Zavadilů o přátelství i dřině v branžiRozhovor s generálním manažerem kunratického Lokálu U Zavadilů.Pečlivě ošetřené pivoOsobnosti gastronomiePivní radostiCo jsem tu vydělal, to jsem tu utratil, říká Kakalík, kreslíř Lokálu Hamburk Kdo byli karlínští hoši? A patří politika do hospody?Pečlivě ošetřené pivoO čepování piva„Všechny naše štamgasty známe jménem,“ říká výčepní Lucka JanouškováRozhovor s Luckou Janouškovou, hlavní výčepní Lokálu Hamburk.Osobnosti gastronomiePracovitost, oddanost a láska k holanďáku! Vyzpovídali jsme pro vás tuhle nerozlučnou dvojku! Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaZe života za výčepem: Láska k pivu je jen začátek!Tři výčepáci, tři různé příběhy, jeden cíl!Zákulisí„Jsem sentimentální dědek," říká autor kreseb z plzeňského Lokálu Pod DivadlemJaký je autor ilustrací v plzeňském Lokále Jan Vyčítal? Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiChci udělat z Česka pivní velmoc, říká oceněný výčepní Lukáš Svoboda z LokáluRozhovor s Lukášem Svobodou caretcaret
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaZa výčep se poprvé postavil teprve před třemi roky. Co dovedlo Pavla Láfa k výhře ve Zlaté pípě?Rozhovor s vítězem Zlaté pípy 2024!
Práce v gastruOsobnosti gastronomiePotřebuju týmové hráče. Stěhování na Moravu byla příjemná nutnost, říká Petr Opálka z Lokálu U CaiplaProč mu stálo za to překopat si kvůli Lokálu celý život?
Co se děje v gastruHospodská historie„Začátky byly krušné“ aneb 10 let Lokálu Nad StromovkouSourozenci Petra a Jirka Skallovi společně vzpomínají na začátky letenského Lokálu, který otevřel přesně před deseti …
Osobnosti gastronomieManažer Zbyněk Skalický od Zavadilů o přátelství i dřině v branžiRozhovor s generálním manažerem kunratického Lokálu U Zavadilů.
Pečlivě ošetřené pivoOsobnosti gastronomiePivní radostiCo jsem tu vydělal, to jsem tu utratil, říká Kakalík, kreslíř Lokálu Hamburk Kdo byli karlínští hoši? A patří politika do hospody?
Pečlivě ošetřené pivoO čepování piva„Všechny naše štamgasty známe jménem,“ říká výčepní Lucka JanouškováRozhovor s Luckou Janouškovou, hlavní výčepní Lokálu Hamburk.
Osobnosti gastronomiePracovitost, oddanost a láska k holanďáku! Vyzpovídali jsme pro vás tuhle nerozlučnou dvojku!
Pečlivě ošetřené pivoO čepování pivaZe života za výčepem: Láska k pivu je jen začátek!Tři výčepáci, tři různé příběhy, jeden cíl!
Zákulisí„Jsem sentimentální dědek," říká autor kreseb z plzeňského Lokálu Pod DivadlemJaký je autor ilustrací v plzeňském Lokále Jan Vyčítal?
Pečlivě ošetřené pivoPivní radostiChci udělat z Česka pivní velmoc, říká oceněný výčepní Lukáš Svoboda z LokáluRozhovor s Lukášem Svobodou
Milujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemMasová klasika na každou oslavu. Připravte si tatarák z LokáluKlasika, která neomrzí!Milujeme dobré masoRecepty s masemSekaná z Lokálu: rodinný oběd i svačina na výletJak namíchat maso, aby byla sekaná měkká a šťavnatá?Milujeme dobré masoUzeninyRecepty s masemRecept na buřtguláš z Lokálu, který bude milovat i vaše babičkaPřipravit poctivý buřtguláš nikdy nebylo snazší.ReceptyČočková polévka podle kuchaře Václava KoubyRecept z Lokálu, který potěší nejen na Nový rok! Milujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemSvíčková omáčka podle Michala Houšky z Lokálu U Bílé kuželkyPrvní dáma českých omáček! Jaký recept na svíčkovou dodržují kuchaři v Lokále U Bílé kuželky? Milujeme dobré masoVepřové z přeštíkaRecepty s masemKrok za krokem: Holanďák z LokálůCo všechno musí v kuchyni proběhnout, než do něj říznete na talíři? Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiNa menu ji mají od pondělí do neděle. Připravte si dršťkovou polévku z Lokálu i domaA proč kuchaři doporučují dršťky řádně očistit?Milujeme dobré masoVnitřnostiRecepty s masemVepřová játra: tradiční české jídlo i vydatný zdroj živin. Dejte jim šanci s receptem z Lokálu!Já rád játra, ty rád játra… a díky našemu receptu je budou mít rádi všichni! Milujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemGuláš jako z Lokálu? Uvařte si ho z hovězí kližky s maďarskou paprikouVíme, že nejlepší dělá vaše babička, ale dejte šanci i verzi od šéfkuchaře Lokálů!Milujeme dobré masoDrůbežVaření s masemNovinka ve skle! Vyzkoušejte doma kuře na paprice z LokáluRecept na kuře na paprice – i jeho nejrychlejší verzi.Milujeme dobré masoUzeninyRecepty s masemBramborové knedlíky s uzeným masem a kyselým zelím: uvařte si je podle osvědčeného receptu z LokáluExistuje české comfort food? My říkáme ano!ReceptyRecept z Lokálu: Rýže vařená v troubě jako univerzální příloha k tmavým omáčkámMilujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemKlasika českých hospod: Připravte si hovězí na pepři podle Lokálu U Bílé kuželky Výrazná chuť hovězího krku a pikantnost černého pepře!ReceptySe zelím i ke kachně. Jak na bramborové knedlíky z Lokálu?Můžete se po nich utlouct? Uvařte si je doma, podle receptu kuchařů z Lokálů. Milujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemZáklad české kuchyně. Jak na poctivý hovězí vývar podle LokáluPolívka je grunt – a u vývaru to platí dvojnásob!Milujeme dobré masoRecepty s masemVelikonoční oběd pro celou rodinu: pečené kuře z LokáluJednoduchý recept, který zasytí celou rodinu? Pečené kuře z Lokálu a k tomu nádivka!caretcaret
Milujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemMasová klasika na každou oslavu. Připravte si tatarák z LokáluKlasika, která neomrzí!
Milujeme dobré masoRecepty s masemSekaná z Lokálu: rodinný oběd i svačina na výletJak namíchat maso, aby byla sekaná měkká a šťavnatá?
Milujeme dobré masoUzeninyRecepty s masemRecept na buřtguláš z Lokálu, který bude milovat i vaše babičkaPřipravit poctivý buřtguláš nikdy nebylo snazší.
Milujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemSvíčková omáčka podle Michala Houšky z Lokálu U Bílé kuželkyPrvní dáma českých omáček! Jaký recept na svíčkovou dodržují kuchaři v Lokále U Bílé kuželky?
Milujeme dobré masoVepřové z přeštíkaRecepty s masemKrok za krokem: Holanďák z LokálůCo všechno musí v kuchyni proběhnout, než do něj říznete na talíři?
Milujeme dobré masoRecepty s masemVnitřnostiNa menu ji mají od pondělí do neděle. Připravte si dršťkovou polévku z Lokálu i domaA proč kuchaři doporučují dršťky řádně očistit?
Milujeme dobré masoVnitřnostiRecepty s masemVepřová játra: tradiční české jídlo i vydatný zdroj živin. Dejte jim šanci s receptem z Lokálu!Já rád játra, ty rád játra… a díky našemu receptu je budou mít rádi všichni!
Milujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemGuláš jako z Lokálu? Uvařte si ho z hovězí kližky s maďarskou paprikouVíme, že nejlepší dělá vaše babička, ale dejte šanci i verzi od šéfkuchaře Lokálů!
Milujeme dobré masoDrůbežVaření s masemNovinka ve skle! Vyzkoušejte doma kuře na paprice z LokáluRecept na kuře na paprice – i jeho nejrychlejší verzi.
Milujeme dobré masoUzeninyRecepty s masemBramborové knedlíky s uzeným masem a kyselým zelím: uvařte si je podle osvědčeného receptu z LokáluExistuje české comfort food? My říkáme ano!
Milujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemKlasika českých hospod: Připravte si hovězí na pepři podle Lokálu U Bílé kuželky Výrazná chuť hovězího krku a pikantnost černého pepře!
ReceptySe zelím i ke kachně. Jak na bramborové knedlíky z Lokálu?Můžete se po nich utlouct? Uvařte si je doma, podle receptu kuchařů z Lokálů.
Milujeme dobré masoHovězí z čestruRecepty s masemZáklad české kuchyně. Jak na poctivý hovězí vývar podle LokáluPolívka je grunt – a u vývaru to platí dvojnásob!
Milujeme dobré masoRecepty s masemVelikonoční oběd pro celou rodinu: pečené kuře z LokáluJednoduchý recept, který zasytí celou rodinu? Pečené kuře z Lokálu a k tomu nádivka!
Teorie, tipy a trikyBezpečnost v kuchyniCo znamená obezřetnost v kuchyni a jak předejít zranění? MMVepřové z přeštíkaVaření s masemOuška, jazyk a další delikatesy podle kuchařů z Kantýny a od KalendůJak se z oušek, jazyků a rypáčků z přeštíka stávají delikatesy? Přečtete si, jak s nimi pracují kuchaři z Kantýny a od Kalendů. NNStředoevropská kuchyněCo je to středoevropská kuchyně?Česká kuchyně je jedním z pilířů středoevropské gastronomie, a přece si uchovává autenticitu. Sladké pečeníDort Míša podle cukrárny MyšákRecept na ikonický Míša dort podle cukrárny Myšák. Nadýchaný korpus, tvarohový krém, čokoládová ganáž. Krok za krokem, včetně tipů, jak pracovat se želatinou. NNStředoevropská kuchyněReceptyDevítka neboli tradiční česká polévka z devatera bylinNa přípravu devítky nebo také devítibylinné polévky se používá třeba pampeliška, medvědí česnek, kopřiva, řebříček, jitrocel nebo řeřicha. PPPivní radostiChroust: malý pivovar s velkým potenciálem, který zaujal i degustační radu PultuPředstavujeme pivovary, jejichž ležáky máte možnost ochutnat na výčepu v Pultu. DochucováníDochucování jídel pro začátečníky i pokročiléJak dochutit pokrm, aby byly všechny chutě výrazné a vyvážené? Osobnosti gastronomiePráce v gastruOd matematiky do michelinské restaurace. Kdo je Daniel Juráš?Kudy vedla jeho cesta do Ambiente? Přes Londýn a Faerské ostrovy.
MMVepřové z přeštíkaVaření s masemOuška, jazyk a další delikatesy podle kuchařů z Kantýny a od KalendůJak se z oušek, jazyků a rypáčků z přeštíka stávají delikatesy? Přečtete si, jak s nimi pracují kuchaři z Kantýny a od Kalendů.
NNStředoevropská kuchyněCo je to středoevropská kuchyně?Česká kuchyně je jedním z pilířů středoevropské gastronomie, a přece si uchovává autenticitu.
Sladké pečeníDort Míša podle cukrárny MyšákRecept na ikonický Míša dort podle cukrárny Myšák. Nadýchaný korpus, tvarohový krém, čokoládová ganáž. Krok za krokem, včetně tipů, jak pracovat se želatinou.
NNStředoevropská kuchyněReceptyDevítka neboli tradiční česká polévka z devatera bylinNa přípravu devítky nebo také devítibylinné polévky se používá třeba pampeliška, medvědí česnek, kopřiva, řebříček, jitrocel nebo řeřicha.
PPPivní radostiChroust: malý pivovar s velkým potenciálem, který zaujal i degustační radu PultuPředstavujeme pivovary, jejichž ležáky máte možnost ochutnat na výčepu v Pultu.
DochucováníDochucování jídel pro začátečníky i pokročiléJak dochutit pokrm, aby byly všechny chutě výrazné a vyvážené?
Osobnosti gastronomiePráce v gastruOd matematiky do michelinské restaurace. Kdo je Daniel Juráš?Kudy vedla jeho cesta do Ambiente? Přes Londýn a Faerské ostrovy.